dreq02 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 https://pl.aliexpress.com/store/product/Auto-Accessories-1pc-New-Car-Sunglasses-Holder-Glasses-Case-Cage-Storage-Box-for-VW-Audi-BMW/711372_32721559880.html?spm=a2g17.12010108.0.0.38b575d4e8ZF63 Ma ktoś coś takiego? Opcja fajna, bo nie ma takiego schowka w megane a rączka kierowcy nie potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Może sprawdź lepiej czy od scenica III (laguny III, twingo III i captur) nie pasuje (739480015R). Rączki kierowcy w scenicu i megane są identyczne, więc powinien pasować ten na okulary od Scenica III bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 właśnie dziś sprawdziłem i pomyliłem samochody (patrzyłem na inny) W megane 3 nie ma rączki dla kierowcy a szkoda bo to by ułatwiło pracę. A jakoś musi się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Mam (kupione od Laguny) i nie zamontowałem, gdyż nie wiem jakie to okulary miałyby się tam zmieścić. Pod tapicerką są miejsca na zamocowanie tego - wchodzi na zatrzaski. Do jazdy używam tych okularów i się nie mieszczą (nie domyka się bo są za grube): https://www.decathlon.pl/okulary-na-rower-arenberg-kat-3-orao-id_8118521.html Edytowane 11 Września 2018 przez deku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Miałem podobny schowek w MII i potwierdzam, że nie idzie tam zmieścić okularów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Miałem w Lagunie 1, w Megane 1,2 oraz mam w 3, dobre, typowe okulary przeciwsłoneczne wchodzą doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Dla każdego "typowe" okulary przeciwsłoneczne oznaczają zupełnie inny kształt. Już chyba lepiej pomyśleć o klipsie do okularów na daszek przeciwsłoneczny za kilka zł z portalu aukcyjnego. Ja osobiście nie mam takiej potrzeby. Okulary trzymam w etui w podłokietniku lub schowku głównym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 10 godzin temu, pbet napisał: Dla każdego "typowe" okulary przeciwsłoneczne oznaczają zupełnie inny kształt. Dlatego podałem linka do okularów, które używam bo nie wykluczam, że węższe/cieńsze się zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 zmieni się okulary i już nie będą pasować. A nie kupuje się je pod schowek ale pod siebie Czyli się nie da i temat można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Dnia 11.09.2018 o 22:47, pbet napisał: Dla każdego "typowe" okulary przeciwsłoneczne oznaczają zupełnie inny kształt. I tu popełniacie błąd Typowe, czyli ponadczasowa klasyka, coś w typie Wayfarer'a powinno się tam zmieścić. Jeśli chcecie tam pakować typowo sportowe okulary (narciarskie, rowerowe czy biegowe), to faktycznie się nie zmieszczą. Mogą się również nie zmieścić lekko zagięte Aviator'y, ale już Aviator'y klasyczne, tzn. płaskie - powinny wejść. Tym niemniej, ja z dokładnie takiego samego powodu nie mam tego schowka (choć moje ostatnio używane okulary powinny się tam zmieścić) Proponuję Panowie postawić na okularową klasykę, ponadczasowość i przy okazji stylowość - wówczas problem zniknie. I znikną okropnie wyglądające z koszulą czy marynarką sportowe okulary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Chętnie bym przeszedł, ale do mojego niewyjściowego ryja mało co pasuje, więc idę po taniości.... PS. Mój awatar to nie moje zdjęcie :-D, wręcz coś przeciwnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 14 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 niedługo temat pójdzie w bloga modowego. W co się ubrać wsiadając do samochodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 W co się ubrać wsiadając do samochodu. Na pewno elegancko, garnitur wysokiej jakości, buty tez elegantko ale przeważnie przystosowane do automatu. Zegarek na rękę elegantki ( powyz. 30 tys. zł), wysokiej jakości perfum. I no umyty i wypolerowane auto:) Albo strój księża ubrać.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Ja od zawsze w sumie dość głęboko mam modę, trendy i klasykę. Używam tego co mi osobiście pasuje i w czym się czuje najlepiej. Dotyczy to też okularów. Takie proste może i są modne co widać na ulicach ale niezbyt blokują światło skądś indziej niż z przodu, a ja lubię mieć oko odizolowane od światła gdy jadę autem żeby byle reflex czy przebicie promieni z boku przez drzewa w lesie nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 14 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 To wychodzi na to, że ja jestem jakiś inny bo nigdy nie używałem okularów przeciwsłonecznych w samochodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi