lubowitz78 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Siemka. Powiedzcie mi jak to wygląda ze słuchaniem muzyki w aucie u Was przy wyłączonym silniku?? Też jest tak samo jak w poprzedniej Megane i Lagunie?? Tzn dzisiaj po 40 minutach przy wyłączonym silniku i słuchaniu radia komunikat "Akumulator rozładowany uruchom silnik". Normalka??Dodam że auto odpala normalnie i komunikat zaraz znika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Tak, to jest normalne, miałem taką sytuację jak odbierałem samochód w salonie i gość mi wszystko objaśniał dość długo i szczegółowo, a radio grało przez cały czas. W końcu usiadłem za kierownicą i zobaczyłem taki właśnie komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Też tak mam np. słuchając radia przy sprzątaniu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Czyli jednym słowem tutaj hasło "ten typ tak ma" ma pełne tego słowa znaczenie. Stało mi się to już trzeci raz pod rząd. Teraz przejechałem ponad 400 km jadąc na ferie. Czekałem naTatę ponad 40 minut siedząc w aucie i słuchając i oglądając YouTube bawiąc się R Linkiem i nagle ten komunikat"Akumulator rozładowany uruchom silnik" Aż taki pobór prądu występuje że pojawia się taki komunikat?? I tak może ktoś z Was wie-ile czasu po takim komunikacie można jeszcze spokojnie np słuchać muzyki żeby się całkowicie akku nie wyładował??? Szczerze to umówiłem się już w serwisie na jak to Pan określił test akumatora i jakieś tam jeszcze pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 To jest taki feature bezpieczeństwa. Ciesz się, że nie masz Peugeota, tam w ogóle po max pół godziny wszystko się wyłącza i nie pobawisz się radiem do następnego uruchomienia. I żeby znowu móc bawić się pół godziny, to godzinę musi być silnik włączony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Ciekawi mnie tylko, czy u Wszystkich taki objaw występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 To jest normalne dla nowych samochodów. W KIA po kilku minutach wyskakuje komunikat o ryzyku rozładowania akumulatora i zalecenie uruchomienia silnika. Dealer nie dołączył do auta instrukcji obsługi? Cytat Zależnie od wersji pojazdu, system stale kontroluje stan naładowania akumulatora. Jeżeli ilość energii spadnie, na tablicy wskaźników pojawia się komunikat „Akumul. rozład. uruchom silnik”. W tym przypadku, należy uruchomić silnik. Komunikat zniknie. Stan naładowania akumulatora może zmniejszyć się, zwłaszcza przy korzystaniu z samochodu: – na krótkich dystansach; – w ruchu miejskim; – gdy temperatura spada; – po długotrwałym używaniu odbiorników prądu (radio itp.) przy wyłączonym silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Instrukcja oczywiście że jest, ale nie miałem pojęcia iż po tak nie długim wg.mnie czasie słuchania radia od razu taki komunikat będzie wyświetlany. Chyba ten system jest zbyt czuły i wrażliwy. No chyba, że ja wymyślam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Jak to mówią strzeżonego Pan Bóg strzeże. Nie jest czuły, 40 minut to bardzo długo. Tak jak pisałem w KIA nawet piosenki nie posłuchasz i już zapipka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Ok rozumiem I bardzo Ci dziękuję za wytłumaczenie sprawy W takim razie muszę odwołać wizytę w serwisie. Nie będę tracił swojego czasu a im zawracał dupy. Prawdopodobieństwo, że coś jest nie tak z akumulatorem jest znikome. Pomimo już paru takich komunikatach auto normalnie odpala a prąd ładowania też jest w porządku. Dzięki za rozwianie moich wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Tato ma w aucie ten komunikat co chwilę gdy czeka na mamę pod jakimś sklepem. Na początku panikował, teraz już się nie przejmuje No ale chcesz mieć pewność to jedź, nic oprócz czasu Cię to nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Skoro piszesz, że tak sprawa wygląda to nie ma co panikować i tak po prostu już jest i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Spoko. Decyzja należy do Ciebie. Ja piszę jak jest z doświadczenia w innych markach. Moja służbowa Toyota też potrafi wyrzucić podobny komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Mi wiele razy się taki komunikat wyświetlał przy sprzątaniu auta. Kiedyś wisiał dobre 20 minut, potem go zamknąłem, i zostawiłem w garażu, po 3 dniach odpalił bez problemu. Innym razem jak stawałem na awaryjnych + pozycjach, po ~1,5h jak wsiadłem z powrotem to auto mnie powitało tym komunikatem, oraz jazdą po drodze ekspresowej 5-10km bez aktywnego panelu r-link i klimatyzacji, ale nie wiem czy to było jakieś oszczędzanie energii, czy po prostu zwiesił się system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 9 godzin temu, lubowitz78 napisał: Prawdopodobieństwo, że coś jest nie tak z akumulatorem jest znikome. U mnie również taki komunikat się pojawia po dłuższym słuchaniu radia na postoju, także tak jak piszesz - to nie przypadłość akumulatora. To takie wczesne ostrzeganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi