el_ryba Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Wymieniłem dziś pompkę na zamiennik citroen ale niestety trafiła się jakaś wadliwa pompka, po kilka minutach przestało podawać płyn na przednia szybę. Zacięta pompka w pozycji na tył. Musiałem znów rozbierać nadkole, założyłem oryginał, zmieniłem jedynie zaworki zwrotne jednak nie miałem okazji przetestować przy wyższej prędkości. Zbiorniczek przymocowany jest na jedną śrubę 10tke od góry. Da się niby wyjąć pompkę przez okienko od zmiany żarówek ale moim zdaniem szybciej rozebrać nadkole. Z 10ciu spinek zostały już tylko 4 (3x zdejmowałem nadkole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 O pompka taka sama jak w Megane 3. Myślę, że rozwiązaniem problemu mocno będą zainteresowani również posiadacze Megane 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porys Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 W III nie było żadnych problemów z wytryskiem ,bez problemu po dachu lało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Odpowiedź mojego serwisu z dzisiejszej wizyty w sprawie spryskiwaczy: "Wyregulowaliśmy spryskiwacze i wszystko jest w porządku a w ogóle to ten model tak ma i tak wyjechał z fabryki." Na moją odpowiedź, że w innych samochodach, które miałem spryskiwacze jednak działały przy prędkościach powyżej 100km/h, serwisant zapytał: "A czy miał Pan kiedyś Renault?" Ręce mi opadły. Pojeżdżę chwilę i daję sobie spokój z tą wspaniałą francuską marką z tradycjami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 5 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) Widać, że o zdaniu o marce wpływa serwis. U mnie Renault jest bardzo dobrym serwisem w przeciwieństwie do OPLA... To, że producent robi wtopę przy produkcji to jest jasne u każdego producenta. Pytanie jak odniesie się do tego serwis. Edytowane 5 Marca 2019 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopelo19 Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Czy komuś jeszcze udało się wymusić w ASO wymianę pompki i mógłby się podzielić info czy wymiana poprawiła coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Ja zgłosiłem że jak pryskam z przodu to mi niekiedy kapalo po tylnej szybie. Bez problemu wymienili i myślę że jest trochę lepiej ale po pewnie kwestia regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopelo19 Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 a jeśli chodzi o pryskanie przy 130 to też miałeś problem że ledwo do wycieraczki dolatuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 W sumie dalej też tak jest Ja w 80 % jeżdżę w terenie zabudowanym prędkości 130km to jedynie jak jadę po Chorwacji na wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edihof Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Panowie. Też mam te 3-siki od nowości. Faktycznie działają tak sobie. Na postoju jako tako, ale w trasie słabizna. Dzisiaj (było o tym wcześniej) przytkaly mi się 2 z tych 6 dziurek jakims białym gównem, czyli działały 4 dziurki. I to jest chyba rozwiązanie, sikały jak szalone. Może po prostu trzeba zatkac na stałe po jednym otworze w każdym ze spryskiwaczy i będzie dobrze. Ciśnienie wtedy wzrasta. Przecież cztery strumienie na szybę też wystarczą. Pozdr. Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez edihof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Może to jest rozwiązanie dopóki Renault nie zrozumie że za chu...wą pompkę zastosowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinio7 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Czy wiecie gdzie kupić 3 punktowe bo nigdzie nie mogę tego znalezć,fabrycznie mam 2 punktowe ,na postoju leją po dachu ,przy 30 km/h poniżej wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek337 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Ja mam fabrycznie 3 punktowe i tak samo słabo leci z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PT2019 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Może ktoś ma jakieś nowości w temacie? Dzisiaj jechałem w mrozie na autostradzie i szyba bardzo szybko się brudziła i wysychała. Płyn ze spryskiwaczy przy prędkości powyżej 100km/h leci na dół szyby pod wycieraczkę więc nie ma szans aby oczyścić szybę :(. Jakiś czas temu byłem z tym na gwarancji i oczywiście uznali, że wszystko działa poprawnie. Ale nawet na postoju ten płyn leci na szybę z małym ciśnieniem (ale chociaż dociera do góry szyby). Mam dysze 3-punktowe i nie wiem czy może zmienić na 2 punktowe, albo może ktoś zna jakieś typu "mgiełka" pasujące do Megane IV? A może ktoś ma Megane IV po lifcie i tam to poprawili i jakaś pompka jest lepsza lub dysze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi