szwagier24a Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Płyn ubywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal1972 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 tak miesiąc temu byłem na serwisie na wymianę oleju , że tego nie widzieli hmmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Ja również 1-2 razy w roku muszę dolać trochę płynu chłodniczego. Normalny ubytek. W clio żony to samo. W astrze H i corsie D też raz w roku uzupełniałem. A mleko na korku oleju zwykle pojawia się w okresie jesienno-zimowym, gdy jest dużo wilgoci i pokonuje się krótkie odcinki. W każdym samochodzie tak miałem i nigdy nie było uszkodzenia UPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Takie dolewanie raz do roku na pewno normą nie jest. Kup taki tester i sprawdź sam: UNIWERSALNY TESTER USZCZELKI GŁOWICY CO2 75 TESTÓW Białystok - Allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Rafał1972 jeśli jeździsz na krótkich odcinkach to będziesz miał takie mleczko a nawet szlam w wężach od odpowietrzenia skrzyni korbowej. Przerabiałem to sam u siebie węże były dosłownie zapchane żona jeździła 200m do Biedronki 800 m do przedszkola a jedyną trasa to 13 km raz w tygodniu do teściów. Zawsze możesz wymienić płyn w chłodnicy i przepłukać układ jak się będzie dalej pojawiać ,,coś" w naczynku to wtedy oddać do naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 W nowym samochodzie który ma 20 tys km ;). Bez jaj. Od tego jest aso żeby się bawiło w naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 W przyszłym tygodniu zobaczę swój korek bo mam nalatane prawie 21. Tester może dać wynik fałszywy, nie jest wyrocznią. Miarodajno są świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgadzam się co do świec, myślę że taki test także warto zrobić, ale też każdy majster klepka takowy powinien w garażu posiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal1972 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 używam auta codziennie średni dystans to 30 km czasami więcej miałem różne marki aut i nigdy z czymś takim się nie spotkałem .Jazda raczej dynamiczna z tego co sobie przypominam zeszłej zimy tego zjawiska nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Dnia 29.01.2021 o 00:05, szwagier24a napisał: W przyszłym tygodniu zobaczę swój korek bo mam nalatane prawie 21. Tester może dać wynik fałszywy, nie jest wyrocznią. Miarodajno są świece. Obejrzałem korek: brak śladu majonezu. Olej ma przebieg 2 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryko900 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Renault megane 4 1.3 Najpierw pociło się ma pokrywie rozrządu, zrobione na gwarancji, później z pod zaworów delikatnie , zrobione i po 1tys kilometrów puściło i silnik podczas jazdy cały brudny w oleju od wycieków ok 200-300 ml na bagnecie ubylo ,błędów żadnych, dopiero w domu po trasie zobaczyłem, zgłoszone na gwarancji, wycieki z pod pokrywy , z pod zaworów puściło po dłuższej trasi. Uszczelnienie na czarny silikon , pewnie loctite... Teraz podobno zamówione uszczelki, zobaczymy ile wytrzyma . Przebieg 26tys ... Tak ogólnie, to bardzo ładne i wygodne auto Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez patryko900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Ten wyciek oleju jest bardzo duży, węże są mokre i inne elementy tak jak by była gdzieś "dziura" w pokrywie zaworów. Sam wlew oleju jest umieszczony aluminiowej pokrywie - tam szukał bym nieszczelności na połączeniu lub może jest pęknięty? Kolejne miejsce to pompa wysokiego ciśnienia. Olej na bloku to już tylko olej spływający z góry. Obstawiam, że maska od wewnątrz również jest mokra od oleju jak korek wlewu. Nie było jakiegoś zwierzaka pod maską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryko900 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Nie, auto jest w aso , zlokalizowali i będzie trzecie podejście naprawy. Wszystko w oleju ,ponieważ podczas jazdy na autostradzie się to wydarzyło i wiatr zrobil swoje . Maska właśnie czysta od dołu o dziwo zobaczymy ile teraz wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyzhaha Opublikowano 13 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2024 (edytowane) @elmatero i jak po naprawie? służyło bezproblemowo? U mnie podobnie. Rocznik 2020 i 45 tyś przebiegu. ASO samo zauważyło zapocenie i zleciło naprawę. Mówili że można jeździć bez zmartwień, ale jak tylko dojdą części to przyjechać na wymianę. Podobno poza gwarancją by to sporo kosztowało (kwoty jednak nie dostałem). Całe szczęście że jeszcze rok tej umowy serwisowej. Edit: poprawki polskich znaków i enterów. Sorki - pisałem z komórki. Edytowane 15 Stycznia 2024 przez xyzhaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiero_Kadjar Opublikowano 15 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2025 Witam. Właśnie przerabiam problemy z 1.3. 43tyś. ogromne ciśnienie w układzie chłodzenia. Zaczeło się od tego jak wymienili pompę wody9 pękła czy coś , po 3 tyg jakaś rurka przeciekała, mówie że chciałem dolać płynu, jest duże ciśnieni w zbiorniku. tak ma być. a teraz się zagrzał, na zimnym jest stan płynu, po jeździe brakuje. ostygnie i płyn jest. Zostawili na diagnostykę, może głowica, może coś, może termostat zacina się. też zaczeły się wycieki, tzn mokre chyba pod pokrywą zaworów, gdzieś tam leci. Dobrze że gwarancja dodatkowa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi