pbet Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 5 godzin temu, kataryniarz napisał: Kupiłem ostatnio oryginały i zdecydowanie nie polecam, a przez ostatnie lata były OK. Teraz po tygodniu już zostawiają ślady, straszna tandeta. Dokładnie o tym pisaliśmy. Sprzedawca z Allegro także przyznał mi gdy reklamowałem, że mieli ostatnio sporo reklamacji i coś jest nie tak. Reklamację uznali bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Oryginały, szczególnie te wkładane w ASO na przeglądach to porażka. Pod względem ceny i wytrzymałości. Ja polecam polskie Motgum'y. Za około 45 pln można kupić komplet na przód, powinny 2 lata wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 @Renia08 nigdy Boscha. Kupiłem do Aurisa aerotwiny i od pierwszego dnia smugi, kiepskie przyleganie, brak pełnego docisku. Reklamowałem, uznali, kupiłem Heyner i problemu nie było. Teraz do innego auta kupiłem Wurth bo były od ręki w sklepie. Są ok ale łudząco podobne do Heyner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 To ja nie wiem co za pecha macie. Moje Boscha to cudownie zbierają i zero smug. Rok prawie i jak było tak dalej jest idealnie. Szyby dobrze umyjcie to i guma będzie dobrze pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 @Renia08 jak zmieniłem Denso na te Boscha to te pierwsze choć półroczne to lepiej zbierały niż nowe Aerotwiny. Może trafiłem na wadliwy komplet ale to mnie skutecznie zraziło bo już nigdy nie kupię wycieraczek tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psotniczek1977 Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 A ja powiem tak tylko Denso i Heyner reszta strata kasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Denso , to taka marka No Name. A Heyner też niewiele lepsza, chyba nawet strony internetowej nie ma. Jak ktoś ma refleks, to może ją zarejestrować ;) Może te BOSCHe są podrabiane, że wycieraczki "no name" są lepsze od tych podróbek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom306 Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Ja kupiłem orginalne wycieraczki renault w pażdzierniku 2018 i już się nie nadają do użytku, podczas deszczu skaczą po szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, kacper69 napisał: Denso , to taka marka No Name. Jakie No Name? Wszystkie Toyoty wyjeżdżają z nimi fabrycznie z salonu. KIA chyba też. Może także Hyundai'e. https://motofocus.pl/informacje/nowosci/12710/wycieraczki-hybrydowe-denso-na-pierwszy-montaz-w-kolejnych-pojazdach 1 godzinę temu, kacper69 napisał: A Heyner też niewiele lepsza, chyba nawet strony internetowej nie ma. https://www.heynermobil.de/ https://h-premium.de/de/ 1 godzinę temu, kacper69 napisał: Może te BOSCHe są podrabiane, że wycieraczki "no name" są lepsze od tych podróbek ? Boscha kupiłem w normalnym sklepie motoryzacyjnym. Sprowadzany był specjalnie z dużej, renomowanej hurtowni. Bodajże Motorol, taki widziałem karton gdy pakowali na reklamację. Edytowane 25 Maja 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 26 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 (edytowane) 13 godzin temu, kacper69 napisał: Denso , to taka marka No Name... No to pojechałeś. Ten 'No Name" jak piszesz produkuje części motoryzacyjne od 1949 roku. Są modele gdzie większość podzespołów, a często cała elektryka jest od Denso. Więcej tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Denso Edytowane 26 Maja 2019 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 dla mnie to dziwne są takie firmy, które ciężko znaleźć w sieci pod ich prawdziwymi nazwami firm. Przykładowo to : denso.com. heyner.com, lub heyner.de - otwiera się jakaś strona lekarza? Aż warto zarejestrować taka domenę, może jak się dorobią, to ją odkupią? dziwne, że taki potentat musi mieć jakieś pokrętne strony , czy się ukrywają, czy może nie mają kasy żeby zaistnieć w sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 @kacper69 A może po prostu im nie zależy? W sumie po co skoro lwia część ich biznesu jest na pierwszy montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 a "pierwszy montaż " to znaczy dobry, czy może tani? I czemu producenci aut wstydzą się skąd biorą te części na pierwszy montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 (edytowane) 30 minut temu, kacper69 napisał: a "pierwszy montaż " to znaczy dobry, czy może tani? Zwykle uważa się, że wszystko co na pierwszy montaż jest lepsze od tego co później dostępne na rynku jako część zamienna. Przykładowo pierwsze żarówki są praktycznie idealne, a te sklepowe już niekoniecznie (porównanie 2 niby takich samych produktów). Można to zobaczyć w testach czasopism motoryzacyjnych. Edytowane 30 Maja 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 2 godziny temu, kacper69 napisał: dziwne, że taki potentat musi mieć jakieś pokrętne strony , czy się ukrywają, czy może nie mają kasy żeby zaistnieć w sieci? Szanujące się firmy nie prowadzą sprzedaży bezpośredniej. W korporacjach to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi