Komarek Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Wyświetla mi się od dziś komunikat " zaplanuj przegląd za 30dni " . Jak to skasować? Na oleju mam 8,5tysiaca , na początku będzie rok od wymiany oleju. Wtedy nic nie kasowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMegane Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) W sc2 tez tak bylo . Jest jednak pewna różnica - megi4 nie ma zlotu na kartę - nie ma manetki takiej jak m sc3 . Udało się, wpadłem na to. Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Wejdziesz do samochodu. START( bez uruchomienia silnika) Potem na komunikacie przytrzymaj OK. Zacznie migać w będzie przeskakiwać interwał. Chyba nawet w instrukcji jest to napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marma7 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Dnia 12.04.2019 o 23:16, Komarek napisał: W sc2 tez tak bylo . Jest jednak pewna różnica - megi4 nie ma zlotu na kartę - nie ma manetki takiej jak m sc3 . Udało się, wpadłem na to. Skoro wpadłeś na to to wypadałoby podzielić się z tym z forumowiczami -chyba taki jest cel tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Przytrzymaj OK i przejdziesz do menu serwisowego. Poruszanie się + i -. I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Czy wiecie może czy w MIV można zmienić samemu okresy między inspekcjami z 2lat/30000 np. na 1rok/15000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 8 minut temu, Piotrl_lp napisał: wiecie Programem ddt4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter85 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 (edytowane) Witam nie znalazłem na forum odpowiedzi na moje pytanie więc pytam tu. Mianowicie chodzi o kasowanie przeglądu, wyskakuje mi tylko wartość 400 km i teraz moje pytanie czy można jakąś kombinacją zwiększyć ten dystans do kolejnego przeglądu ?! Denerwujące jest to że co 400 km trzeba kasować. tu link do zdjęcia Zdjęcie proszę wgrać w formie załącznika, w ramach postu - Krzychu Edytowane 29 Czerwca 2022 przez Dexter85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 13 godzin temu, Dexter85 napisał: można jakąś kombinacją zwiększyć ten dystans do kolejnego przeglądu ?! Można - ja to robiłem ddt4all. Ustawiłem 15 tyś/12 mies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxor1289 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Można to zrobić ddt4all, Pyrenem lub Pyclipem. Też ustawiłem sobie 15 tys/12 mies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter85 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 (edytowane) A mam takie pytanie bo przymierzam się do zakupu Cana i czy nim będę mógł edytować ta wartość kilometrów ?! Chyba że macie jakiś link do pobrania pełnej wersji w języku polskim ddt4all Edytowane 30 Czerwca 2022 przez Dexter85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Nie ma po polsku, dla MIV jest po angielsku. Parametry do przeglądu zmieniasz w zakładce " Cluster". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter85 Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Takie pytanie bo kiedyś kupiłem zwykły kabel obd a z drugiej strony USB i czy taki kabel będzie współgrał z ddt4all bo mam jeszcze interfejs do Delphi i czy jego podłączać ?! W dniu 30.06.2022 o 19:55, aniewa napisał: Cluster Ściągnąłem sobie aplikacje Ecu Tweaker i teraz moje pytanie czy mógłby ktoś mi krok po kroku napisać jak zmienić tą wartość kilometrów do następnego przeglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Lupką wybierasz Megane IV następnie "Meter Cluster". Dalej klikasz u dołu w "Auto Identifi". Program odnajdzie jakie ecu licznika masz w pojeździe i podświetli to na zielono. Klikasz w tę nazwę np. "Cluster_15-40_V3.20.00". Następnie "Ecrans Configuration"- "Conf Entrein" i po prawej stronie ekranu na pomarańczowym tle zmieniasz potrzebne parametry przeglądowe. Najpierw zmieniasz pozostały dystans do przeglądu i poniżej czasokres w km do przeglądów. Podobnie w dwóch rubrykach niżej ta samo sytuacja z ilością dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi