cinas Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Wstawisz radio i mikrofon i śmiga , można wymienić manetkę , instalacja jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 dostałem inf od kolegi z forum, że mirofon z Daci podobo jest taki sam a tańszy potwierdzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcatera Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Tak, kolega Kubaso montował taki właśnie u siebie i wszystko śmiga. Jak przejrzysz oferty sprzedaży np na Allegro to zobaczysz, że mikrofon od Daci ma znaczek Renault przy numerach seryjnych :) Ja tak z innej beczki, mam nadzieję, że w temacie. Orientujecie się może czy radio z BT (to z czarnym pokrętłem pośrodku panela) ma gdzieś ukrytą możliwość ustawienia funkcji Repeat/powtarzanie utworu?? Nigdzie nie mogę znaleźć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) witam, przy okazji zamawiania tunelu środkowego na allego zamówiłem od gościa mikrofon prosiłem o kabel i kompletny mikrofon nie widziałem zdjęcia wszystko ustalone na gębę. Nie otrzymałem zaślepki do podsufitki od mikrofonu ani kabla łączącego słupek z mikrofonem, dzwoniłem do renault powiedziano mi, że zaślepka nie występuje osobno tylko z mikrofonem 80zł a kabel czyli "wiązka elektryczna dachowa" kosztuje 400zł Mikrofonu od daci też nie mają na stanie i zamówią dopiero jak podam im nr vin Daci komedia 1. czy jest opcja mikrofon połączyć dwużyłowym kablem? 2. czy taką zaśpkę ma może ktoś z was do sprzedania ? Edytowane 16 Stycznia 2015 przez mpepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Jak kupiłeś przez internet to możesz zwrócić. Kabel dwużyłowy nie pasuje, kup 3 żyłowy. Mikrofon ma wzmacniacz który musi być zasilony, wspolna jest tylko masa. Zaślepka jest do kupienia tylko na allegro, zdarza się. Cena jednak to też parę złotych. Mikrofon z Daci ma jedną zaletę - taki pierścień który blokuje mikrofon - w niektórych Daciach oryginalnie znajdował się na lewo od lampki podsufitki. Zobacz post: http://megane.com.pl/topic/60214-mikrofon-zestawu-glosnomowiacego/ Tam masz zdjęcia u mnie jak zamontowałem, mikrofon z Daci jest identyczny. Jeśli szukasz VINu lub sprzedawca w ASO jest mało kumaty - to powiedz mu aby podszedł do pierwszego lepszego Renault lub Daci w salonie i sobie spisał... Edytowane 16 Stycznia 2015 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witam, dzisiaj rozebrałem poszycie słupka nie ma w nim wtyczki do podpięcia mikrofonu trochę zwątpiłem pomyślałem, że będę musiał przeciągać kabel przez pół auta. Chciałem poszmerać w podsufitce i obczaić jak założyć mikrofon a tu niespodzianka ściągnąłem lampkę a tam w głębi kabelek 3 żyłowy kostka pasuje pod mikrofon więc zakładam, że jest 100% od niego. chyba że od dodatkowego oświetlenia jak w niektórych modelach ale wątpię myślęże skoro kostki do siebie pasują to jest ok. Zdziwiłem się bo piszaliście, że wiązka idzie prawym słupkiem a w moim idzie lewym i w dodatku jest przeciągnięta pod sam mikrofon. prawy słupek kabel mikrofonu Dodano: 19 sty 2015 - 20:21 Jeszcze pytanie jak wymontowuje się wyświetlacz środkowy żeby nie pourywać zaczepów? macie jakiś manual do tego lub foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wyświetlacz jest na wcisk, ciągniesz do góry i już go masz w ręku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Tylko energicznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 rozumię cały wyświetlacz z tą obudową (daszkem) bez żadnych śrub ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 dokładnie, ciągniesz wszystko z daszkiem. Wyświetlacz jest na wcisk tylko i wyłącznie bez śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tak odnośnie wiązki mikrofonu, lampki i reszty które ma iść prawym słupkiem. Może się mylę, ale z tego co zauważyłem renault dawało dwa rodzaje wiązek. Taka "płaska" zespolona wiązka kabli - ona szła prawym słupkiem, a od pewnego czasu były zwykłe kabelki obwinięte izolacją - i ją puszczali lewym słupkiem. Ja u siebie nie miałem wiązki pod mikrofon, ale lampki i czujników przy lusterku na pewno szły lewym słupkiem. Można to z resztą zauważyć jak się przegląda oferty na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No to właśnie ja mam chyba taką wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Z Anglii :?: Edytowane 21 Stycznia 2015 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ja też mam mikrofon i zasilanie lampek z lewej strony. Prawym słupkiem idzie wiązka do szyberdachu (który posiadam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Nie no co ty gdzie anglik, made in Polski salon Dodano: 22 sty 2015 - 15:45 Potrzebuję jeszcze do kompletu zaślepkę do podsufitki, do mikrofonu (zestaw głośnomówiący). Ma ktoś odsprzedać? Dodano: 24 sty 2015 - 15:29 Witam, zakupiłem radio z BT blaupunkt + wyświetlacz niestety radio nie komunikuje się. Na wyświetlaczu jest napis renault i migające godzina i temp. Radio nie prosi o kod podświetla się i wysuwa CD i tyle. Dodatkowo jest jakiś problem z przycickami, które nie działają i noszą ślady ingerncji. Czy radio powinno odrazu poprosić o kod czy lależy coś jeszcze nacisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi