Sarna1 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zapraszam do mojej nowej Octavii 2.0 tdi. Tutaj jest dopiero akustyczna masakra. Samochód o wiele głośniejszy od mojej Megane. Zarówno silnik jak i straszne szumy powietrza. A auto ma niespełna rok. Megane tce jest bardzo ciche silnikowo, bo jak ma niby być głośne jeżeli przy 140 jest 3 tys obrotów. To co słychać to opony letnie. Ale założone były conti sport contact 5 więc to głośna guma ale super trzymająca. Na zimowkach Michelin jest u mnie o wiele ciszej. Od siebie dodam że wygłuszę matami na wiosnę drzwi bo strasznie denerwuje mnie to plaskanie przy zamykaniu. Słychać ze są puste jak bęben. Koszt u mnie w mieście to 500 pln za komplet+maty w zależności od klasy jaką wybiorę. To nieduża kasa za tyle roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Tylko jeszcze dodam, że przy wygłuszaniu drzwi trzeba pamiętać, żeby sobie nie narobić bałaganu z wodą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Ja ze dwa lata temu wygłuszyłem sobie cały bagażnik (goła blacha i plastikowa wanna na koło zapasowe), pod tylną kanapą (goła blacha), drzwi (goła blacha i śmieszna warstwa filcu). Generalnie różnica jest bardzo zauważalna. Drzwi robią fajne *ump* jak się zamyka, audio lepiej gra, ciszej po prostu jest. Nakleiłem maty GMS i na to filc 10mm. W planie mam jeszcze podłogę i przegrodę silnikową, oraz zamianę filcu na piankę. Jak ktoś ma czas i lubi takie robótki, to zabawa jest i satysfakcja. Zwłaszcza jak się ma ogród i piwko zimne. Jak ktoś nie ma warunków albo cierpliwości, to zdecydowanie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys2263 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 No to się koledzy rozpisali No i dobrze bo już myślałem że jakiegoś składka kupiłem.Jeżeli mógłbym jeszcze w tym poście zapytac o żarówki do mega z bi-xenonem. Jedni piszą d1s a drudzy d2s . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Chyba jednak w osobnym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ja mam jeszcze jedną dziwną rzecz, w czasie jazdy słychać w "drzwiach" jak coś się rusza, myślę że to te piankowe zatyczki dziury w drzwiach. żałuję że nie miałem czasu na grzebanie w tym jak wymieniałem boczki na skórzane. do tematu wrócę na wiosnę jak będę montował oświetlenie klamek wewnętrznych i być może coś tam wygłuszę. Odnośnie drzwi, zauważyłem że w niektórych M III są gumowe uszczelki na felcu drzwi tylnych, myślę że one też dużo mogą wyciszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarJar82 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Wrzucę i ja swoje trzy grosze do dyskusji Odebrałem swoją Megiii z ASO po naprawie szkody parkingowej....panowie fachowcy poszli totalnie na łatwiznę i gdyby nie dociekliwość to nie zauważyłbym pominięcia kilku elementów ponownego montażu w drzwiach i bagażniku. Wstyd :( wytłumaczyli się że "nowicjusz" się wdraża .... Teraz z innej beczki ....Wiecie że "czarne" wersje Meganki ( podejrzewam że większość innych marek samochodów ma podobnie) mają grubsze poszycie podsufitki ( izolacje) ? Zamiast naklejania mat ..pianek etc można zaopatrzyć się w specyfik w formie sprayu ...nanoszony niczym pianka murarska ...pozostawia kilkumm powłokę na blachach drzwi ...podłogi etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Jeszcze 1 grosz ode mnie. Scenic ii jest lepiej wyciszony niż scenic iii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Witam! Jakieś gryzonie wdarły się do silnika i zeżarły pół wygłuszenia, które jest od wewnętrznej strony maski. Czy można jeździć bez tego? Maska nie nagrzeje się za mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Ja u siebie tego nie mam więc nic Ci się nie stanie chociaż przed zimą zamontuj bo to też działa tak, że szybciej się silnik nagrzewa. Oczywiście zamontuj nowe albo używane ale sprawne Edytowane 9 Września 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 A jakby kupić taką specjalną matę za kilkadziesiąt złotych i wyciąć samemu? Bo jak patrzę na ceny używanych lub nowych, to mnie portfel boli. https://allegro.pl/mata-pianka-wygluszajaca-trudnopalna-maski-silnika-i5269845690.html#thumb/7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Były tematy o takim wygłuszeniu z mat. Kombinuj, mi by się nie chciało i pewnie kupiłbym gotowca. Edytowane 9 Września 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 musisz kupić mate butylowa i piankę najlepiej 15mm. potem wyślę foty jak to u mnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Tak jak pisał @pbet jest duży o tym temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Dnia 4.01.2018 o 16:18, Michal_C napisał: Ja ze dwa lata temu wygłuszyłem sobie cały bagażnik (goła blacha i plastikowa wanna na koło zapasowe), pod tylną kanapą (goła blacha), drzwi (goła blacha i śmieszna warstwa filcu). Generalnie różnica jest bardzo zauważalna. Drzwi robią fajne *ump* jak się zamyka, audio lepiej gra, ciszej po prostu jest. Nakleiłem maty GMS i na to filc 10mm. W planie mam jeszcze podłogę i przegrodę silnikową, oraz zamianę filcu na piankę. Jak ktoś ma czas i lubi takie robótki, to zabawa jest i satysfakcja. Zwłaszcza jak się ma ogród i piwko zimne. Jak ktoś nie ma warunków albo cierpliwości, to zdecydowanie odradzam. z ciekawości. Jakie efekty wygłuszenia komory grodziowej i podsufitki? Drzwi to wiadomo, że dadzą sporo i to akurat każdy może zrobić. Ale podsufitka i gródź. Opisz bo jestem ciekawy i inni pewnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi