bubel90 Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Ja byłem w ASO w Warszawie i tak: Pan powiedział, że problem znają i zrobią w ramach gwarancji, niestety jak pojechałem nie mieli części. Umówiony jestem na 2.08 zabiorą auto na 2 dni i mają zrobić. Co? U mnie powiedzieli, że wpuszczą piankę wygłuszającą ?do belki? czy gdzieś tam w jej okolice i powinno być cicho. Zapytam się ich tylko czy tuszowanie skutków usterki jakim jest jakiś problem w zawieszeniu jest dobre, czy nie powinno się rozwiązać problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Witam, u mnie też zaczęło skrzypieć z tyłu na nierównościach, szczególnie jak auto się buja z lewej do prawej. Macie jakieś pomysły? Dzisiaj odebrałem auto po wymianie zderzaka tylnego i myślałem że to ten problem, ale żona twierdzi że zaczęło skrzypieć przed zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel90 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 byq84 no to ja mam dokładnie to samo. Wpuścili mi piankę wygłuszającą do belki z tyłu i pomogło na skrzypienie więc możesz to powiedzieć im w ASO. Ja mam natomiast kolejny problem, mianowicie jak zamykam drzwi czy bagażnik to auto tak piszczy. Wg mnie to jakieś gumy w zawieszeniu...muszę znowu jechać i im to powiedzieć. Jak wpuszczali piankę to mówili, że na ten problem z piszczeniem też to pomoże a tu lipa...nawet wydaje mi się, że to piszczenie jest jeszcze głośniejsze niż przedtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Dzięki za info, zaatakuje ASO po weekendzie i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Witam mam ten sam problem . 11 tys km i skrzypi jak stara wersalka podczas jazdy po bruku .. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Czyli jednym słowem Megane IV jest najbardziej niedopracowanym autem w całej serii i testuje na klientach z oszczędności jak widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 U mnie przy 12 tys problem wrócił. Teraz nie wystarcza mała nierówność, musi być jakiś solidny uskok na drodze, czy większa nierówność i znowu niesie się na belkę z tyłu Co to jest za mierne zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dzwoniłem do Aso i dopiero za 2 tygodnie mam termin ... Do tego wymienia oświetlanie ambietne które też jest wadliwe Dobrze ze testuje to auto na taxi i wszystko wyjdzie Baa.. Zapomniałem napisać ze za tydzień jestem umówiony na blacharni na wymianę spojlera tylnego.. W fabryce złe dopasowali elementy i jest nie równo z linia świateł .. Regulacja nic nie dała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Też mam linię świateł nierówną, jak będę miał więcej czasu to się umówię kiedyś na wymianę. Z tym oświetleniem ambientowym podobno wzywają, ale oczywiście mnie nikt nie wzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Lepiej załatw to szybciej niż później .. Bo to nie jest takie proste.. Musiałem stracić pół dnia żeby w końcu zapadła decyzja o wymianie .. Co więcej osoba powiedziała ze auta przyjeżdżają z wypadków i też tak maja ale właściciele nic nie mówią to oni tego nie robią .. po prostu kpina .. Do tego wszystkiego pokazali mi auto które maja jako zastępcze i tam jest tak samo jak u mnie... Taki produkt podobno ... No ale nie .. nie dałem za wygraną , podszedłem do salonu i znalazłem taką która ma idealnie równo i argumenty sie skończyły.. Czas oczekiwania na tylni spojler to ponad miesiąc czasu bo jest taki "nietypowy " w Grandcoupe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 30 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Nie wiem czy mówimy o tym samym ale dziś zauważyłem że część zaznaczona na obrazku po normalnym użytkowaniu wyskoczyła z zawiasów czy jak to nazwać i odstaje mi na około 0,5cm. Przy dotykaniu cała blacha zaczyna się ruszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekk3212 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) @kamil007 Tak dokładnie o to chodzi . Ja mam podobnie z dwóch stron przez co linia świateł spojlera i lampy nie jest równa . Jak będę miał czas to zrobię zdjęcia jak wygląda u mnie i dlaczego postanowili to wymienić . I to nie jest blacha tylko plastik . A tam własnie znajduje sie zawias który wskakuje na takie "bolce" . Ale linie świateł i tak masz ładnie zachowana . U mnie gdzieś pól cm brakuje żeby było jak u ciebie Edytowane 1 Grudnia 2017 przez Darekk3212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) To nie jest moje zdjęcie jutro wstawię jak to wygląda u mnie. Wymienić muszą wyjścia nie mają wystarczy że problem zgłosiło parę osób i w centrali mają odnotowane że problem występuje jak nie zostają media np: wykop Nie wspominając już o tym że taka usterka może powodować parowanie świateł. Edytowane 1 Grudnia 2017 przez kamil007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trasek Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 9500.. I też jakieś stuki, ale z przodu, obstawiam łącznik. Śmigać do ASO? Do salonu mam ~70km.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Jeździj ze wszystkim, przecież ty za ten samochód zapłaciłeś, a nie wygrałeś w chipsach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi