niebianskaskurwoala Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zauważyłem po fakturach z ASO, że w kosztorysie wymiany oleju jest zawsze wymiana podkładki miedzianej. Ja wymieniałem już olej dwukrotnie i chociaż podkładkę dawałem starą, to jest szczelnie. Ok, wiadomo jak chce producent (wymiana oleju = wymiana podkładki), a jak wasza praktyka? Wymieniacie? Jeśli tak, to co każdą wymianę czy np. co drugą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondrzej Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Cześć, każda wymiana oleju to nowy: olej, filtr oleju i wspomniana uszczelka/podkładka. W ASO przy każdej wymianie oleju uszczelka/podkładka była u mnie wymieniana, a nawet ostatnio wymieniałem olej w warsztacie (nie ASO) też mi podkładkę wymienili. Koszt niewielki, a pęknięcie przy drugim dokręceniu plus odkształcenie po pierwszym dokręceniu mogą sprawić problem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Ja wymieniałem (tzn. dostarczyłem do wymiany w ASO z innymi częściami). Koszt minimalny, a święty spokój nie ma ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Kompletnie nie ma takiej potrzeby. No może po 3 albo 4-tym razie. Tam nic nie cieknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 tez nie wymieniam =] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgrlukasz Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Jakie ma wymiary ta podkładka pod korek oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 https://allegro.pl/oferta/uszczelka-korka-spustowego-miski-olejowej-834-823-8866516796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Ja wymieniam za każdym razem. Kiedyś nie wymieniałem i rożnie było. Raz szczelnie raz nie. Teraz spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Ja wymieniam, podkładka kosztuje raptem 1zł w intercars chociażby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Dwadzieścia sztuk za 7 zł z darmową wysyłką: Erling I magnetyczny korek spustowy: Korek M16x1,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Ja wymieniam za każdym razem koszt 1-2 zł więc nie wiele. Podkładka ma średnicę wewnętrzną 16mm i zewnętrzną 22mm. Używałem miedzianych "pompowanych" oraz metalowe gumowych oba rozwiązania ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi