spec Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Czy ktoś z Was miał problem ze "strzelającym" ogranicznikem otwierania drzwi? Jeżeli tak prosiłbym o radę. Czy czeka mnie wymiana, czy można samemu naprawić, czy samemu można sobie poradzić przy wymianie? Smarowanie nic nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 3000km przebiegu i już strzela ogranicznik? Wg mnie naprawa na gwarancji - zadzwoń do ASO. Nie jest to noramalnym zjawiskiem aby w nowiuśkim aucie przy takim przebiegu robiły się już takie cuda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.A. Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Dokładnie tak, masz gwarancję to z niej korzystaj ja byłem dwa razy na gwarancji z drzwiami, coś nie tak z prowadnicami szyb było. A jak tobie coś strzela to napewno się tym zajmą, zaczniesz kopać samemu to mogą potem odmówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 U mnie padł ogranicznik drzwi od kierowcy w okolicy 83k km. Tylko wymiana na nowy pomogła. Teraz mam 102k km i od około 10k km zaczął się odzywać ogranicznik od drzwi pasażera, ale to łącze z tym że wygłuszyłem drzwi i teraz ma większy ciężar do trzymania a nowy to on nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Nie jest to nowy samochód, ma przejechane ponad 30 000 km. Coś przy logowaniu musiałem pokręcić, bo zalogowało mnie jako nowy użytkownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Bo jesteś nowym u użytkownikiem forum, a nie samochodu. Koledzy natomiast wskazują na podany przez Ciebie przebieg 3000 tys. km - co tez nie jest jak piszą wyżej trzy tysiące, ale trzy tysiące tysięcy, czyli 3 000 000 kilometrów ;-) W profilu powinieneś poprawić na 30 [tys.km] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard1976 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Miałem taki sam problem, smarowanie itp. nie pomogło. Wymiana w serwisie na gwarancji na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zauważyłem, że od tygodnia mam ten sam problem. Czy trzeba szybko ten ogranicznik wymienić, czy opóźnienie może grozić większą awarię? I ile kosztuje w ASO? Dzięki z góry za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Niczym nie grozi oprócz wkurzania właściciela. Problem ten jest znany w Scenicach II. Jako naprawę kupuje się na allegro w kolorze nadwozia używany ogranicznik za 50pln. Lub tak jak ja - bo nie chce mi się tego robić - jeździć z tym. Jężdże już ponad rok, przyzwyczaiłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Mnie w ASO wyniosło to jak dobrze pamietam: Okolo 150 ogranicznik Okolo 50 wymiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 u mnie też ogranicznik drzwi hałasuje. To chyba plaga w M3 jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 ja również się z tym borykałem - wymiana na gwarancji (strona kierowcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Big_Mac_ Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Problem znany z Lagun II, da się naprawić jeśli ktoś się lubi pobawić. W ograniczniku jest plastikowa rolka, która się wyrabia i odkształca. Jeśli go rozbierzemy, rolkę możemy wymienić. Ale za 150zł (pół tankowania dzisiaj...) mnie się nie chciało. W LII ogranicznik da się wymienić przez otwór głośnika, jeśli ktoś ma w miarę giętką łapę, nie wiem jak w MIII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 W MIII nie można zdemontować samej kratki głośnika, trzeba ściągać cały boczek. Ale chyba ogranicznik można wykręcić bez ściągania boczka- muszę sprawdzić. Jeśli go rozbierzemy, rolkę możemy wymienić. A skąd tak rolkę wyczarować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A nie jest to czasem tak zamknięta puszka jak w MII ? Jakieś foto by się zdało. Jeśli nie to tulejkę daje się dorobić na tokarce np. z teflonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi