maciejmacku Opublikowano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Wymiana lamp z przodu. Oryginalne już w złym stanie, polerka nic nie dała. Szkoda, że żarówki LED zakłócają radio, bo świecą niesamowicie. Zamówiłem Tungsram Megalight Ultra +90%, zobaczymy jak to będzie wyglądać (na zdjęciach stare lampy oraz nowe z żarówkami LED) Oryginalne lampy zostawiam, co by nikt przy mojej późniejszej sprzedaży nie mówił, że powypadkowe auto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Wymiana oleju i filtrów plus wlanie MoS2 Liqui Molly do skrzyni biegów, żeby choć trochę przedłużyć jej agonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Dnia 7.06.2020 o 11:19, maciejmacku napisał: Wymiana lamp z przodu. Oryginalne już w złym stanie, polerka nic nie dała. Szkoda, że żarówki LED zakłócają radio, bo świecą niesamowicie. Zamówiłem Tungsram Megalight Ultra +90%, zobaczymy jak to będzie wyglądać (na zdjęciach stare lampy oraz nowe z żarówkami LED) Piękne lampy, przypuszczam, że tanie nie były Też planuje polerkę bo już tragedia. A jak na razie wymiana przepustnicy, czyszczenie środka itd. Wymiana tylnych tarcz w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Dnia 8.06.2020 o 12:31, Renia08 napisał: Piękne lampy, przypuszczam, że tanie nie były Też planuje polerkę bo już tragedia. Moje były już od środka zmatowiałe, nie było sensu regenerować. Lampy zaminnik Depo, 700zł komplet z przesyłką na allegro. Jutro będą żarówki Tungsram Sportlight 5000k, jestem ciekaw jak będzie to świecić LEDy oddaję, zakłócają radio i są bez homologacji oczywiście. Edit: po ustawieniu lamp powyższe żarówki uważam za niesamowite - dużo światła, lepszy zasięg i barwa wpadająca w biały kolor. Edytowane 15 Czerwca 2020 przez maciejmacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 może dziś nic nie zrobiłem dla swojego autka, ale zrobiłem 13 dni temu - Megana została porządnie wyprana w środku. Może nie ma w tym nic dziwnego, ale istotą rzeczy jest to, że od tego czasu, czyli dziś mija 13 dzień jak nie palę papierosów w Meganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karek_7 Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Wymiana oleju PMO 5W40 Wymiana oleju w skrzyni Elf Uszczelniacz półosi na skrzyni Łącznik stabilizatora Wentylator chłodnicy (oryginalny już planował wylecieć z łożyska na drugim biegu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoszenie szkody z AC. Podszybie spłynęło całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 @aston76 spłynęło czy spłonęło??? Jak to się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieffer Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Oddałem alusy na zmiany koloru, będzie sztos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Dnia 8.06.2020 o 13:02, maciejmacku napisał: Moje były już od środka zmatowiałe, nie było sensu regenerować. Lampy zaminnik Depo, 700zł komplet z przesyłką na allegro. Jutro będą żarówki Tungsram Sportlight 5000k, jestem ciekaw jak będzie to świecić LEDy oddaję, zakłócają radio i są bez homologacji oczywiście. Edit: po ustawieniu lamp powyższe żarówki uważam za niesamowite - dużo światła, lepszy zasięg i barwa wpadająca w biały kolor. A możesz wrzucić foty lamp z tymi żarówkami za dnia i oczywiście w nocy jak z tą barwa i zasięgiem to wygląda sam się nad tymi żarówkami zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Nie zakładajcie o ile to finanse nie wymuszą lamp DEPO Po imieniu nazywając, zwyczajny badziew. Żarówki (zbajerowane) jak najbardziej można, najlepiej jak są z europejską homologacją czyli dopuszczone do ruchu o mocy max 55W Sam używam, bo dostaję w formie gadżetów i faktycznie producenci barwą światła robią cuda. Wadą jest krótkawe życie tychże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zakupiłem zestaw do serwisu filtrowo-olejowego - jak co każde 15 tyś przebiegu (oprócz filtra paliwa). Zastanawiałem się nad olejem Kolegi - @omega LIQUI MOLY OLEJ TOP TEC 4400 5W-30 2322 - ale to może następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Bardzo dobrego wyboru Sylwek dokonałeś. Ten LIQUI MOLY który wlewam, jest bardzo drogi. W zasadzie najdroższy. Ja zmieniam olej co 30k km Jak lejesz tańszy a zmieniasz co 15k km to sumarycznie i tak pewnie zdrowiej wyjdziesz niż ja na drogim i wymienianym rzadziej. Także jest bardzo OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Wymieniłem pierwszą sondę lambda ze względu na szarpanie na zimnym silniku i przy okazji grzebania pod maską wymieniłem uszczelkę między turbo a rurą dolotu do IC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Wymiana oleju w skrzyni biegów Valvoline 75w80 (najpierw zastosowanie płukanki LIQUI MOLY Getriebe Additive (3321) + zastosowanie dodatku LIQUI MOLY GETRIEBE OIL ADDITIV (2652)), wymiana płynu hamulcowego ATE SL DOT4, wymiana świec (zamontowane irydowe). Edytowane 20 Stycznia 2021 przez Papf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi