Filipppo Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Cześć, Posiadam Megane IV wersje Grandcoupe i mam do was małe pytanko o następujące przyciski na kierownicy zaznaczone na obrazku 1 i 2. W instrukcji nie mogę znaleźć opisu przycisku numer 1 (czym są te kwadraty?), natomiast z przyciskiem numer 2 nie idzie mi sparowanie urządzenia bluetooth (telefon mam normalnie podłączany na BT, czy za pomocą tego przycisku mogę wydawać polecenia jakby do mojego telefonu?). Mam nadzieje, że pomożecie mi z rozwikłaniem moich zapytań. Dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 U mnie ten przycisk wyświetla informacje na wyświetlaczu cyfrowym a ty takiego nie posiadasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Przycisk numer 1 to nic innego jak zmiana wyświetlania informacji na wyświetlaczu przed Tobą (ale z tego co widzę to masz wersję bez wyświetlacza, więc u Ciebie nic to nie robi po prostu). W zależności od wyboru pokazuje na przykład listek ECO, aktualnie grany utwór, stację radiową, czy na przykład wykorzystanie Nm. Co do przycisku numer 2 to jest tak jak mówisz, ale u mnie to kompletnie nie działa. Nie wiem jak z Androidem, ale na iOS kompletne echo. Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez Geble 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 przycisk nr 2 u mnie wywołuje polecenia głosowe - krótkie nacisnięcie - polecenia głosowe Renault. Długie naciśniecie - polecenia głosowe android lub siri (to u nas nie działa) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipppo Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Ciekawe po co w takim razie ten przycisk (nr 1) skoro nie ma wpływu w tej wersji, dziwne że nie ma atrapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 po prawej stronie są seryjne guziki. Po lewej się tylko zmieniają w zależności od wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Pytanie odrobinę inne - czy można założyć kierownicę skórzana z przyciskiem do adaptacyjnego tempomatu i będzie to działać? Mam wersje z radarem itd więc sprzętowo auto powinno być przygotowane pod adaptacyjny tempomat, ale przycisku nie mam. Czy założenie kierownicy pozwoli aktywować tą funkcje? Czy trzeba będzie cudować z wiązką? Dodatkowo - jeśli nowa kierownica ma podgrzewanie to czy aktywacja tej opcji jest w możliwa? Zdaję sobie sprawę, że pytanie trudne, ale może ktoś już ma taką wiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawels1992 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Witam Odświeżam temat ponieważ nie chcę tworzyć kolejnego. Chodzi mi o przycisk nr 2 czyli wywoływania głosowego. Mam wersję Grandtour life z ekranem monochrom i przy połączeniu telefonu (android) z pojazdem i przyciśnięciu tego przycisku wyświetla mi się komunikat "Wyłączone w tym urządzeniu BT". Czy ktoś przez ostatnie 2 lata próbował aktywować ten przycisk przynajmniej do poziomu asystenta google czy dalej traktować jako atrapę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmatero Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Z tego co wiem to podstawowe radio obsługuje głosowo tylko Iphone. Natomiast pierwszy na kierownicy w wersji bez wyświetlacza przywraca wyświetlanie prękości, jeśli w komputerze pokładowym przejdziemy do innej opcji np. chwilowego spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerek Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) U mnie po naciśnięciu przycisku nr 2 na wyświetlaczu otwiera się menu głosowe i można głosem sterować : - nawigacją (wybieranie celu podróży) - radiem (zmiana stacji zapisanych w pamięci przez podanie numeru stacji) - muzyką (nie próbowałem) - telefonem (wybieranie połączeń przez podanie polecenia "zadzwoń do ...zapisany kontakt... lub zadzwoń do i podać numer - moje aplikacje (nie próbowałem). Telefon mam Samsung S9+ i wszystko działa super. Samochód w wersji GT-Line. Edytowane 11 Lutego 2020 przez beerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyk Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Niestety nie pomogę, ale sam z chęcią poznam odpowiedź, jak uruchomić/odblokować funkcjonalność przycisku nr 2. Posiadam Megane IV w wersji Life i przy Samsungu A70 wyświetla ten sam komunikat: "Wyłączone w tym urządzeniu BT" Ogólnie normalnie BT działa, tzn. mogę puszczać audio, dzwonić itd., tylko nie działa ten przycisk, a byłby bardzo przydatny, gdyby działał jak OK Google albo Hi Siri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drago7 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 Odświeżam temat. Czy komuś udało się uruchomić cokolwiek przy użyciu przycisku 2? Mam wersję SL 2028 Energy Limiter z radio monochrom i dokładnie to samo, czyli komunikat o wyłączonym w tym urządzeniu BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Tak, wszystko co jedt w tym menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi