maniek1807 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Witajcie. W trzecim roku użytkowania, przy przebiegu około 35 tys., również w okresie zimowym wielokrotnie grzechotało KZFR. Oczywiście przy odpalaniu. Po wymianie oleju oraz każdorazowym włożeniu karty do czytnika i odczekaniu kilku sekund przed odpaleniem auta, KZFR nie odezwało się ani razu. Aktualnie mam przebieg 51 tys., pojazd 5 lat. W między czasie czyściłem przepustnicę bo był problem z porannym uruchomieniem za pierwszym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregmaz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) A jaki stosujesz olej? Pytam dlatego, bo zastanawiają mnie właściwości (przynajmniej teoretyczne oleju Castrol Magnatec 5w40 z normą wymaganą przez Renault), który już w chwili rozruchu ma zapewniać jakieś smarowanie. Dla KZFR to właśnie o to chodzi. Dodano: 17 sty 2015 - 23:47 Znalazłem temat o KZFR na angielskim forum http://www.meganeownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=6&t=8152 a w nim z forum rosyjskiego http://www.megane-club.ru/forum/index.php?showtopic=5396&st=60 Wygląda na to ze ktoś próbował zreanimować/ulepszyć KZFR. Czy ktoś z was próbował tej metody ? Czy ktoś znający rosyjski mógłby przejrzeć ten temat i rozpoznać czy opisane metody coś rzeczywiście dają ? Znalazłem jeszcze numer części FE36415 - to ze strony Intercars - czyżby ktoś poza Deplhi produkował to koło? Czy ktoś z was instalował ten zamiennik? Pozdrawiam, Tomer To mogą być rzeczywiście ciekawe spostrzeżenia. Czy ktoś to rozkminiał ewentualnie ma ktoś znajomego, który wyniósł więcej z lekcji j. rosyjskiego niż ja. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarpb Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) Witam wszystkich:) Ja mam też pewien problem z elektrozaworem, w sumie to nie bezpośrednia wina elektrozaworu,jakieś drobne najprawdopodobniej plastikowe elementy się w niego wbijają (w tą górną szczelinę)co powoduje jego zablokowanie. Zapala się wtedy check+service, a samochód jak jest zimny to po pierwszym odpaleniu gaśnie. Po drugim odpaleniu falują mu wolne obroty,ale wystarczy go przegazować do ok 4tyś. obrotów i praktycznie wszystko wraca do normy do kolejnego odpalenia jak jest zimny. Po wydłubaniu tych kawałków plastiku wszystko wraca do normy, czyli czy zimny czy ciepły wszystko działa perfekto!! Miał ktoś podobny problem, albo ma jakiś pomysł z czego mogą być te kawałki plastiku?? Ps. Elektrozawór jest nowy, ma ok miesiąca. Przefiltrowałem też olej i jest tam czysto!! Ps2. Sytuacja zdarzyła się już dwa razy!! Te kawałki są już obtoczone, bez jakiś ostrych krawędzi...mam nadzieję że ktoś coś poradzi:) Oto zdjęcia: Edytowane 28 Maja 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laguniorz03 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 PANOWIE w jakich rocznikach wystepowal ten problem? Czy po wymianie mozna liczyc ze problem bedzie zalatwiony? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Kolego regulamin ! Przydzielam pasek P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Kolego, użyj i poczytaj, przepisywanie w kółko tego samego jest nudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laguniorz03 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Chcialbym zobaczyc co pokaze szukajka ale na telefonach ona nie dziala. Wogle forum na komurkach forum troche dupiato dziala. To samo tyczy sie polskich znakow. Nie mam tu polskich znakow wiec chyba nie moge pisac na forum... Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Kolego regulamin ! Przydzielam pasek P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 na telefonach ona nie dziala. Na każdym androidzie działam tak jak na PC. To samo tyczy sie polskich znakow. Ile razy ma Ci pisać, żebyś przeczytał regulamin, ale koledze widać nie chce się, cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside80 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Też miałem problem z KZFR, autko nie chciało palić, miało charakterystyczny turkot przy odpalaniu, dławił się i dusił. Nie miał mocy. Jestem świeżo po wymianie rozrządu (ponoć był przestawiony) przy okazji wymieniłem KZFR i mam taki problem, wszystko mam nowe tylko KZFR wsadzili mi używane za 100zł. Dziś rano odpalam i znów charakterystyczny turkot ale autko zapaliło i jest moc. Co o tym sądzicie? Czy te koło już może mieć oznaki uszkodzenia i będę musiał znów niedługo wymienić? Czy dopłacić i domagać się aby mi wymienili te koło na nowe? Edytowane 25 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Sprawdź w pierwszej kolejności ile masz oleju w silniku, a potem się będziesz martwił co dalej robić. Edytowane 25 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside80 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Poziom oleju jest w porządku, przy górnej kresce. Edytowane 25 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 W takim razie możliwe, że 100zł wzięli i nawet koła nie ruszyli, bo sam piszesz, że rozrząd był przestawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside80 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Koło stare dostałem i warsztat a zaufany,tylko martwi mnie to że to używka i może czekać mnie niedługo kolejna wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Albo wada fabryczna koła...Delphi...jakość niska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Nie zakłada się używanego KZFR, bo 99% zdemontowanych powinno wylądować w koszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside80 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Mam pytanie, czy jak mechanik wymienia KZFR musi rozebrać też rozrząd? Czy tylko wymienia się samo koło bez konieczności rozbierania rozrządu? Co myślicie o tej ofercie http://allegro.pl/kolo-zmiennych-faz-roz...23309.html Edytowane 29 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi