lufa Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Witam! jak się okazało ważne jest napięcie jakie jest na wyjściu RCA. Podobno od 0,8-8V. Im więcej tym lepiej! Poprawiłeś to wyjście rca? Jak teraz to gra? 4V to już wystarczające wysterowanie. Dla tych co chcą w prosty sposób poeksperymentować z zewnętrznym wzmacniaczem podsyłam http://www.audio-upgrade.pl/4.html i-soamp 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi666 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Co mam poprawiać z RCA? Sygnał jest jaki jest! Obecnie wymieniam wzmaka na 2x mocniejszego i zobaczymy co dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Pisałeś że jest za słaby i wzmacniacz gra za cicho. Jeśli źle jest wprowadzony to co zmieni większy wzmacniacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi666 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Znaczy że twierdzisz iż źle jest wyprowadzony sygnał RCA tak? Na mocniejszym wzmaku zagrało głośniej choć nadal to nie to co wcześniej na innym radiu nie fabrycznym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Jeżeli masz jeszcze to radyjko z clio to podłącz pod ten wzmacniacz i przetestuj całość w megance. Gdy zagra równie zadowalająco to pomierz sygnały RCA (nagraj sobie plik 100Hz i 1kH do testu) w jednym i drugim radyjku. Problem wysterowania rca się wyjaśni. Aby zachować funkcjonalność fabrycznego radia trzeba dobrze ugryźć temat tego rca, to jedyna słuszna droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depeszyk Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Witam forumowiczów.Posiadam płaskie czarne radio bez BT i noszę się z zamiarem wymiany na radio z gałkami i BT oraz dołożenie mikrofonu.Z racji tego,że w moim aucie jest nawigacja Carminat Live odpada wymiana wyświetlacza.Pozostaje zakup radia,mikrofonu i manetki do sterowania.Teraz moje pytanie do osób,które przerabiały swoje instalacje.Czy każda nawigacja wymaga przeprogramowania do współpracy z radiem z BT?Jeżeli chciałbym sprawdzić czy moja nawigacja wymaga konfiguracji zostaje CLIP czy jest to do sprawdzenia w opcjach navi?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Witam Każdy wyświetlacz należy skonfigurować pod typ radia Potrzeby jest mikrofon , instalacja do mikrofonu i radio Radio 150 zł Mikrofon 90 - 100 zł Instalacja do 50 zł w zależności ile instalacji jest w samochodzie Konfiguracja nawigacji do nowego radia Jak by co to mogę pomóc w okablowaniu, konfiguracji , mikrofony też mam nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depeszyk Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dziękuję Cinas za odpowiedź.O ile wzrasta koszt przy wymianie na radio poliftowe(to z wbudowanym USB)?Coś wspominałeś we wcześniejszych postach o przeróbce instalacji w takim przypadku.Zastanawiałem się jeszcze nad wymianą Tom Toma Live na zwykłego Carminata.Czy oprócz tej funkcji live i możliwości edukacji starego Tom Toma są między nimi znaczące różnice?Odległość do Ciebie mam znaczną dlatego zapytam czy da się konfigurację zrobić na odległość?Wtedy problemem będzie tylko znalezienie w okolicy kogoś kto posiada CLIPa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Opanować da się zdalnie , TT Live trochę szybciej działa jak się bawisz a tak to bez różnicy Radio poliftowe 200-250 zł Adapter radio po liftowe instalacja przed liftem 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamand1 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) hmm odświeżę trochę temat .... /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ szukam kogoś z okolic śląska kto pomoże mi wymienić zwykłe oryginalne radio w meganie 3 - na to oryginalne z wybudowanym bluetooth i usb Regulamin pkt. 5.7, 5.9 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. , Po co dwa razy wklejasz ten sam tekst w poście -Prezes Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Wysłałem Ci na pw kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_FRYT_ Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Adapter radio po liftowe instalacja przed liftem 100 zł Czy masz może taki adapter na stanie? Jak wielu obecnych też chciałbym uzupełnić braki BT i zestawu głośnomówiącego w swoim aucie dodatkowo zaopatrując je w USB :) Problemem może okazać się sprawa CLIPa. Najtańsze tego typu "zabawki" to koszt ok 600PLN, czy dobrze napisałem? Czy są może jakieś alternatywy? W postach poniżej przeczytałem że jesteś na tyle miłym człowiekiem że czasem pomagasz zdalnie, problem w tym że bez tego "ustrojstwa" nie wiele się zdziała. Proszę opisz mi bardzo ogólnie sytuację zdalnej pomocy (jestem ze śląska, a to jak wiesz dość daleko). Obrazek1 - wymarzone radio Obrazek2 - stan obecny Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Bez problemu wszystko do zrobienia Odezwij się na PW i daj informację czy masz nawigację czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Na zdjęciu stan obecny widać ze ma navi ;) Możesz na clipa do mnie podjechać.Opanujemy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrados1906 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Da się przeciągnąć kabel od akumulatora do wzmacniacza inaczej niż poprzez wiercenie dziury? Np przez fabryczną grodź na kable? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi