rdriver Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) Do Megane II ph I kupiłem właśnie w salonie Renault oryginalne płaskie pióra wycieraczek. Dokładnie takie jak te poniżej na zdjęciu, są to specjalnie wycieraczki do Ph I (bo do Ph II są inne). Produkowane są w Rumunii, ale gumowa część produkowana w Belgii. Wcześniej miałem płaskie Valeo i były dość słabe, dość słabo przylegały, być może dlatego, że produkowane one są do różnych modeli aut, nie tylko do Megane. Dam znać jak będą spisywać się te oryginalne. Jeżeli nie będą bardzo dobre to powrócę do zwykłych wycieraczek tradycyjnych, bo w sumie w takich wychodziły pierwsze modele Megane II. Edytowane 31 Lipca 2019 przez rdriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 3 minuty temu, rdriver napisał: specjalnie wycieraczki do Ph I (bo do Ph II są inne) Inne to jest mocowanie. W ph I masz typu U, w ph II i III jest bagnet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdriver Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Możliwe, ale są pod innym numerem części- pewnie dlatego, że mocowanie jest inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdriver Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Po ok 20 dniach używania oryginalnych wycieraczek mogę powiedzieć, że są świetne. Gdy je montowałem to trochę nie byłem zadowolony bo końcówka od strony pasażera lekko odstaje od szyby. Akurat obok mnie stała najnowsza meganka czy laguna z oryginalnymi wycieraczkami i tam ten problem też był, ale w mniejszym stopniu. Jednakże nie przeszkadza to w użytkowaniu. Wycieraczki bardzo dobrze zbierają i są bardzo ciche, najcichsze wycieraczki jakie używałem. Jak z trwałością będzie dobrze to tylko oryginały będę kupował. Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez rdriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 2 minuty temu, rdriver napisał: Akurat obok mnie stała najnowsza meganka czy laguna Lagun od 2015 już nie produkują. Zapewne widziałeś Talismana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdriver Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Możliwe, albo nową Megankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 A ja nadal tzn. po 7 miesiącach i 8000 km jestem w stanie polecić wycieraczki Heyner Hybrid. Nadal jestem z nich zadowolony i nie planuję ich póki co wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Czy występują same gumki wycieraczek do III phI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Nadszedł czas na wymianę wycieraczek. Znowu wpadły Heyner Hybrid. Poprzednie zaczęły lekko mazać. Na upartego można by jeszcze z nimi jeździć. Wytrzymały 13 miesięcy i 18 000 km. Wynik zadowalający, jak za takie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Ja po oryginalnych które po pół roku zaczęły mazać założyłem Oximo jakiś czas temu ,ale praktycznie od samego początku strasznie piszczały powyżej 130km/h a teraz już nawet powyżej 100km/h także słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 mnie to się wydaje ze to kwestia dbania o wycieraczki Często ludzi nie zwracają uwagi na zamroź na szybie i włączają wycieraczkę , jeden raz po lekkim lodzie wystarcza zęby guma się zadarła i w rezultacie zaczęła mazać. Druga rzecz to zakurzone auto i spryskiwacze , jeżeli nie ma rozpylaczy i zaworków zwrotnych na wężach i płyn zanim wskoczy na szybkę to wycieraczki jada na sucho to również ulegają zniszczeniu , o porysowaniu szyby nie wspomnę Jedna i druga meganka już powyżej 20 tys na auto zrobione i 2 lata używalności i wycieraczki dopiero zaczęły mazać ale to zapewne kobieta uruchomiła je na lekkim mrozie bo widać ewidentnie jak mazajce się robią po środku pióra wiec gdzieś po lodzie poszło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Za radą @pbet zainwestowałem w Heyner Hybrid i... szału nie ma. Wycieraczka po stronie kierowcy nie przylega na środku szyby, w jej dole (w rejonie wyświetlacza nawigacji) - czyli koniec pióra. Wcześniej przy boschu i jakimś nołnejmie z którym kupiłem auto problemu nie było. Na razie zostawiłem, może się ułoży, ale wstępnie ostrzegam przez zakupem do megane III ph1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Wycieraczki tylko oryginalne. Niedrogie i najlepsze nie ma na nich skuchy. Cena pozwala na wymianę 2 x do roku. szyby nie skrobie bo mam podgrzewana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Dnia 2.04.2020 o 15:16, Kazionator napisał: Za radą @pbet zainwestowałem w Heyner Hybrid i... szału nie ma. Wycieraczka po stronie kierowcy nie przylega na środku szyby, w jej dole (w rejonie wyświetlacza nawigacji) - czyli koniec pióra. Wcześniej przy boschu i jakimś nołnejmie z którym kupiłem auto problemu nie było. Na razie zostawiłem, może się ułoży, ale wstępnie ostrzegam przez zakupem do megane III ph1. Pojeździłem tydzień i Heyner Hybrid wylądowały w koszu. Nie ułożyły się, dodatkowo okazało się, że przy większych prędkościach przylegają do szyby jeszcze gorzej zostawiając trochę płynu na całej długości pióra i do tego... chlapią. Dłuższe pióro w trakcie zamachu chlapało na teren krótszego przez co po stronie pasażera szyba nigdy nie była do końca wytarta. Nie poleciłbym ich nikomu, nawet sąsiadowi który notorycznie zajmuje dwa miejsca pod blokiem. Wróciłem do Bosch Aerotwin i wszystkie problemy jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Ja już któryś raz z rzędu kupuję tylko i wyłącznie oryginalne Renault i nie mam z nimi najmniejszego problemu.W innych Renault które miałem zawsze zakładałem Bosch Aerotwin i również nigdy nic się z nimi nie działo.Nie ma co kombinować.Tani i dobry to może być co najwyżej ryż z Biedronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi