Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączyłem radio (Bosh) z BT i jest problem. Po włączeniu radia zapala się navi ale nic nie słychać radio nie gra, nie pyta o kod. Jedynie można wysunąć CD i tyle. Pytanie: radio uwalone czy kwestia konfiguracji nawigacji do obsługi radia z BT ? 

Jak rozróżnić czy radio z 2 wejściami antenowymi to arcamys czy bose ?

Już się pogubiłem ;) Czy konkretny model radia ustawiamy w więcej niż jednym miejscu ?

8 godzin temu, cinas napisał:

Jak miałeś radio bez BT to zmiana konfiguracji ekranu aby wyświetlał radio

Zmiana konfiguracji ekranu czyli nawigacji ? Jeśli tak to muszę chyba wykonać przejściówkę bo nie mogę się z nim połączyć :(

Spoko luz ;) temat ogarnięty ;) przeszczep udany ;) pacjent żyje ;) wielkie dzięki za pomoc bez was by się nie udało. Najwięcej czasu zmarnowałem na szukanie po sklepach przedłużki odb2 żeby zrobić przejściówkę a skończyło się na rozebraniu samego interfejsu. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam forumowiczów.

• 2 miesiące temu...

Witam

W kupionej M III miałem radio bez BT.

Dokonałem zmiany radia na takie z BT ( to z 2 pokrętłami przed lift) zmieniłem również pilota pod kierownicą, dołączyłem mikrofon.

W samochodzie jest oryginalna NAVI .

Radio oczywiście milczy, nie prosi o KOD.

Mam pytanie kto w Krakowie mógł by ogarnąć oprogramowanie wyświetlacza  czy licznika( nie jestem pewien co jest potrzebne)

• 2 tygodnie później...

Witam, noszę się z zamiarem wymiany radia od dawna. Mam zwykłe, czarne, płaskie radio bez navi. W planie miałem kupić takie z usb, wyświetlacz i wiązkę od Cinasa. Później przeczytałem o problemie z ustawieniem godziny i wróciłem do czytania forum. Przez przypadek trafiłem na ogłoszenie https://m.olx.pl/oferta/radio-z-wyswietlaczem-bluetooth-renault-megane-iii-3-CID5-IDCbgSk.html moje pytanie, czy tym zestawem mogę zastąpić swój bez przeróbek? Pozdrawiam wszystkich

Witam

Ja mam podobne pytanie.

Mam megane 3 z nawigacją, ale bez BT(  płaskie radio)

Czy jak kupie radio z BT oraz nawigacje pochodzące z jednego samochodu to po przekładce zadziała wszystko od razu czy również muszę konfigurować CLIP-em

Pozdrawiam

Co znaczy że mapy nie będą działały, jak włożę kartę ze swojej nawigacji to nie będzie działała

Kolego cinas , wysłałem wiadomość na Priw, Czy jak bym wysłał Ci nawigację to mi ją skonfigurujesz tak żeby działał ?