Roofless Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Zdążyłem zobaczyć, ze ekran ma numer 259156554R. Antenę mysle ze założę oryginalna, jakoś dużo roboty z tym nie będzie. Czy na tym numerze ekranu odpalę kamerę cofania ? Czy jestem w stanie mając do dyspozycji wiązkę z auta z nawi przerobić swoją czy prościej jest przełożyć cała wiązkę z deski ? Kolejne pytanie to czy zadziała ekran gdzie radio było zwykle płaskie, z moim radiem, które jest z bluetooth z 2 gałkami - czy ktoś z clipem odpali mi to bez problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 To jest TomTom zwykły i zadziała Można wyciąć z wiązki dawcy instalację do nawigacji i przerobić pod auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roofless Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Czyli to wyjęcia od dawcy mam : całą wiązkę anteny + antetna Wyciągam oczywiście joy, ekran, ramke, sterownik bic (jeśli miałby ktoś info jak go w miarę prosto wyciągnąć będę wdzięczny). Kable wyciągam te, które idą od joya i w którym miejscu one są wpinane ? Wiem, że kostkę z radia muszę podłączyć pod bic. Chciałbym wiedzieć jak zrobić w miarę dobrze resztę wiązki (trochę mi się nie chce zrzucać całej dechy, żeby przełożyć całą wiązkę). Co muszę dokładnie wyciąć z wiązki i co muszę przerobić ? Postaram się zrobić wam fotorelacje i swego rodzaju tutorial taki 1 by 1 - co by reszcie było łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Napisałem wcześniej iż można wyciąć z wiązki , czyli wszystko jest w jednej wiązce ( tej pod deską ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niewiar Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Dnia 26.03.2020 o 20:44, cinas napisał: Masz wyłączone wyświetlanie radia lub zmieniony typ radia , należy to poprawić lub clip i konfiguracja automatyczna W jaki sposób poprawić nie mając Clip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Można renault commanderem , clipem, ddt też powinien zrobić Jak nie masz czym lub w okolicy nikt nie pomoże to możesz wysłać ekran do mnie to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matelko Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Witam wszystkich mam pytanie, mam zamiar wymienić w mojej Megance 3 2010r radio na niefabryczne mianowicie taki zestaw http://www.kenwood-electronics.pl/car/receivers/bt-receivers/KDC-X7200DAB/ https://centrumaudio.pl/adaptery-do-sterowania-z-kierownicy/2130-interfejs-adapter-do-sterowania-z-kierownicy-renault-clio-laguna-megane-ctsrn0072.html https://centrumaudio.pl/separatory-antenowe/7930-separator-antenowy-fakra-wt-prosty-italy.html Pytanie moje czy jest jakaś szansa na wyświetlanie informacji np RDS itp z radia niefabrycznego na dodatkowym wyświetlaczu z starego radia Radio Radiosat Classic Mp3, i czy zmiana radia ma jakiś wpływ na funkcje wyświetlane na tym wyświetlaczu tj zapięte pasy i poduszka?? Zależy mi na funkcji Bluetooth i funkcjonującym sterowaniu z kierownicy, podobne radio mam w służbowym samochodzie i fajnie to współpracuje z spotify dlatego na takie padł wybór. Proszę o odpowiedz lub sugestie co zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Radio kształtem nie będzie pasowało do plastików , aktualnie masz radio łezka a to jest prostokąt Adapter nie pasuje do instalacji inne kostki ( chyba że zdjęcie jest inne ) Nic nie wyświetlisz na oryginalnym wyświetlaczu , pasy zostaną bez zmian Można założyć oryginale radio i strumieniowanie audio przez BT działa bez grobelnemu i pewnie wyjdzie taniej tu masz z 800 zł na części W oryginale około 500-600 zł z radiem poliftowym z usb na przednim panelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matelko Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tak pamiętam że trzeba dokupić maskownice na wymianę do zwykłego radia , a adapter pomyliłem z tym https://centrumaudio.pl/adaptery-do-sterowania-z-kierownicy/2204-interfejs-adapter-do-sterowania-z-kierownicy-renault-clio-megane-od-2009-ctsrn0062.html?search_query=rn006&results=1 jak wygląda sytuacja przy zmianie takiego radia na poliftowe z telefonem? jest w wiązce przewidziana taka opcja zmiany czy trzeba by coś kombinować bo w tym Kenwoodzie jest dodatkowy mikrofon i to załatwia sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Adapter do instalacji 100 zł, jest w dziale sprzedam , mikrofon koszt max 100 zł + ewentualnie kabel do mikrofonu ~ 50 zł , radio około 250 zł , do tego wyświetlacz 50 - 100 zł Wymieniasz klocki i jedynie wycinka otworu w podsufitce pod mikrofon i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Nom cinas jedyna wada to nie będzie godziny bo on ciągnie z GPS? Zgadza się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Ale co ciągnie godzinę z GPS ?? Zegar się normalnie ustawia Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Okej ale np. ja wcześniej miałem tak że nie dało rady zegarka ustawić w radiu bo antena nie była podpięta z GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Co ty piszesz ?? Nigdy anteny GPS nie podłącza się do radia ! Do ekranu nawigacji i owszem ale nie każe tobie zakładać ekrany nawigacji A brak w menu radia ustawienia godziny wynika tylko i wyłącznie z konfiguracji radia Wszystko jest na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Okej. Czyli jest szansa podłączyć komputer i przekonfigurować radio żeby dało się ustawić godzinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi