Gregorrrrr Opublikowano 11 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 11 godzin temu, MarcinDe napisał: Chyba że wpadli na genialny pomysł w Renault i teraz musi być wkodowane w ASO - jakby nie patrzeć dodatkowa kasa jest (za 5 min pracy). Miesiąc temu kupiłem drugi komplet czujników w ASO 85pln za sztukę, po montażu na koła i przejechaniu około +/- 5km czujniki same się zakodowały. Do tej pory wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario111 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Witam Ile lat może wytrzymać bateria w tym czujniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 minimum 5 do 6ciu, oczywiście bez założenia że auto jeździ 24h na dobę, bo wtedy czas ulegnie skróceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrovi Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Dzień dobry, po wymianie opon komputer pokazywał ciśnienie tylko w 3 oponach w 4 był komunikat, że opona przebita, po zresetowaniu wyskoczył komunikat z kluczem skontroluj czujniki opon, wulkanizator sprawdza urządzeniem każdy z czujników i wszystkie pokazują wartość ciśnienia, ale system w aucie ich nie odczytuje wartości żadnej z nich jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Na zapasie przypadkiem nie masz koła z czujnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrovi Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Nie ma koła zapasowegi..ale możliwe że błąd wywaliło przez to że dwa inne koła z czujnikami były w bagażniku zaraz po założeniu nowy kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Raczej tak. Sam ostatnio miałem taki problem: złapałem kapcia z tyłu, zamiast zapasu założyłem letnie koło z czujnikiem a kapeć zimowy poszedł do bagażnika. Zrobiłem reset ciśnienia i z koła po wymianie nie zczytalo mi ciśnienia, ale też nie miałem błędu na liczniku. Po wyjęciu koła za bagażnika i przejechaniu kilkuset metrów wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Witam, a czy ktoś z forumowiczów wymieniał już oryginalne czujniki ze względu na ich zużycie? Ile wytrzymały? Mam auto z początku 2017, czeka mnie wymiana opon i choć oryginalne czujniki (będą mieć na wiosnę 6 lat) działają prawidłowo to zastanawiam się czy profilaktycznie ich nie wymienić. Czy ktoś z was testował zamianę kół przód <> tył i rzeczywiście po zmianie czujniki są prawidłowo rozpoznawane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Czujniki rozpoznaje auto prawidłowo. Ja miałem w Lagunie II czujniki z 2006 roku (rok produkcji) i w 2017 działały normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Meganka po zrestartowaniu w r-linku nie rozpoznaje czujników. Jazda kilkanaście kilometrów, kilkanaście minut i ani jeden się nie zameldował. Auto (2018) teraz kupione, w wulkanizacji na wymianie opon okazało się że jest tylko 1 czujnik. Dokupiłem 2 używane oryginalne ze świeżą datą i zostały zainstalowane. Wcześniej przed odłączaniem akumulatora, zmianie opon, zamianie miejscami felg miałem wskaz z tego jednego czujnika na wyświetlaczu. Pewnie nie ma znaczenia, że brakuje jednego czujnika ,i inne powinno wyszukać. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 18 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Jeśli miałeś tylko 1 czujnik to powinieneś mieć błąd na desce pokazujący że jest coś nie tak z ciśnieniem w którymś z kół. Masz chyba wyłączone czujniki w ogóle i dlatego nie wykrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 (edytowane) Nie pamiętam czy był błąd, ale czujnik wskazywał ciśnienie. Być może ten błąd kół pali dla tego że nie ma jednego czujnika. Ale nie mam wskazu z żadnego, i ich nie znajduje. A gdzie zobaczyć czy są włączone? Jaki moduł, ścieżka ? Jeśli wyświetla błędy to pewnie włączone. Takie ustawienia mam. Pokazuje jakieś numery 4 czujników a mam zamontowane 3. Nie mam pomysłu co tu nie gra. Edytowane 2 Czerwca 2023 przez lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 2 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2024 (edytowane) Czy w Megane IV po lifcie są czujniki? Jeśli tak - te czy te czujniki pasują do M IV sprzed liftu? Edytowane 5 Lutego 2024 przez mareks 1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 4 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2024 W polifcie nie, ale ponoć da się uruchomić kontrolę. Co do czujników nie mam pewności, ale gdyby były inne to byłyby w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 26 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 Panowie przepraszam za może zbędne pytanie ale czy czujnik z M IV zadziałają w M III ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi