Hugepici Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Witam przychodzę z problemem wody w bagażniku zlokalizowałem skąd to leci miejsce wypływania wody do bagażnika Woda wylatuje w tych miejscach czy ktoś miał podobnie? Dodam że wklejałem światło stop leci mniej wody i pytanko czy woda może lecieć też z uszczelki od wycieraczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Też mam problem, że woda mi leci po zamku - obstawiam że jest to wina uszczelki wycieraczki właśnie w moim przypadku - w poniedziałek będę oddawał auto do mechanika na wymianę oleju w skrzyni biegów to przy okazji się i tym zajmie - nie oszukujmy się ta uszczelka nie wygląda za solidnie Edytowane 8 Stycznia 2021 przez Papf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugepici Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Dnia 8.01.2021 o 14:51, Papf napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - aniewa cos pomogło? bo ja dalej w lesie stoję z tą wodą i myślę jak to naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @Hugepicinic - dalej leci... pewnie przez 3 światło stopu niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugepici Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 7 godzin temu, Papf napisał: Papuga wklejony na silikon, jeszcze woda leci mi na szybe tylnia od środka ale to chyba od wycieraczki od uszczelki od niej. będzie cieplej to ściągnę tył i będę lał woda godzinami REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.7, 5.13 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 17 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) Witam, zauważyłem dziś wodę na tylnej wycieraczce od strony pasażera. Ktoś wie, jak woda się tam dostaje? Z tyłu też są te styropianowe membrany jak w przednich drzwiach? Edytowane 17 Maja 2021 przez kede86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Nie chlupie ci w drzwiach woda Przeczyść odpływy od spodu w drzwiach, sprawdź gumowe zaślepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 18 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 (edytowane) Nie ma wody w drzwiach. Odpływy drożne. Woda wypływa gdzieś pod boczkiem. Jak zdjąć boczek? Edytowane 18 Maja 2021 przez kede86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Witam. Zauważyłam dzisiaj wodę w wannie koła zapasowego po prawej stronie od pasażera. Po odsunięciu tapicerki włożyłem rękę w błotnik i jest tam taki plastik który był mokry. Może ktoś będzie wiedział do czego służy ten plastik i jak go uszczelnić 20210802_193429.heic 20210802_193258.heic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_s1ash_ Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Witam w każdej kombi jest problem z tą wodą w bagażniku, że trzeba ten stop uszczelniać ? Bo nie wiem czy się za to zabrać za w czasu czy jak sucho tam jest to nic nie ruszać ? Znalazłem taki filmik jak ktoś właśnie ten 3 stop uszczelnia. https://www.youtube.com/watch?v=wTV3l6vF-tI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Najczęstszą przyczyną zbierania się wody w wannie koła zapasowego jest niewłaściwe zamontowanie haka holowniczego, a konkretnie brak uszczelnienia otworów podłużnic w które wchodzi stelaż mocowania haka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 U mnie są zacieki na szybie. Na dole sucho. Byłem przekonany, że to stop puszcza na uszczelce. No ale teraz przy otwarciu klapy bagażnika okazało się że leci z okolic wycieraczki w kierunku światła stop. Myślicie, że to uszczelka wycieraczki w szybie? Z zewnątrz nie wygląda na zmęczoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 W MIII kombi winna jest trzecia lampa stop. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 Nie tylko 3 światło stop. Warto też przyjrzeć się odbojnikom klapy, bo ich uszczelki potrafią się rozlecieć i tam woda ma dobry dostęp do bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 Witam. Mam już auto dziesiąty rok i zawsze miałem wodę w bagażniku. Wymieniona lampa stop jeszcze na gwarancji i rok spokojnie. Potem przez 8 lat dalej to samo ,uszczelnienie lampy i docisk klapy na uchu. Pomogło na trochę. W końcu w tym roku rozebrałem tapicerkę klapy i bingo. Powodem przecieku była gumowa przelotka przez którą przechodzą kable do tablicy rejestracyjnej w klapie na dole.Uszczelniłem i po problemie. Pozdrawiam wytrwałych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi