volfeer Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Dzisiejsze samochody są coraz bardziej do postawienia w garażu i oglądania, jak użytkowania na co dzień. Ja tam wolę jak na zderzaku mam chamski czarny plastik, do wiem, że jak o coś zahaczę, to machnę ręką, a tu koszt co najmniej lakierowania zderzaka. Tak samo brak osłon na drzwiach, chwile taki postoi na naszych osiedlach i już cały poobijany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 bo mocniejsze albo przypadkowe ruchy sprawiają, że auto chodzi po pasie, kontry idą cały czas, z komfortem to nie ma nic wspólnego. Sprawdź ciśnienie w oponach lub zbieżność, zawieszenie. Ja swoją jak pomykam 140 czy 170, sam czy z pasażerami nie zauważyłem takich objawów, wręcz czuję wiekszą pewność w prowadzeniu niż w służbowej Skodzie Octavia. Dodano: 08 wrz 2015 - 21:19 Ja tam wolę jak na zderzaku mam chamski czarny plastik, do wiem, że jak o coś zahaczę, to machnę ręką, a tu koszt co najmniej lakierowania zderzaka. Tak samo brak osłon na drzwiach, chwile taki postoi na naszych osiedlach i już cały poobijany. Przecież tu nie o nasze t.j. kierowców interesy, szmal chodzi tylko o to aby więcej zarobić na nas. Btw w ubiegłym roku koleżanka cofając autem Kia ceed II uszkodziła zderzak, którego wymiana t.j. koszt w PZU (miała AC) wg kosztorysu kosztował 5100 PLN Za auto swego czasu zapłaciła ok. 52 tys. czyli wyszło, że zderzak kosztował 10% wartości auta :-( Powracając do tematu to coraz bardziej podoba mi się nowe Megane i niecierpliwie czekam na premierę, a głównie informację dot. gamy silników. Mam nadzieję, że nie popełnią błędu wsadzając tam silniczki 3 cylindrowe od kosierek z turbo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Mam nadzieję, że nie popełnią błędu wsadzając tam silniczki 3 cylindrowe od kosierek z turbo. Ponoć podstawowy 0.9 TCe 3 cylindrowy znany z Clio IV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Jak już jade autostradą to nie lubię przymulać 120 tylko wykorzystuje max polskie przepisy ruchu drogowego :), i ten samochodzik wtedy robi się nerwowy, trzeba naprawdę lekko trzymać kierownice, bo mocniejsze albo przypadkowe ruchy sprawiają, że auto chodzi po pasie, kontry idą cały czas, z komfortem to nie ma nic wspólnego. Do sprawdzenia w takim razie zbieżność i ciśnienie w oponach na początek, bo nie ma prawa tak się zachowywać. Latam po Niemczech 170-180 i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Auto jest czułe na na obniżone ciśnienie w oponach, na autostradę trzeba pompować tyle ile na wysokie prędkości zaleca producent (w moim jest 2,6 z przodu i 2,3 z tyłu). Edytowane 8 Września 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Dla mnie 4ka wygląda super i mam nadzieje, ze GT będzie dostępny w HB w Polsce, a nie jak obecnie, tylko kombi i coupe ;/ Z minusów to na fotkach wygląda, ze elektryczny ręczny w wersji "usportowionej". Niby nie wielki problem, ale jakoś nie pasuje to chyba do sportowego auta. Podobnie jak w Golfie R :) Edytowane 8 Września 2015 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Do sprawdzenia w takim razie zbieżność i ciśnienie w oponach na początek, bo nie ma prawa tak się zachowywać. Latam po Niemczech 170-180 i wszystko jest ok. Żeby nie zaśmiecać dalej tematu zapytam tylko jakie masz felgi i opony? ciśnienia mam prawidłowe. To od kiedy ta M4 ma być w salonach? A i jeszcze jedno powiedzcie mi gdzie produkują grandtour-y?, słyszałem coś o Turcji?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 M3 robią w Hiszpanii , może teraz tam będą robić M4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Skoro już wiadomo coś o Meganie IV, a co z Sceniciem IV ? Trzeba będzie poczekać na prezentację w Genewie w marcu 2016.... Moim zdaniem nie będzie już scenica IV. Koncepcja miniwanów przegrywa z crosoverami i suvami - wątpię by Renault szło tą drogą. (osobiście uważam ten trend za bezsensowny i sztuczny ale coż:() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Żeby nie zaśmiecać dalej tematu zapytam tylko jakie masz felgi i opony? ciśnienia mam prawidłowe. Felgi Alu 16" Renault (wzór Kaleido), opony Michelin 205/55R16. Na zimę stalówki 15", Gislaved 195/65R15. Na tych zimówkach prowadził mi się mniej pewnie (za to ciszej), natomiast może być to kwestia zbyt niskiego ciśnienia (chyba miałem 2.2 przód i 2.0 tył). W tym sezonie spróbuję napompować mocniej i zobaczymy co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Przód 2,2 to zdecydowanie za mało, mniej więcej tyle powinno być z tyłu. Wracając do Scenika IV, to SUVem tej wielkości jest Kadjar. Nie sądzę więc, żeby Scenic zniknął, skoro to jeden z najlepiej sprzedających się VANów w UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Moim zdaniem nie będzie już scenica IV. obyś się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Najnowsze zdjęca Megane IV na 2016 r Auto prezentuję się lepiej niż dobrze http://francuskie.pl/nowy-renault-megane-2016-mamy-zdjecia/ A co do tego czy będzie nowy Scenic IV to napewno będzie w 2016 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Hej, 24-25 będę na IAA we Frankfurcie więc jak ktoś chce fotki Megane IV lub Talisman'a to proszę o info na priv'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 obyś się mylił. Obecnie według wszystkich trendów Kadjar jest naturalnym następcą scenica (formuła minivana na rynku się chyba przejadła - wystarczy zobaczyć statystyki). Dla grand scenica zrobią jakiegoś ala kadjar +2. Ale obym się mylił;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi