subratri Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 żółty (łososiowy) oj oj, żółty to nie łososiowy. To różne kolory i różne kable Nel proponuje by zewrzeć styki przekaźnika nad bezpiecznikami to jest dobra opcja ale też wiąże się z rozbieraniem kawałka deski, wypinaniem "wieszaka przekaźników" a kable tam mają po 3 mm zapasu z tego co pamiętam. No ale to dobra opcja, własciwie to nieważne w którym miejscu poda się zasilanie na żółty, i tak startuje wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Po co wyciągać radio jak wystarczy połączyć bezpieczniki w srodkowym rzędzie drugi od góry i ostatnim na samym dole (to jest to samo co w kostce radia) a dużo szybsze i nie trzeba nic rozbierać) Czytajcie posty ze zrozumieniem nic nie piszę o przekaźnikach pod siedzeniem - tylko o tym gdzie znajduje się złącze R2. Swoją drogą to nie rozumiem jak zamkną kartę w bagażniku u mnie jeżeli karta jest w samochodzie to nie można zamknąć samochodu - jedynie tylko przy pomocy drugiej karty. Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez Nel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) to jest dobra opcja ale też wiąże się z rozbieraniem kawałka deski, wypinaniem "wieszaka przekaźników" a kable tam mają po 3 mm zapasu z tego co pamiętam Jeśli jest tak jak w sceniolu to przekaźniki są wstawione od strony kolana kierowcy i po wyjęciu przekaźnika wystarczy kawałek przewodu w wolne miejsca po przekaźniku wetknąć. Bez rozbierania. Ważne by zmostkować te z pod styków roboczych, a nie zasilające cewkę.. Dodano: 19 kwi 2013 - 22:48 Swoją drogą to nie rozumiem jak zamkną kartę w bagażniku u mnie jeżeli karta jest w samochodzie to nie można zamknąć samochodu - jedynie tylko przy pomocy drugiej karty. Wystarczy że jej nie zidentyfikowało że jest w środku auta. A bagażnik wystarczy zatrzasnąć i bez aktywnej karty wyczuwanej przez anteny zewnętrzne już go nie otworzysz. Jeszcze nie próbowałem karty w środku drugą zamknąć ale przypuszczam że się nie uda jeśli ta pierwsza będzie wykryta że jest w środku.... Sprawdzimy jutro, tak dla zaspokojenia ciekawości.... Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) No- czyli mamy najprostrze rozwiązanie :angry: Tylko, że znowu troszkę chyba jest inaczej z bezpiecznikami, (albo nie zrozumiałem) W każdym razie w prawym rzędzie są dwa 40A bezpieczniki - jeden do pompy dachy, drugi do silników szyb, tam jest plus na stałe z aku, a drugi od góry to radio (15A). No - prościej już nie będzie więc idę w słomę :) Dobrej nocy wszystkim i powodzenia nieszczęśnikowi :angry: Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez subratri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 No właśnie tego nie rozumiem że nie wykryło karty.Ja u siebie zrobiło to samo w sobotę że zostawiłem kartę w bagażniku (przez zapomnienie)i chciałem zamknąć samochód nie dało rady.Na szczęście było to pod domem i mam drugą kartę - więc nie miałbym takich problemów.Wracając do tematu uważam że najszybciej jest połączyć bezpieczniki i według mnie powinien działać wtedy przycisk od dachu - dodatkowo można skorzystać z podpowiedzi kolegi i w odpowiednim momencie odłączyć akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 zrobione, wroce to zdam relacje,.... :angry: Dodano: 20 kwi 2013 - 00:10 No wiec zrobiłem pierwszą próbe-która mi sie wydała najbezpieczniejsza czyli wyjecie przekaźnika i zwarcie styków 30 i 87. Przekaźnik znajduje sie zaraz nad bezpiecznikami-jest faktycznie żółty. Potem start i otwieranie dachu już działa. Dostep troche trudny ale 10 minut i dalem rade to spiac kawalkiem kabla. Swoją drogą miałem duzo szczescia ze akurat mialem zasłoniętą kotarke od dachu-jutro zrobie kilka testów bo podczas tej calej akcji nasuneło mi się kilka pytań. BEz tej kotarki bylo by chyba gorzej-chociaz jutro sprawdze czy w takiej sytuacji jest to sprawdzane... Jezeli chodzi o zatrzasniecie karty w bagażniku-było dokładnie tak jak opisuje Goigen. Podszedlem do auta, karta w plecaku, otworzylem klape, wsadzilem plecak, zamknalem klape i koniec..... Bardzo bardzo dziękuje Goigienowi, Substrati i Nel'owi za zaangażowanie, szybką reakcję no i pomoc w sprawie !!! Fajnie ze mozna tutaj liczyc na ludzi-macie u mnie wielkie piwo. Na pomysł z bezpiecznikiem pewnie bym sam w końcu wpadł-bo faktycznie jest on tam widoczny jak krowie na rowie. Z resztą było by już gorzej. Musze kiedyś przysiąść i ogarnąć te schematy w końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 No i super że się udało bez prucia klapy, a tylko na nerwach i kombinacjach. :angry: Bardzo bardzo dziękuje Goigienowi, Substrati i Nel'owi za zaangażowanie, szybką reakcję no i pomoc w sprawie !!! Fajnie ze mozna tutaj liczyc na ludzi-macie u mnie wielkie piwo. Z mojej strony nie ma za co.... A piwko- owszem smakuje, jednak rezygnuję. W zamian za to piwo dla mnie, pomóż komuś innemu w potrzebie.... Będziemy kwita. :angry: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 No bez kotary trzeba by było chyba wpiąć się w kable od zamka, ale to już mniejsza o większość. Grunt, że obeszło się bez wycinaia dziury w bagażniku :angry:. A za piwo też wielkie dzięki.W myśl zasady: "Nie odwdzięczaj się za przysługę, oddaj ją komuś innemu" :angry: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Czy dobrze rozumiem :auto zamknięte ,otwierasz tylko bagażnik wkładasz plecak z kartą zatrzaskujesz klapę bagażnika (nie zamykasz auta)- zauważasz brak karty i nie możesz już otworzyć bagażnika?. Ja taką próbę zrobiłem u siebie i mimo że drzwi są nadal zamknięte ,bagażnik mogę otworzyć (karty nie zostawiałem w bagażniku tylko odłożyłem poza zasię). Pytam żeby zebrać wiedzę o możliwych zachowaniach naszych autek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Nel-bardzo dobrze bylo by ustalic przyczynę problem. Nie wiem czy poprostu cos nie jest nie tak z tą anteną a bagażniku-chociaz do tej pory problemów takich nie mialem. Ktos sie orientuje czy antena w bagazniku jest taka sama jak te w klamkach? Swoją drogą zawsze sie zastanawiałem, skąd moje autko wie po której stronie auta jest karta jezeli jest tylko w zasiegu jednej karty..... Było dokładnie tak jak opisałeś... Sam dzisiaj zrobie kilka testów bo nurtuje mnie kilka rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek123-89 Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Witam, do dziś udawało mi się naprawiać usterki szukając na forach, ale z tą dzisiejszą poległem po całości otóż nie mogę dostać się do bagażnika w żaden sposób poczynając od kluczyka po zamek( bo kluczyk nie pasuje) a od strony siedzeń nie ma co rozmawiać bo tam ściana.. (Kotara odsłonięta bo są zakupy) Dla tego moje pytanie czy da się jakoś czujnik od kotary oszukać żeby otworzyć dach i dostać się do bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 37 minut temu, arek123-89 napisał: x Rozumiem, że nie masz karty i nie masz kluczyka do drzwi. Jaka to wersja? Nie rozumiem, jak mogła się karta zatrzasnąć w bagażniku. Był otwierany bez otwarcia drzwi? Pojazd bez HF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek123-89 Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 (edytowane) Kartę mam. Kluczyk do bagażnika nie pasuję. Megan 2 CC 1.9 rok 2005 Wybacz ale się nie zrozumieliśmy podpiołem się pod temat bo uważałem że najszybciej tutaj dostane pomoc. Chciałem uzyskać pomoc w ustaleniu kabli do czujnika rolety w bagażniku, czy da się go gdzieś oszukać po drodze żebym dach otworzył co z tym idzie bagażnik się uchyli i bede mógł wyjąć zakupy a potem naprawić usterkę z zamkiem. Pojazd bez HF Dziś się zorientowałem że światło hamulca na klapie bagażnika nie świeci więc sądzę że to wiązka kabli się przerwała A tu moje pytanie czy jak dałbym zasilanie kablem z akumulatora na przycisk coś może zadziałać czy nie? Edytowane 17 Września 2019 przez arek123-89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Jeżeli masz uszkodzony tylko kabelek od przycisku a przewody do silnika zamka nie są uszkodzone to można pominąć przycisk otwierania. Pod siedzeniem masz duże złącze 52 pinowe. Należy pin 19 zewrzeć z masą na złączonym złączu. Wymusi to podanie zasilania na silnik zamka bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek123-89 Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 A jeśli bym dał zasilanie na przycisk kablem z akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi