max_ad Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 w takim razie pewnie nie ma nic wspólnego z ksenonami - chociaż po ich spryskaniu ten 4 przejazd się przydaje. Natomiast w trakcie jazdy robią u mnie tzw. złą robotę B) Będę na serwisie kiedyś to poproszę o kolejną regulację spryskiwaczy. [ Dodano: 2010-01-10, 19:58 ] Macie może jakiś patent na hands free? Byłem jakiś czas temu na serwisie i po wyjeździe od nich samochód muszę otwierać i zamykać przyciskami na karcie - nie działa hands free. Wiecie może jak to aktywować ponownie? Próbowałem różnych kombinacji itd. i nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glenn Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Cięcie Najlepszy patent na HF to serwis. Tym bardziej, ze to po wizycie u nich przestał działać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Najpierw zerknij do instrukcji obsługi (i wcale nie żartuję). Wiem, że HF można wyłączyć używając właśnie przycisków na karcie. Nie pamiętam tylko czy powrót do HF dzieje się automatycznie, czy nie trzeba czegoś tam zrobić. Wydaje mi się, że instrukcji było to opisane (nie mam jej pod ręką, żeby sprawdzić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max_ad Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udało się uruchomić. Sposób: 1. Otworzyć samochód za pomocą karty. 2. Uruchomić silnik przyciskiem START (bez wkładania karty). 3. Wyłączyć silnik. 4. Wysiąść i po prostu zamknąć drzwi (kartę zostawić w kieszeni i nic nie dotykać na niej:) ) 5. Oddalić się na bezpieczną odległość B) (aby karta wyszła z zasięgu czujnika). 6. Wrócić do autka i odpalić przyciskiem START (bez wkładania karty). 7. Wyłączyć silnik i odejść - autko samo się zamknie. Do tej pory próbowałem bez oddalania się, tylko wysiadałem i wsiadałem - nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg10 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 czy u was w dci 1,5 105KM słychać takie buczenie podczas przyspieszania pomiędzy 2000 tys/obr a 2300 tys/ obr. ?? u mnie takie buczenie szczególnie słychać na tylnych siedzeniach . czy to może być wina np. silnika na dotarciu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskinia Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 czy u was słychać takie buczenie podczas przyspieszania pomiędzy 2000 tys/obr a 2300 tys/ obr. ?? u mnie takie buczenie szczególnie słychać na tylnych siedzeniach . Ja taki objaw na tylnych siedzeniach zauważyłem w wielu samochodach. Moja koncepcja jest taka, że samochód zachowuje się w ten sposób w momencie, kiedy jest w przedziale najwyższego momentu obrotowego. Proszę się nie sugerować na sztywno danymi technicznymi- większość aut ma moc/moment przy innych obrotach niż podaje instrukcja. A może to moje filozofie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg10 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 tylko ze to jest dosc głośno, w testowym modelu tego nie zauważyłem . tam było 7 tys przejechane u mnie 100 km mo e to w tym jest przyczyna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 meg10, 100km to mało. Daj mu trochę czasu. Być może to wydech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 U mnie też coś rezonowało przez pierwsze kilometry :-P samochód zaczął miło śmigać po przejechaniu około 5 tyś. km więc ja bym się nie przejmował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg10 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 no właśnie tez mam taka nadzieje B) wiadomo serwis jest ale każdy wolał by go omijać B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 serwis jest ale każdy wolał by go omijaćOmijac to po gwarancji, teraz lepiej jechac z kazda watpliwoscia, bo pozniej bedzie kosztowalo.Ja uwazam, ze jak auto jest na gwarancji i cos jest nie tak to odwiedzic, nawet sie zapytac tylko, nie konieczenie zostawiac samochod bo moga cos poradzic i rozwiac watpliwosci. Nie czekac na opinie na forum tylko dzialac, korzystac z tego za co sie zaplacilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg10 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 źle kolego zrozumiałeś. chodziło o to ty nasze furki były bezawaryjne, a jesli juz cos sie zdarzy to lepiej gnać do nich :-> zrobię parę km więcej i zobaczymy jak sprawa wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 chodziło o to ty nasze furki były bezawaryjne,A pewnie pewnie B) BTW... mam takie pytanie : czy po wizycie w serwisie tez do was dzwonia z renault i pytaja czy usluga zostala wykonana, czy jest wszystko ok i czy jestem zadowolony z obslugi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 deeper, jak kupiłem M2 w 2003 roku to już wtedy przy naprawach gwarancyjnych nie zawsze, ale zdarzały sie takie telefony z RP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gs500f Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 max_ad Jak ci nie działa HF, to: - otwórz samochód karta - włóż kartę do czytnika -oczywiście drzwi muszą być zamknięte - odpal samochód za pomocą przycisku B) - zgaś samochód przyciskiem B) - wyjmij kartę -oddal się od samochodu i zadziała HF B) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi