dreq02 Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 (edytowane) Ok, ale jak te dysze teraz wyregulować? Bo psikają tak na 1/4 szyby ale chociaż większa część jest pokryta. Chciałbym podnieść wyżej. Kupiłem te które były podane. PS. efekt warty ceny. Jeszcze w salonie dali mały rabat i wyszło naprawdę tanio w stosunku do innych ogłoszeń w necie. Edytowane 11 Lutego 2017 przez dreq02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coupe2009 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Podłączam się pod pytanie kolegi wyżej. Jak auto stoi w miejscu to psika dość ładnie, ale wystarczy ruszyć i jechać powyżej 50km/h i dysze psikają na wysokość 1/4 szyby i efekt jest gorszy niż na fabrycznych "siurkach". 75zł poszło, każdy się zachwycał tutaj na forum ale powiem wam, że szału nie ma <_< Jak wyregulować te dysze? Edytowane 13 Lutego 2017 przez Coupe2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Igłą, czy innym drucikiem poruszać góra dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coupe2009 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 lukwisz Lipa ja ch.. Stoją w miejscu aż się igła gnie. Sprawiają wrażenie jakby były bez możliwości regulacji. U Ciebie na filmiku ładnie to wygląda. Zamówiłem 2x 289309708R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Ja je wciskałem za górną/dolną krawędź i szło. One mają bardzo mały zakres regulacji, ale mały ruch powoduje dużą zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coupe2009 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Domyślam się, bo kiedyś też regulowałem dysze ale te zwykłe. Te mgłowe ewidentnie stoją, zdemontuję jeden i zobaczę bo na aucie jest średni dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Sam rozważałem zakup tych dysz, ale jak się dowiedziałem, że są z Megane III Generation to coś mnie tknęło, że one jednak nie mogą być takie super skoro nawet BOSE ma "niemgłowe" spryskiwacze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 sebastian_wifi: jak nigdy takich nie używałeś to nie wiesz o czym piszesz. ;) Szyba po całości dobrze zwilżona to łatwiejsze i lepsze oczyszczanie z syfu jaki jest na naszych drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altair4 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Dysze są regulowane, ale ciężko to chodzi, najlepiej użyć małego płaskiego śrubokręta i naciskać na ich górną lub dolną część. Igła raczej nie da rady ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 sebastian_wifi: jak nigdy takich nie używałeś to nie wiesz o czym piszesz. Wiem o czym piszę bo mamy w pracy pół roczne Skody Fabie i wszystkie mają w standardzie te spryskiwacze mgłowe i działa to super. Mimo wszystko widząc filmiki użytkowników z forum po zmianie ze zwykłych na mgłowe to wygląda to kiepsko w porównaniu z Fabią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Papuga i tu ci przyznam 10000000000000% racji, w Fabii - którą miałem - była bajka pięknie pokrywało całą szybę!!! i pompka była mocniejsza co skutkowało pełnym pokryciem szyby przy większych prędkościach. Tu sika fajnie jak auto stoi, a jak się jedzie szału nie ma. Do tego dysza w fabii 14 zł/szt oryginał dostępna od ręki w większości sklepów z częściami do skody. Mgłówki mają regulację ale faktycznie ciężko to idzie, najlepiej wyciągnąć dyszę z maski do regulacji bo na aucie się nie da. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 13 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) bo w fabii pewnie były montowane na masce a nie pod. Te też nie są złe tylko je ustawić. A swoich nie mogę ruszyć ;/ Dodatkowo one maja trochę inną końcówkę niż oryginały i teraz nie mogę ich wyjąć z maski. No.... a jak próbuje ruszyć ten plastik do góry to nie idzie. Ja..... nie zbyt stara konstrukcja samochodu a nie potrafią zrobić prostej rzeczy. Jak ktoś to regulował? Przecież igła się gnie a jak próbuje delikatnie śrubokrętem to plastik się wygina i nie idzie. Edytowane 13 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Mgłowe w środku maja "kulkę" która obraca się w osi pionowej. Regulowałem śrubokrętem naciskając przy podstawie kulki na dole i u góry z czuciem. W fabii były montowane na plastikowym podszybiu ;) a nie na masce. Tu macie filmik jak to u mnie działa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 skoro mają kulkę w środku to jak regulowałeś przy jej podstawie. Przecież nie rozwaliłeś tego aby dostać się do kulki. Może suszarką je rozgrzać delikatnie i może wtedy próbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) ehhh masz obrazek w paincie jak to mniej więcej wygląda: na żółto masz zaznaczone jak się ją reguluje w pionie (wyżej-niżej) tu trza nacisnąć śrubokrętem Edytowane 14 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi