lubowitz78 Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 No i tu masz rację. Wymienili mi dzisiaj te spryskiwacze na 3 punktowe i dupy nie urywa. Jest trochę lepiej niż było, ale nie tak jak powinno. Zgłosiłem to dzisiaj po przejechaniu dłuższej trasy i sprawdzeniu działania tych spryskiwaczy. Będą działać dalej w przyszłym tygodniu, bo ten już mają mocno obciążony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Ale co oni chcą "dalej działać" - jak napisałem, dopóki w Renault nie wpadną na pomysł wymiany pompki (musieliby akcje zrobić) to nic tego nie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Z ciekawości- mierzył ktoś napięcie jak8e dostaje pompka przy pracującym silniku? Pompki z VW mialem w akwarium jako pompy do dozownika. Różnica wydajności pomiędzy 12V A 15V była bardzo zauważalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 @Komarek pompka ma 12V według sprzedawców na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Dzisiaj po raz kolejny byłem w ASO. W środę wymieniają mi pompkę na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 2 godziny temu, lol19pl napisał: @Komarek pompka ma 12V według sprzedawców na allegro. 12 to nominał. Interesuje mnie ile faktycznie dostaje na kablu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Chłopie, jeśli w samochodzie jest instalacja 12V to ile ma na kablu dostawać pompka spryskiwacza czy tylna lewa żarówka przeciwmgielna? Tu jest alternator i regulator napięcia, a nie prądnica jak w maluchu. W instalacji jest 12V i na tyle urządzenia są skonstruowane, a czy w akwarium sobie podasz 15 to twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Bzdury piszesz. Zmierzyleś czy tak wydedukowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 @Komarek ale Ty tak serio? Standardem w obecnych czasach w samochodach osobowych są instalacje 12V (w niektórych samochodach klasy premium są 48V), więc skąd nagle na silniczku pompki miała by być inna wartość niż 12V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Na serio. Po stracie na kablach może być mniej. Poza tym w instalacji nie płynie 12V . Edytowane 26 Lutego 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 No ok, straty zawsze jakieś są, ale mówimy tu o wartościach typu 11.9V zamiast 12V, więc w przybliżeniu można przyjąć że jest 12V. To jakiej wartości napięcie według Ciebie jest w instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) W sc2 na pomoce miałem 10.6V ...... A na światła dzienne , prosto z klemy szło ponad 13,5V. I to 0rzy sprawnej instalacji . Edytowane 26 Lutego 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 18 godzin temu, lubowitz78 napisał: Dzisiaj po raz kolejny byłem w ASO. W środę wymieniają mi pompkę na nową. Chyba w tej dyskusji o napięciach umknęła najciekawsza informacja. Tylko teraz jest pytanie czy wymienią Ci na taką samą czy jest jakaś modyfikacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Szczerze tego już nie wiem i nie będę wymyślal ani siał plotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_ryba Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Pomimo gwarancji zacząłem kombinować ze spryskiwaczami. Wyciąłem kawałek sprężynki z zaworków zwrotnych i troszkę pomogło jednak powyżej 120-130 km/h dalej płyn leci na dół szyby(na postoju daje już po dachu). Do tego pierwszy ruch idzie na sucho więc zamówiłem nową pompkę zamiennik od citroena. Koszty nie duże, dam znać po weekendzie czy inna pompka coś zmieniła. Znalazłem też na allegro zbiornik z dwiema pompkami (jedna od szyb, druga od lamp) być może pompka od spryskiwaczy lamp jest mocniejsza? Może ktoś z was ma spryskiwacze lamp i jest w stanie przełączyć pompki żeby to sprawdzić? Wystarczy zdjąć koło i wypiąć około 10 spinek. https://allegro.pl/oferta/pompka-spryskiwacza-czujnik-plynu-megane-iv-4-17-7645680429?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi