zimnica4666 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 (edytowane) Witam Wszystkich... Piszę tak jak obiecałem...po odbiorze Megane z serwisu ASO. Właśnie dzisiaj odebrałem Megane z ASO po wymianie rozrządu i pompy wody. Ogólnie zostało wymienione: # KOŁO ZMIENNYCH FAZ ROZRZĄDU "KZFR" # ROZRZĄD # POMPA WODY # ROLKA PASKA KLINOWEGO # PŁYN CHŁODNICZY Została wykonana kalibracja faz rozrządu. Portfel troche chudszy ale się opłacało. Edytowane 13 Stycznia 2012 przez zimnica4666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosikxxx Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 o co chodzi z tą kalibracją faz rozrządu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 O skasowanie kaski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 o co chodzi z tą kalibracją faz rozrządu ? Chodzi o ustawienie KZFR... Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 KZFR się nie ustawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Dodano: 30 sty 2012 - 12:39 Pomyślałem że napisze kilka słów po tym jak już jeżdźę moją Megane 2 tygodnie od wymiany rozrządu. Moja Megane po wymianie rozrządu pompy wody i co najważniejsze KZFR jest nie do poznania. Zrobiła się dynamiczna, żwawniejsza, mieszkam w górach i przed wymianą czasem miała problem aby wjechać w okresie zimowym pod bardzo wysoką górkę...teraz po wymianie nie wiem co to są wysokie górki albo problem wyjechania z bardzo wysokiej zaspy.Z każdą nawierzchnią radzi sobie bardzo dobrze... Ogólnie po wymianie jeździ się o wiele lepiej,silnik zrobił się silny i dynamiczny. Rozrząd, pompa wody, KZFR, wykręcona blokada kierownicy i można cieszyć się jazdą Edytowane 30 Stycznia 2012 przez zimnica4666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys16V Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 kto wie, może faktycznie miałeś przestawiony rozrząd, u mnie po wymianie takiego samego zestawu + uszczelnienia wałków przestały pojawiać się błędy silnika tylko że ja miałem uszkodzone kfzr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Zrobił się bardzo silny i elastyczny... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barcik Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 @zimnica4666 czy byłbyś w stanie nagrać filmik z przyspieszenia na 4 biegu tak od 40 km/h do prędkości jaką uważasz za bezpieczną, na prostej równej drodze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 U nas po wymianie samego KZFR duża poprawa, do rozrządu jeszcze jest daleko ale się okazało że KZFR się sypał. W jednym czujniku z oleju takie śmieci się znajdowały, słychać było czasem jak diesel i ogólnie muł się zrobił. Na wsi kuzyna mechanik sprawdził resztę czujników i są ok, wymiana KZFR i jest różnica plus chyba olej do tego tata zrobił. Koło kupione za 500 coś zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnica4666 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Do Barcik Nagram filmik ok. Czyli chciałbyś: jadąc na 4 biegu cisnąć na maxa aż do zamiany na 5.... Z tego co pamiętam na 4 biegu bez problemu do 120/130km 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barcik Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 zimnica4666 tak by było bezpiecznie. W testach na "czwórce" sprawdza się czas 60-100 byle by rozpędzanie zacząć od 50. Jeśli możesz to dla "trójki" też możesz coś z elastyczności pokazać. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Po mału szykuje się do wymiany rozrządu w mojej megance. I teraz się zastanawiam jakiej firmy wybrać: czy kupić idący na pierwszy montaż (cena 439zł. + 25zł. za zaślepki) czy może kompletny rozrząd firmy INA (cena 400zł.) Wiadomo do tego pompa wody i zastanawiam się nad firmą Dolz za 125zł. Co byście doradzili w tym temacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Dowiedz się czy w tym komplecie nie ma czasem zaślepek? Ja zamówiłem kompletny rozrząd (Pasek Gates, rolki INA, pompa chyba Dolz) i dostałem zaślepki w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 W Ina są już zaślepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi