rustin Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) nigdzie nie wspomniałem nic o gazie. Napewno nie jest w oplu ten sam silnik co w fiacie, mowa o tjet Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez rustin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Bierz octavię w wersji style, może trafisz na Pakiet dynamic . Świetne auto. Miałem 2 sztuki od nowości i żadnych problemów. Nie jest to ładne auto, ale do tych 200-220 tys nic mi się nie działo. Tdi pali tyle co nic, dsg działa ok jeżeli chcesz automat. Serwis tani i co najważniejsze to przy odsprzedaży ustawiały się kolejki ;) Teraz mam widlowoz (VW) i czuć lepsze prowadzenie bo to passeratti i więcej bajerow na pokładzie ale znajomy odebrał nowa octavię i gdybym miał teraz decydować na pewno wziąłbym O4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) Z tym, że każdy z czymś się męczy to akurat bym polemizował, tak to można sobie tłumaczyć jak co chwile trzeba coś robić. Ojciec do teraz się ze mnie śmieje, bo on w poprzednim Suzuki Vitara przez 3 lata był jedynie na przeglądach, a teraz X-Trail dobija do trzech lat i jedynie serwis gwarancyjny plus wymiana oliwy co 10k km. Ja w tym czasie średnio co 2-3 miesięcy zostawiam dyliżans na tydzień w ASO. No ale tak to jest jak się kupuje samochód bardziej gałami niż rozsądkiem. Ja na ten przykład takiej Vitaty czy X-Traila w życiu bym nie wziął, bo według mnie wyglądają okropnie, zarówno z zewnątrz jak i w środku. Jeśli w przypadku X-Traila mogę zrozumieć, że jest bardziej dopracowany, bo jednak za 170 koła to trzeba czegoś wymagać, tak w przypadku Vitary byłem zdziwiony, że nic się tam nie działo, wszak to zwykła masówka. Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez Geble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 48 minut temu, Sarna1 napisał: Bierz octavię w wersji style, może trafisz na Pakiet dynamic . Świetne auto. Miałem 2 sztuki od nowości i żadnych problemów. Nie jest to ładne auto, ale do tych 200-220 tys nic mi się nie działo. Tdi pali tyle co nic, dsg działa ok jeżeli chcesz automat. Serwis tani i co najważniejsze to przy odsprzedaży ustawiały się kolejki ;) Teraz mam widlowoz (VW) i czuć lepsze prowadzenie bo to passeratti i więcej bajerow na pokładzie ale znajomy odebrał nowa octavię i gdybym miał teraz decydować na pewno wziąłbym O4. o4 super autko ale budżet nie ten. Mówisz żebym szukał o3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) 1,4 TJed to chyba ten sam silnik co w oplu 1.4 Turbo, ten sam producent, ta sama moc, ten sam koncern. Chyba, że się mylę. Kolega ma skodę scale od stycznia, pije olej i do tego ma drobne usterki, np. nie działa czujnik martwego pola w jednym lusterku, także tak Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 1 minutę temu, LTar napisał: 1,4 TJed to chyba ten sam silnik co w oplu 1.4 Turbo, ten sam producent, ta sama moc, ten sam koncern. Chyba, że się mylę. Kolega ma skodę scale od stycznia, pije olej i do tego ma drobne usterki, np. nie działa czujnik martwego pola w jednym lusterku, także tak Mylisz się, nie ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) możliwe, w jeep też jest 1.4 beznyna 140 i to też ten sam koncern. Po co w 1 koncernie kilka tych samych silników. Ale możliwe. Tym bardziej, że np. 1.3 CDTI czy 1.7 CDTI IZUSU były i w fiacie i oplu. Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 7 minut temu, LTar napisał: Kolega ma skodę scale od stycznia, pije olej i do tego ma drobne usterki, np. nie działa czujnik martwego pola w jednym lusterku, także tak Ale ma dynamiczne LEDowe kierunkowskazy z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 16 minut temu, rustin napisał: o4 super autko ale budżet nie ten. Mówisz żebym szukał o3 ? jeżeli nie przeszkadza ci że tyle ich jeździ to tak. Łącznie zrobiłem nimi 440 tys km (tdi), nic się z nimi nie dzieje, na gwarancji nie naprawiałem NIC. Tylko szukaj takiej w wersji STYLE, może być uzupełnione o pakiet dynamic jeżeli lubisz fotele zintegrowane z zagłówkami. To zupełnie inne auto niż wersje bieda edyszon ;). Tak samo jak w megane 3 i 4 - wersje Bose czy GT sprawiają wrażenie przebywania w zupełnie innym samochodzie niż podstawowe wersje. Tym bardziej jak szukasz używki to różnice cenowe które są przy zakupie nowki się zacierają i masz z reguły pełne wyposażenie czyli lepsze siedzenia, tapicerki, lepsze światła, ładniejsze koła, nagłośnienie - wszystko w aucie jest lepsze. Taki wóz będzie też łatwiej sprzedać po okresie Twojego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 48 minut temu, Pitrek napisał: No tak, ktoś chce pomóc i potem czyta takie "podziękowania". Dobra rada: absolutnie nie kupuj M IV. Kup sobie Fiata. Ale co dziękować jak pisze kombi a ktoś podaje corolle której nie ma kombi. Prawda cię w oczy kole to tak piszesz, fakty mówią same za siebie że Fiat jest mniej awaryjny niż m4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Jakby nie rozumiem to po co tutaj piszesz. Czego oczekujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin33892 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 3 godziny temu, LTar napisał: możliwe, w jeep też jest 1.4 beznyna 140 i to też ten sam koncern. Po co w 1 koncernie kilka tych samych silników. Ale możliwe. Tym bardziej, że np. 1.3 CDTI czy 1.7 CDTI IZUSU były i w fiacie i oplu. Potwierdzam, to nie jest ten sam silnik. Akurat siedzę w temacie Fiata i sam jeźdze Tipo T-Jet także mogę potwierdzić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Tipo z fabrycznym gazem miało inna głowicę. Sama instalacja nie jest prima sort. Nie można tej instalacji samodzielnie serwisować. W perspektywie po gwarancyjnej wymiana wtrysków i sterownika na ludzkie. MIV będzie tańsze bo marka ma złą sławę. Za Skodę czy Toyotę więcej zapłacisz. Jeśli patrzysz pod kątem silnika to T-jet, 1.3 TCE i silnik 1.4 KIA/Hyundai wyróżniają się parametrami. W toyocie nie ma ciekawych silników PB. W grupie VW 1.0 TSI 115 fajny choć lepszy 1.5 150 KM. Wersję 130 nie polecam - to zupełnie inna konstrukcja niż mocniejszy. Czas pokaże czy się mylę. Opel to PSA, czyli 3 cylindry podobnie jak w fordzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi