MichalVTS Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Pełna regeneracja reflektorów ksenonowych, w końcu wyglądają i świecą jak należy :-) do tego wymiana wszystkich amortyzatorów i sprężyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Mocne wejście w sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Zdecydowanie, jeszcze doszedł do tego remont hamulców i wymiana sondy lambda. Megana nie ma litości w tym roku dla mojego budżetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Naklejka wylądowała na szybie, smyczka przy kluczach karcie Druga naklejeczka niedługo wyląduje na zaprzyjaźnionej Megi (oops. Zdjęcie przez starciem piany po umyciu szyby ) Edytowane 15 Marca 2021 przez KDKJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Elegancko! Gdyby ktoś chciał sobie sprawić takie gadżety to zapraszam do tematu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namoamo83 Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 W związku ze zwijaniem sie norauto, obkupiłem na bogato. Wycieraczki Bosch Clearview na przodzie, dwie torby filcowe z rzepami do bagażnika(rewelka!), wieszak na zagłówek, filtr kabinowy, żarówki led do wnetrza, żarówki H4 philipsa, rolety na boczne szyby(to chyba głupi zakup akurat), latarkę, termos Wczoraj doszłą pierdoła, czyli cała belka plus amory. Ech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Gratuluję Zobaczcie co ja uczyniłem dla swojej MII REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.12 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 (edytowane) @szwagier24a też miałem światłowody, ale poprowadzone od dołu (od gniazda OBD) do samej szyby. Wyglądało ładnie, ale latem jak się nagrzewały to "wychodziły" i było trzeba je zawsze upychać. W końcu się poddałem i je zdjąłem. Akurat zdjęcie z poprzedniej Megi mam na kompie to wrzucę poglądowo. W tej miałem identycznie. (odbicie na szybie nie przeszkadzało w żaden sposób) //edit do posta niżej: W taką pogodę też nie miałem. Problem pojawiał się w słoneczne, ciepłe dni. Dopiero po rozgrzaniu "wychodziły" Edytowane 14 Marca 2021 przez KDKJ do posta niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 14 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Przy tym montażu jak u mnie, światło się nie odbija w szybie. Nie mam też problemu z wysuwaniem się że szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 (edytowane) W poprzedni weekend udało się wymienić rozrząd razem z pompą wody przy okazji paskiem osprzętu, rolką napinacza (paska osprzętu) oraz termostatem w Scenicu iii żony. Ale najciekawsze jest to że rozrząd był jeszcze fabryczny czyli z 2010 po przejechaniu 175tys. 185tys. (rolka napinająca wyprodukowana na początku 2010r.) dodatkowo wszystko się zluzowało, bo wskazówka na napinaczu zjechała już trochę poniżej skali, pasek osprzętu zresztą też chyba pamiętał fabrykę. A jutro może uda się wymienić filtr paliwa jak pogoda pozwoli, bo sporo powietrza puszcza zresztą ciekawe z kiedy on jest?. Edytowane 22 Marca 2021 przez Michoxx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Rozrząd w silnikach 1.5dCi jest bardzo żywotny. Ja już dwa razy wymieniałem po 160 i 320k km i był jak nowy. Najbardziej zużywa się pompa wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michoxx Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 (edytowane) No właśnie pompa miała wyczuwalne luzy, ale zdziwiło mnie trochę że od nowości nikt nie zmienił rozrządu. Edit: Udało się wymienić filtr paliwa na polecany Mann, wcześniej był Clean Filters i problem z powietrzem w paliwie się rozwiązał. Edytowane 22 Marca 2021 przez Michoxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin33N Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zapakowałem do MIII lusterko wewnętrzne fotochromatyczne. Wiązki nie było, mimo że mam visio i czujnik deszczu. Pociągnąłem zasilanie od lampki, dodałem złączkę superseal w razie konieczności np. wymiany szyby. Działa wyśmienicie i zwiększa komfort. Dla potomnych dodam, że poza dopasowaniem z MII, Laguny, czy Nissana Almery, pasuje też lusterko z Nissana Pulsara. Wszystkie używki miały beżowe obudowy, a że mam plastiki w ciemnej szarości, to wziąłem w ciemno lustro z Pulsara. Na szczęście pasuje i nawet ma na mocowaniu logo Renault ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Oddałem felgi stalowe do regeneracji i pomalowałem na matowy grafit. Megana w końcu zaczyna wyglądać przyzwoicie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Korzystając z pogody po umyciu megi wpadła naklejka na szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi