kowal11102 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Witam jadę do aso we wtorek i zgłosiłem problem ze spryskiwaczami.Czy wymieniali wam owe na gwarancji czy musieliście coś dopłacać bo gość w aso patrzył na mnie jak na intruza jak mu o tym mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja mam w swoim Capturze spryskiwacze 3-punktowe i też na szybę leci tak jakby kot płakał przy większej prędkości ( wcale nie musi to być autostrada ) płyn ledwie leci na pióra wycieraczek jak leżą na podszybiu .Wydaje mi się ,że tylko wymiana pompki spryskiwacza na taką która da większe ciśnienie poprawi sytację . Zamiana samych spryskiwaczy nic nie da . Będę w lutym w ASO to zgłoszę ten problem i zobaczymy co panowie powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal11102 Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 No właśnie oto chodzi, żeby po wymianie nie okazało się, że będzie tak samo. w meganie mam tak, że albo leci po podszybiu albo na postoju zahacza o maskę i zamiast mgiełki spierdolina, wynika z tego ze faktycznie pompka z wózka golfowego została zastosowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja tam nie wiem, co oni u Was zakładają. U mnie po wymianie z mgłowych na 3-punktowe płyn leci ok na szybę, nawet przy 130km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 adamsxxx, problem chyba właśnie polega na tym, że mamy te mgłowe. Ja też czekam na wymianę i tak jak napisałem podobno jadą już do mnie poprawione prosto z Francji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Dnia 31.01.2018 o 09:15, MichalGda napisał: Dla mnie jadą z Francji podobno jakieś poprawione. Mają być w ciągu 2 tygodni. Zobaczymy co to za cudo. Dam znać jak wymienią. Ciekawe ile pojadą... Ja na inną cześć czekam już 3 tygodnie bo w Polsce nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Przeglądając niemieckie forum MIV trafiłem na informację, że spryskiwacz trój dyszowy ma symbol 289309746R. Może komuś się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KolaLBN Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Witam.A czy mając spryskiwacze 3-punktowe jest sytuacja że przy 120km/h płyn już nie idzie nad wycieraczki tylko pod wycieraczki lub na nie to już jest coś nie tak i trzeba to zglosic?Przy 100km/h jest ok ale przy 120 już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 @KolaLBN wg mnie przy każdej prędkości płyn powinien lecieć nad wycieraczki. Jeśli tak się nie dzieje to jest to zasadna podstawa do reklamacji, a nawet zgłoszenia niezgodności towaru z umową ponieważ auto nie jest w pełni funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nareszcie zamontowano mi nowe spryskiwacze. Jednopunktowe ale dają szeroki, rozpylony, poziomy strumień który ładnie moczy szybę. Niby wszystko fajnie ale w czasie jazdy nie jest już tak super. Jest lepiej niż poprzednio ale sporo brakuje im jeszcze do spryskiwaczy w mojej starej Octavi. Niestety wg mnie problemem jest zbyt słaba pompka i nic więcej się tu nie wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal11102 Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Wymienione spryskiwacze na 3 punktowe (wcześniej były mgłowe) i po problemie .Wszystko oczywiście w ramach gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 W takim razie, przy okazji wymiany opon, też poproszę o wymianę na takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 U mnie też poszła wymiana (gwarancyjna) z mgłowych na 3-punktowe. Nie miałem jeszcze okazji sprawdzić przy większej prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 U mnie od nowości 3 punktowe i leją pod sam koniec szyby Cofam, przy 130-140 leje mi na dolną część szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja mam takie jak poniżej. To są chyba trzypunktowe (poprawcie mnie jeśli się mylę bo nie wiem jak wyglądają mgłowe) i jak widać na postoju i niższych prędkościach leją OK ale powyżej 90 km/h robi się coraz gorzej aż przy ok 110-120 km/h leje na 5 cm od dołu szyby - porażka. Ja widać mam ustawione żeby nie lały za wysoko bo jak się ustawi w miarę dobrze wysokość "oblewania" szyby to skrajna dysza spryskiwacza przez pasażerem leje poza samochód, a w najlepszym przypadku na fragment szyby gdzie wycieraczka nie sięga Edytowane 8 Grudnia 2023 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi