wolnyispokojny Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Dzięki za podpowiedzi. Ponieważ jeszcze na forum nie znalazłem nikogo z Krakowa, kto ma procedurę za sobą i byłby chętny zrobić ją w moim aucie, to wziąłem sprawy w swoje ręce. Zaopatrzyłem się w elm327 oraz pobrałem ddt4all wraz z bazą danych. Przygotowałem wtyczkę 4-4,5-5,6-13,12-14, 16-16. Odpalam dd4all, wybieram x95-megane/scenic III -> Navigation-UCC-ITM -> vMDF4.6, zmieniam według instrukcji, klikam zapisz. Zapis, trwa dłuższą chwile. Następnie przejście do hard reset i po wywołaniu czekam i czekam i nic. Zresetowałem ECU poprzez wyłączenie całego auta (pare minut odczekałem), a zmian nie widać. Sumując. Po przejściu wszystkich kroków wydaje mi się, że wszystko ustawiłem jak trzeba. Jednak, na końcu po wybraniu hard reset, ecu się nie resetuje. Wygląda mi więc na to, że wcześniejszy krok zmiany ustawień, również nie przynosi efektu chociaż ddt4all mówi, że wszystko jest ok (zdjęcia). Przeglądając ten wątek zauważyłem, że jeden z kolegów miał podobną sytuację, jednak nie napisał czy i jak rozwiązał sprawę. Może inni z was mieli podobną sytuację i mają na nią jakieś remedium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Now wyraźnie w logach masz ELM Response puste. Czyli ELM nic nie dostał i nie odpowiedział. Próbowałeś bez przejściówki połączyć się np z licznikiem? A z Krakowa masz Kaldacha przecież. Jak tu nie odpowiada to uderz do niego na forum Laguny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufuz Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Czy jest może ktoś z Bielska lub okolic kto ogarnie mi temat AA w moim Grand Scenicu III 2015r. R Link tom tom Live 11.344 ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolnyispokojny Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Qubak, dzięki za podpowiedź. Jak się nie zna programu, to czasem nawet podane wprost oczywiste rzeczy umykają. Będę dalej działać w tym temacie. Kolga Kaldach chyba już bardzo rzadko tu bywa. Może spróbuję może drugie forum, skoro teraz wiem, że tam można go zastać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Dnia 7.12.2019 o 00:42, wolnyispokojny napisał: zmieniam według instrukcji, klikam zapisz. Zapis, trwa dłuższą chwile. Następnie przejście do hard reset i po wywołaniu czekam i czekam i nic Po naciśnięciu trybu ekspert i zapisie po co robisz jeszcze hard reset? Wystarczy po zapisie włączyć i wyłączyć radio, hard reset przywraca ustawienia fabryczne czy coś w tym rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol82 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) Ja uruchomiłem u siebie AA w Megane III 2016. Jednak pojawił się inny problem. Po podłączeniu telefonu Nokia 5.1 przez USB następuje chwilowe połączenie a następnie restart telefonu. Dzieje się to za każdym razem po ponownym podłączeniu USB. MA ktoś jakiś pomysł? Edytowane 16 Grudnia 2019 przez Patrol82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Kwestia softu. W meg IV trzeba było wgrać najnowszy soft bo z niektórymi telefonami właśnie takie cuda się działy, ze łączył się i po chwili połączenie zrywało. Najnowszy soft rozwiązuje te problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol82 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 ale mówisz o sofcie w telefonie? czy R-Link? Sprawdziłem na innym telefonie i działa bez problemu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolnyispokojny Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 @aniewa Resetowałem ponieważ, tak było opisane w instrukcji, którą miałem. Dzięki za wsparcie tutaj. Udało mi się spotkać z kolegą @kaldach, więc już korzystam z AA w moim aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 soft w Rlinku. U mnie było tak, że iphone z softem v9 łączył się pięknie, a jak był po uprgradzie do 11 to przestał i robił takie cyrki z rozłączaniem jak opisujesz. Może masz to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol82 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 @karolla chyba jednak problem jest w telefonie, a dokładnie w jego systemie. Inny telefon chodzi bez problemu, no może ekran na R-Link lekko przesunięty w górę. R-Link niedawno aktualizowałem. Jak ktoś jest z okolic Gdańska mogę pomóc w uruchomieniu AA w R-Link:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolnyispokojny Opublikowano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Podzielę się z wami ciekawą informacją. Otóż kabel, którym podpinamy telefon może mieć znaczenie i wpływ na działanie AA. Testowane na telefonie Pixel XL z Android 10 (więc AA jest domyślnie zainstalowany) - telefon ma złącze USB-c. Na początku telefon podłączyłem kablem który jest na górze na załączonym zdjęciu. Jest to kabel USB-c - USB-c z przejściówką. Kabel z przejściówką był w komplecie z dyskiem sdd, który kiedyś kupiłem. Następnie kupiłem kabel, który chciałem mieć docelowo w aucie, aby było wygodniej korzystać (ten od dysku jest zbyt krótki i przejściówka powoduje, że strasznie odstaje). Sytuacja wygląda tak. Podpinając kabel z przejściówką wszystko działa ok. Podłączając drugi kabel, R-Link informuje mnie o błędzie uruchomienia/podłączenia AA. Telefon natomiast informuje o aktywnym i działającym połączeniu z AA. Dlatego jeśli ktoś odblokował AA i ma błędy, niech spróbuje użyć inny kabel, bo to w nim może tkwić problem, a nie w samej procedurze odblokowania czy telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol82 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 A czy ktoś z Was tak jak ja nie słyszy dźwięków Google Maps po ich uruchomieniu w Android Auto? Następuje chwilowe ściszenie radia w momencie jak powinien być komunikat ale go nie słychać. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Może spróbuj wtedy podglośnić pokrętłem od radia lub guzikami pod kierownica . Tak jak normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol82 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 Nie pomaga sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi