KrzysztofNE Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam szanownych forumowiczów. Ostatnio rozważam wymianę mojej MIII ph II Grandtour Dynamic 1.6 110 KM LPG(tak na marginesie-kupiona przeze mnie u Zdunka w 2012 roku,75000km przebiegu ;) ) na podobny model, ale w wersji GT 220. Kilka dni temu znalazłem takie ogłoszenie: http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-grandtour-gt220-max-wyposaz-jak-nowy-gwarancja-ID6ygUPn.html Jakie jest Wasze zdanie? Edytowane 5 Czerwca 2017 przez KrzysztofNE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Ciekawy tekst cyt./Auto posiada 2 letnią gwarancję mechaniczną z możliwością przedłużenia do 5 lat/, gwarancja mechaniczna? co to za pojęcie, gwarancja jest na wszystko w zasadzie, oprócz rzeczy eksploatacyjnych, a przedłużać to można było ale do miesiąca od zakupu jak pamiętam. Ładna sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 przedłużać to można było ale do miesiąca od zakupu jak pamiętam Przez rok od zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Faktycznie rok, a mi powiedzieli 3m-ce, sprawdziłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) W salonach różne rzeczy mówią. Mi mówili, że przedłużona o 2 lata gwarancje + darmowe przeglądy mogę kopic za 900zl jeśli wcześniej miałem już Renault, niezależnie czy jako pierwszy jego właściciel czy nie. A gdy później chciałem kupić ten "pakiet" okazało się, że dupa... tylko jeśli miałeś nówkę Renie wcześniej (na stronie nie było to jednoznaczne wtedy). Trzeba sprawdzać po 2 razy :) Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez aston76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Anonymous - kto to jest ???? Trzeba pojechać i zrobić przegląd przed zakupowy a ASO. Jeżeli nie ma niepokojących wycieków, jednostka pracuje równo, komputer nie wyrzuca żadnych błędów,papiery auta są OK , to nie należy się bać zakupu. Bardzo istotne, aby samochód był bezwypadkowy ( kontrola na płycie ) i jeździł na właściwym oleju, który należy wymieniać z filtrem oleju co 10000 km .Na zdjęciach auto wygląda świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMart Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Po moich doświadczeniach z szukaniem aut podchodzę sceptycznie do takich ofert. Po pierwsze kto sprzedaje auto po roku z takim przebiegiem i drugim kompletem opon? Kupił auto, kupił do niego opony na zimę, przejechał się do kościoła kilka razy i sprzedaje? ;) Oczywiście to nie skreśla auta, bo różne przypadki chodzą po ludziach, ale trzeba zwrócić szczególną uwagę na to auto. Najlepiej to pojechać tam z miernikiem lakieru w słoneczny dzień jak auto będzie czyste, dokładnie go przebadać na wszystkich ciężkich do wyciągnięcia miejscach i obejrzeć, jednak trzeba pamiętać, że auto też można zrobić pod miernik, więc w tym przypadku też by się przydało wprawne oko lakiernika. Co do przebadania w ASO to jak już auto będzie warte uwagi, jest to nierozłączny punkt zakupu używanego samochodu, kosztuje 270 zł a dobrze, Ci przetrzepią auto. W tym przypadku wszystko powinno być jak w nowym aucie, więc przyjrzyj się wynikom z diagnostyki i sięgnij po opinię diagnosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Po pierwsze kto sprzedaje auto po roku z takim przebiegiem i drugim kompletem opon? Kupił auto, kupił do niego opony na zimę, przejechał się do kościoła kilka razy i sprzedaje? U mnie w rodzinie jeździ takie auto. Pewien Pan kupił nowe z salonu, pojeździł niecały rok i umarł. Samochód w spadku otrzymały dzieci (każdy fragment samochodu) więc auto poszło do dealerskiego komisu na sprzedaż a pieniążkami ze sprzedaży się podzielili :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Na 99% żona narzeka, że za twardo i coś ty kupił... stąd pewnie sprzedaż ;) Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez kataryniarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Nie, kolejne dziecko w drodze i kombi już za małe ;) Nowe dzieci w drodze, a 500+ będzie spłacać raty za Nowego Espace ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofNE Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Cześć.Wypatrzyłem wczoraj takie ogłoszenie: Mój odnośnik Co Wy na to? Dziękuję za wszystkie porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Kupę pieniędzy, za tą kasę wolałbym sobie kupić Meganke 4 ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Skoro auto ma przebieg 3tyś km to ciężko się do czegoś przyczepić. Jak masz środki na takie auto to bierz , w tej kasie to MEG IV pewnie jakieś 1.2 TCE kupisz a to nie to samo. 220 GT to "prawie" RS jak masz rodzinę i potrzebujesz kombi to chyba fajny wybór dla kogoś kto lubi jeździć szybciej. Jak chcesz kupić auto dla siebie na dłużej to można zainwestować w taki samochód utrata wartości jest chyba trochę mniejsza niż normalnych wersji. Z drugiej strony ja za taką kasę to bym wybrał coś używanego marki premium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari1979 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Świetny samochód, świetna konfiguracja, świetna cena. Nawet kolor świetny! Ale ja, cholera, nie wierzę w darmowe obiady. Gdzie tkwi haczyk? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 To może być demówka, może ktoś gdzieś puknął i teraz sprzedają. Na pewno polski salon - widać ultrabiedę - brak regulacji góra dół fotela pasażera. Siedzi się na nim jak na kiblu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi