djb Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Radio mam bez BT. O tym programowaniu jakbyś mógł coś więcej (czy to samemu się robi?, ewentualny koszt). I czy kupione radio może być pierwsze z brzegu czy trzeba zwracać uwagę na numer katalogowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Radio mało istotne, ekran da się przeprogramować clipem ale nie jest to do zrobienia w prosty sposób, jak masz clipa da się zdalnie to zrobić , jak nie to możesz podesłać ekran nawigacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djb Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Mam dostęp do Clipa. Będę też coś sprawdzał w nawigacji to przy okazji się zobaczy. Jak nie damy rady to się odezwę. A linka do przejściówki mógłbyś podesłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Jest w poprzednim poście tekst "przejściówka do kupienia" i w dziale sprzedam Edytowane 21 Czerwca 2017 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djb Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Dzięki. Jakoś w wolnej chwili może się za to zabiorę. Ale zniechęca mnie ta cała zabawa. Prościej podłączyć się po aux (chinch-jack) smartfonem lub tabletem z dużym GB netu, odpalić jedno z setek stacji radiowych i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielT Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam, Dzięki koledze Cinas wymieniłem u siebie radio na wersję poliftową (BT/USB). Niestety nie mam oryginalnej instalacji mikrofonu kończącej się w prawym słupku. Czy ktoś, kto dokładał cały kabelek, może podzielić się informacją odnośnie skomplikowania tej procedury? Mam na myśli to, czy jest sporo do zdemontowania, czy da się gdzieś go przepchnąć w okolicach podsufitki i schowka pasażera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Da się przedostać , schowek najlepiej wyjąć, osłona słupka - da się wcisnąć przewód po zdjęciu uszczelki , podsufitka można wepchnąć przewód pod podsufitkę od strony szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Cinas też kupilem od Ciebie cały zestaw navi i radio po lift z bt i usb . Wczesniej miałem te płaskie. Czy będzię różnica w odsłuchu muzyki ? Poprawi się odsłucj ? Te radio ma wiecej W ? Będę montował dopiero pod koniec sierpnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Tak będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Ok dzięki wielkie za pomoc . Nie moglem znaleźść informacji ile ma W te radio a ile moje aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielT Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Po przestudiowaniu dokumentacji technicznej, okazało się, że we Fluence'ach wiązka mikrofonu idzie razem z wiązką oświetlenia lewym słupkiem. Niestety kostka jest wspólna. U mnie przewody mikrofonu idą do słupka do kostki, ale z jej drugiej strony już nie wychodzą. Jakieś sugestie jak dołożyć brakujące piny w takiej wtyczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cykas Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam wszystkich, Na forum jestem zarejestrowany od dawna, ale byłem do tej pory jedynie "czytaczem" i zawsze znajdowałem potrzebne mi informacje dot. mojej poprzedniej meganki. Jednak miesiąc temu kupiłem kolejną megankę (Megane III Generation z 2013r.) i tym razem niestety nie mogę znaleźć informacji mnie interesującej. Interesuje mnie wymiana radia które jest w standardzie (fotka poniżej) na jakiekolwiek z BT i działającym zewnętrznym wyświetlaczem w desce (może navi?) Czy jest to możliwe? Auto nie ma wbudowanego wyświetlacza pod "daszkiem" a jedynie dwie kontrolki - pasów i poduszki pasażera. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Tak da się należy zastosować radio z Clio Kangoo Mastera Trafica one są kanciate i dalej już kabelkologia i kodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cykas Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Cinas, Dzięki za szybką odpowiedź. Zrobiłem przeszukanie na znanym portalu aukcyjnym i wydaje mi się, że znalazłem coś odpowiedniego (wklejam zdjęcie) Jednak takich odbiorników jest niewiele. Większy wybór jest w modelach przeznaczonych do Megane. Chętnie wymieniłbym panel osłaniający radio i klimę i zainteresował się takimi właśnie radiami. Nie mam karty, tylko kluczyk, więc pozostaje sprawa gniazda na kartę i przycisk Start na panelu, ale to jest szczegół. Najbardziej niepokoi mnie "kabelkologia i kodowanie" Radio i daszek już wyciągałem i wiem że kostki w radiu są inne niż w pozostałych modelach, a to co jest w miejscu wyświetlacza nie ma praktycznie nic z elektryki (jedna kostka 8 pin z kilkoma przewodami) więc przeróbka wiąże się chyba z koniecznością pociągnięcia dosyć dużej ilości kabli? Pytanie: Który model radia i wyświetlacza najłatwiej będzie dostosować (nie zależy mi na nawigacji ani USB)? A może przy takich przeróbkach nie ma to znaczenia? Może posiadasz Takie zestawy? Może istnieje możliwość dorobienia przejściówek i dodatkowej wiązki bez konieczności cięcia instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Robiłem brakującą instalację do radia trochę roboty jest z tym, bo wyświetlacz , sterowanie przy kierownicy, instalacja radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi