cinas Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Nie w prosty sposób ale tak idzie to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 No okej. A podzielisz się jak to zrobić żeby można było ustawić godzinę jak nie mamy nawigacji? Czyli nie mamy gdzie wpiąć GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niewiar Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Nie mogę sobie poradzić z ddt4all i konfiguracją radia. W kolumnie po prawej ciągle "no data" Raz może jakieś informacje się zaciągnęły. kabel działa i łączy się z samochodem. Przestawiłem radio display i temp ale po kliknięciu żebym podał fitting angle itp. - jak wpisuję to i tak nie chce wczytać. Może wybieram zły ecu po lewej? (NFA 2.5 V0.3) ?? Kto pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Przeskanuj "lupą" i będziesz wiedział jakie masz ecu nawigacji, ewentualnie kliknij "odśwież". Widzę, że brakuje też strzałek do rozwinięcia opcji konfiguracji, może coś z programem? Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niewiar Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Skanowanie lupą robiłem ale w wyszukanych ecu nie ma opcji konfiguracji jak ta ze screena, to okno wyszukałem po prostu klikając we wszystkie ecu po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Łączysz się poprzez prejściówkę multimedia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niewiar Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Przez elm 327 na usb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 (edytowane) Oprócz elma musisz mieć przejściówkę do połączenia multimedia. Normalnie się nie połączysz z radiem i nawigacją. TU i na wielu innych postach opisane jest jak zrobić. Edytowane 24 Kwietnia 2020 przez aniewa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niewiar Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dziękuję, działam w takim razie Dnia 24.04.2020 o 19:21, aniewa napisał: Po co mnie przedrzeźniasz czy jeśli w moim elmie jest przełącznik low/high can to powinno zadziałać bez przejściówki? Tak wynika z jednego postu w temacie który podesłałeś. Jeśli tak to coś chyba nie gra bo próbowałem połączyć się po przełączeniu z low na high i z powrotem. Chyba ze jest coś jeszcze co powinienem ustawić. Regulamin forum się kłania - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Skaner powinien wykryć ecu: NFA2.5 v0.3 jeżeli nie masz R-link a tylko starszą nawigację. Do tego jeszcze Audio R_2 0.8v3.81 dla radia z wystającymi pokrętłami i ewentualnie Cbox V06. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niewiar Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 No to coś nie gra. Radio wykrywa, navi nie - no relevant ECU file found. Chodzi o bazę danych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Prawdę powiedziawszy to u mnie po skanowaniu lupą wykrywa tylko radio. Wiem, że mam nawigację NFA 2.5 więc to otwieram i elm327 odczytuje dane, numer, typ nawigacji itp. Otwórz ten ecu i sprawdź, może połączy się. To czy masz takie ecu w bazie danych możesz sprawdzić otwierając folder "ecus". Musisz mieć tam plik o nazwie: NFA2.5_V0.3_20110217T103617 lub podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niewiar Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Takie proste a takie trudne Wszystko się udało, ustawiłem radio. Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Witam. Radio z USB bez nawigacji. Zakupiłem u Cinas adapter z przed lift do po lift. Wszystko da się podłączyć. Radio się uruchamia. Nie mniej jednak z pilota nie da się wybrać książki tel. I nie da się przewijać książki trzeba to robić z poziomu radia. Czy coś nie tak? Manetkę mam taką z przyciskiem wybierania głosowego i u góry przycisk do nav. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 A przyciski działają np. rolka jak wybierasz radio i zmieniasz fale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi