konwil Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) @ROBRAT tak z doświadczenia, to one się programują po kilkuset metrach - przynajmniej u mnie. Kasowanie - jeśli chcesz - i znowu kilkaset metrów i pojawiają się po kolei wartości. Także spróbuj, ale nie jestem przekonany czy to pomoże. Daj znać. 2 godziny temu, pbet napisał: W to, że się zakodują raczej nie wątpię ale zobaczymy czy przód nie wskoczy na tył po rotacji. Jeśli anteny są w nadkolach, to powinno być OK, ale - jak najbardziej - przetestuj 47 minut temu, pbet napisał: No chyba, że w kompie nie ma miejsca na zaprogramowanie 2 kompletów czujników. Mogłoby tak być, ale generalnie to już tu kilka osób pisało, że właśnie jest to drugie miejsce. Edytowane 27 Marca 2018 przez konwil Korekta, bo wyszło bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Jeżeli nie ma HF to czujniki ciśnienia trzeba programować przy każdej zmianie kół. Jak jest HF programuje się raz i widzi oba komplety. U mnie HF jest i wystarczy raz zaprogramować i przy zmianie na drugi komplet widzi oba. Edytowane 27 Marca 2018 przez toudi777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Widzisz @toudi777, dobrze byłoby, żeby to potwierdził ktoś bez HF, bo Wy - HF-owcy - macie tu zdecydowaną przewagę, ale to jednak inny system. Patrząc na to lekko z boku - a tak, bo mam jeden komplet felg i czujników póki co - nie widzę sensu, jeśli do wersji jaką mam można wprowadzić li tylko jeden komplet czujników. Ale po Francuzach właściwie można spodziewać się wszystkiego. Łącznie z tym, że w trakcie produkcji jednego modelu mogli zmieniać różne, nazwijmy to - detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Akurat znajomy nie ma HF i za każdą zmianą kół trzeba programować czujniki ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @toudi777 - a z którego roku jest auto znajomego? To co ja piszę ma niby/rzekomo dotyczyć fazy III ('14-'16). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Znajomy ma 2011 i ja tez ale jak bez HF to trzeba programować w każdym Edytowane 27 Marca 2018 przez toudi777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @konwil możemy zrobić eksperymenta dla dobra ogółu. Wpadnij do mnie, wrzucimy moje koła na Twoje auto i zobaczymy czy się zaprogramują same Przy okazji jakaś kawa lub coś z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toudi777 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Zależy gdzie trzeba jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @pbet, pomyślę, pomyślę - wszak żaba w piwnicy stoi i czeka na podnoszenie aut @toudi777 ja już nie polemizuję, wierzę Ci tak samo jak innym (a strony są dwie) - więc im więcej świadectw, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Zrobiłem 15km nie pokazały się wartości na wyświetlaczu ani nie wyskoczył błąd(poprzednie zimowe po 7-8km już świecił)i co ?Może ten kpl. letni jest wyłączonyjak przez kilka dni nic się nie wyświetli to zostawiam jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 jak nie masz HF to możesz mieć tylko 1 komplet wprogramowany, jedz do ASO na zamianę. Inaczej nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 I tak zrobie nich wpiszą kpl.letnich kół a zimowe 15" wymontuje czujniki i opchne gdzieś bo nie bedę płacił za jakieś głupie programowanie!kluczyk na desce albo zasłonie albo się przyzwyczaję do jego świecenia!Swoją drogą jaki jest koszt adaptacji czujników w warsztacie wulkanizacyjnym?napewno taniej niż aso!orientuję się ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) W ASO Toyota biorą za to 50 zł jeśli dobrze pamiętam. Edytowane 28 Marca 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Chyba za koło bo mnie skroili 200zł na jesień w aso Zielona Góra.Lepiej rozwinięte wulkanizacje mają taki sprzęt do adaptacji muszę popytać u siebie ile wołają za usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) @ROBRAT za 4 koła Edytowane 28 Marca 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi