ziomal73 Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Jeśli by ktoś szukał belek do grandcoupe to pasują od hb THULE wbrew temu co twierdzą sprzedawcy i . . . firma THULE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 @ziomal73 ja bym się upewnił pisząc do Thule albo odwiedzając ASO, które też takie gadżety sprzedają. Jakiś powód musi być bo raczej na pewno nie jest to błąd w katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosny Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 UPDATE: W końcu doszedł bagażnik Thule Touring 200 M tytanowy aeroskin 400 L. Po założeniu go na beleczki - prędkość 120km/h = prawie nic z dachu nie słychać Mam wrażenie że "renaultowscy" inżynierowie przypadkiem albo celowo zaprojektowali swoje beleczki tak, aby "na pusto" nie dało się z nimi jeździć (ekonomia? ergonomia? oszczędność paliwa?), a po dodaniu np. boxa było wszystko ok. Gdybym miał porównywać - z samymi poprzeczkami odgłos w środku już przy 70km/h jakby się jechało ze wszystkimi oknami otwartymi (bez przesady), a po założeniu boxa tylko lekki szumek niczym zefirek muskający konary drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Przecież tych belek nie projektowali "renaultowscy" inżynierowie tylko właśnie jakieś Thule czy inna marka. Zwykle "fabryczne" belki to nie są modele premium dlatego mogą być bardziej słyszalne z uwagi na często mało aerodynamiczny kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Premium, nie premium - świszczą, szumią, buczą - ze względu na kształt i miejsca, gdzie "zawija" się powietrze. No i ze względu na gumę - wg mnie Nigdy nie jeździłem z boxem dachowym, ale tego bym się nie spodziewał - ciekawe zjawisko - mam na myśli to co opisuje @radosny. Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez konwil Poprawki tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosny Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Heh, nie wiem kto projektował beleczki bagażnika do megane, które sprzedaje Renault w swoich salonach i na których są wygrawerowane loga RENAULT'a, ale chciałem się podzielić tym faktem, że niesamowicie hałasują jak są "puste", natomiast po założeniu Boxa jest OK (może pomoże to komuś w NIEPODEJMOWANIU pochopnej decyzji o zwracaniu ich do sprzedawcy ze względu na generowane dźwięki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal73 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Dnia Thu Jul 26 2018 o 11:34, pbet napisał: @ziomal73 ja bym się upewnił pisząc do Thule albo odwiedzając ASO, które też takie gadżety sprzedają. Jakiś powód musi być bo raczej na pewno nie jest to błąd w katalogu. Przetestowane. Jak fabryka. Rowery oraz bagażnik nawet nie drgnie na autostradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Zatem ku przygodzie! Szerokości, przyczepności Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez pbet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 O jakich wymiarach trzeba kupić adapter do rowka T do oryginalnych belek? Mam bagażnik rowerowy ale niestety obejmy są za wąskie do tych belek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Dnia 2.08.2018 o 09:19, radosny napisał: UPDATE: W końcu doszedł bagażnik Thule Touring 200 M tytanowy aeroskin 400 L. Po założeniu go na beleczki - prędkość 120km/h = prawie nic z dachu nie słychać Możesz wrzucić zdjęcie Megi z bagaznikiem i boxem ? Ciekaw jestem jak to się układa na dachu. Dam stoję i progu zakupu więc pomoc w wizualizacji się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosny Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 @Komarek Nie mam niestety zdjęcia (przy okazji zobaczyłem, że innych zdjęć z wakacji też mi brakuje :( ) Ale muszę szczerze przyznać, że wygląda super i co NAJWAŻNIEJSZE, po zamontowaniu bagażnika maksymalnie z tyłu samochodu (na tyle na ile pozwalają mocowania Thule), aby nie wystawał ponad przednią szybę, to BOX w ogóle nie koliduje ani z antenką dachową ani nie przeszkadza w otwieraniu bagażnika = długość idealna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Kupiłem do swojej Megi bagażnik Thule wingbar oraz box Interpack 5.6 Szumi znośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo1982 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Cześć, jakiej długości zakładacie boxa do wersji HB, żeby dało się swobodnie otworzyć bagażnik i żeby nie wystawał do połowy szyby :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Mam 180cm . Nie ma problemu w htb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Mam oryginalne belki do hatchbacka. Jak mocno zapinacie je na nadwoziu? W instrukcji nie jest jasno powiedziane. Pytam dlatego, że zostały mi ślady na nadwoziu tam gdzie guma opiera się o dach. Na jasnym kolorze pewnie bym tego nie zauważył, ale na granacie wszystko widać. Może podłożyć taką cienką przezroczystą folię zabezpieczającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi