lufa Opublikowano 25 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Ja nie polecę, ale widziałem takie meganki i wyglądały bardzo dobrze. Słuszny wybór zamiast halogenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesko Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Mogę zdecydowanie polecić światła DRL montowane w miejsce halogenów przednich i pasują idealnie jak i tak samo wyglądają. Sprzedawane są na Allegro przez sprzedawcę AkcesoriaDoAuta. Link do nich to https://allegro.pl/oferta/swiatla-dzienne-renault-clio-megane-laguna-scenic-6373077481 Zamontowane mam je od marca i bardzo sobie chwalę. Dlaczego zamiast halogenów? No to niech każdy z Was sobie przypomni, ile razy w roku włączał owe halogeny? Czy tak bardzo są potrzebne? Generalnie polecam te światła DRL. Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez Grzesko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 @Grzesko jak masz to rozwiązane? Czy zapalają się wraz z odpaleniem auta z manetką w pozycji 0 lub AUTO (jeśli masz czujnik zmierzchu)? Czy gasną w momencie włączenia świateł pozycyjnych i/lub mijania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesko Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Działa to w ten sposób, że (mam czujnik automatycznego włączania świateł) po włączeniu zapłonu włączają się światła DRL, po wjechaniu do odpowiednio ciemnego miejsca (garaż, tunel) lub przy odpowiednio słabym naświetleniu (zmierzch) automatycznie włączane są światła pozycyjne i mijania, a gasną DRL. Kabel sterowania od DRL (chyba żółty) jest podłączony pod kabel do świateł pozycyjnych. Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez Grzesko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Czyli tak jak należy. Super. Szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Długo myślałem nad dziennymi, zamienniki zamiast halogenów wg mnie gdy nie świecą wyglądają nieestetycznie więc wpadłem na autorski pomysł - rozkleiłem oryginalne halgeny, wypolerowałem szkła i wstawiłem ring led cob Mam 3 oddzielnie działające źródła światła - halogen, dzienne i zielone ozdobne Dzienne na automacie - włączają się same, po zapadnięciu zmierzchu automatycznie się przełączają Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez Adamerio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesko Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Dnia 25.08.2019 o 22:06, pbet napisał: Czyli tak jak należy. Super. Szerokości. Megane jest już moim 18 autem, i jest on chyba już piątym lub szóstym samochodem, w którym montowałem światła do jazdy dziennej, zawsze zgodnie z przepisami, więc dlatego wiedziałem jak to zrobić Dnia 26.08.2019 o 13:30, Adamerio napisał: ...wpadłem na autorski pomysł - rozkleiłem oryginalne halgeny, wypolerowałem szkła i wstawiłem ring led cob... Może to i wygląda ładnie (dla mnie nie - kwestia gustu), ale na pewno nie jest to zgodne z przepisami (niestety, brak homologacji takich lamp). Edytowane 10 Września 2019 przez Grzesko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 19 minut temu, Grzesko napisał: Megane jest już moim 18 autem, i jest on chyba już piątym lub szóstym samochodem, w którym montowałem światła do jazdy dziennej, zawsze zgodnie z przepisami, więc dlatego wiedziałem jak to zrobić To się chwali i pokazuje, że można tak jak trzeba, a nie żeby po prostu było albo najpierw wyglądało, a później służyło. Jesteś nielicznym "świadomym". Doceniam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Co to za metka przy zderzaku? Trynd na czarne emblematy i ruszta kojarzę. To coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) 20 godzin temu, Grzesko napisał: Może to i wygląda ładnie (dla mnie nie -kwestia gustu), ale na pewno nie jest to zgodne z przepisami (niestety, brak homologacji takich lamp). Tu bym się kłócił Halogen pozostał oryginalny i wszystkie znaki które są wytłoczone od wewnątrz również zostały - nikt bez demontażu lamp nie będzie w stanie tego udowodnić. Cytat Co to za metka przy zderzaku? Trynd na czarne emblematy i ruszta kojarzę. To coś nowego. Towstrap^^ Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez Adamerio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesko Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 46 minut temu, Adamerio napisał: Tu bym się kłócił Halogen pozostał oryginalny i wszystkie znaki które są wytłoczone od wewnątrz również zostały - nikt bez demontażu lamp nie będzie w stanie tego udowodnić. Sęk w tym, że przeróbka (dołożenie ringu LED) jest widoczne z zewnątrz, tym bardziej jak jest włączony . A znaki homologacyjne informują, że jest to zwykły halogen przeciwmgielny, a nie lampa zespolona "halogen przeciwmgielny i światło DRL". Trafisz upierdliwego i dociekliwego policjanta lub diagnostę (a tacy się zdarzają) i tracisz dowód, ale to Twój samochód i twój problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Montował ktoś żarówki tego typu? https://allegro.pl/oferta/2w1-swiatla-led-dzienne-kierunkowskazy-drl-py21w-7026201938 Ile te wynalazki wytrzymają bez wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Znowu jakieś g...wno. Nie kumam co powoduje pociąg do takich wynalazków. Ciekaw jestem jak przegląd z tym przejdziesz Czy przed wizytą na SKP będziesz zmieniał na standardowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Pomijając, że jest to nielegalne i deko skomplikowane, to 470 lm szału nie robi - są po prostu słabe wobec zwykłych żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Spokojnie. Na razie sprawdzam różne opcje. Szczególnie, że w niektórych aukcjach są droższe i mają dopisek "posiada homologację". Tutaj wstawiłem pierwsze z brzegu, ponieważ nie widziałem na ostatnich 5 stronach, aby ktoś wstawiał taki wynalazek. Raczej i tak postawię na Philipsy, które miałem w poprzedniej Megi. Takie zamontowało w niej wtedy ASO i najgorsze nie były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi