Geble Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ja mam od nowości 3 punktowe (zakładam, że w GC takie montowali fabrycznie) i już od 70-80km/h w zasadzie są nieużywalne jeśli szyba jest mocniej zachlapana. U mnie płyn dolatuje max 10cm nad wycieczarki. Na dole coś tam wyczyści, bo w końcu coś guma zagarnie, ale od połowy szyby w górę jest dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ja oryginalnie miałem chyba 3 punktowe. Później wymienili mi na mgłowe (były super ale tylko na postoju). Teraz sam założyłem 2 punktowe od Laguny III. Rewelacji nie ma ale coś tam dolatuje nawet powyżej 100 na godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 mi zrobili zawór wsteczny i psikają bez problemu. Jedyne co mnie wkurza to po naciśnięciu spryskiwania woda leci po chwili (1 ruch wycieraczki) i już mam porysowaną szybe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 U mnie tak działa od początku, w sensie wpierw leci wycieraczka na sucho, a dopiero potem leje płynem. Pisałem gdzieś już tutaj o tym, że nie wiem co za dzban tak to wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekB Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 A czy ktoś próbował podnieść nieco dysze ? Mam również te 3 punktowe i niestety potwierdzam "siuranie" nieco powyżej wycieraczek przy około 80-100 km/h. Pytanie tylko czy jak podniosę, to pompka wydoli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ja zgłosiłem to dzisiaj w następny poniedziałek będa to oglądać i działać. Ciekawi mnie jakie teraz mają zalecenia od centrali, co mają robić w takim wypadku i co zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 8 minut temu, JarekB napisał: A czy ktoś próbował podnieść nieco dysze ? Mam również te 3 punktowe i niestety potwierdzam "siuranie" nieco powyżej wycieraczek przy około 80-100 km/h. Pytanie tylko czy jak podniosę, to pompka wydoli ? Próbowałem podnosić, na postoju waliły pod górną krawędź szyby, ale w czasie jazdy niewiele to zmieniło. Ciekawostka - u mnie ciśnienie spryskiwaczy na postoju jest mniejsze, niż w trakcie jazdy, tak jakby silnik napędzał tę pompkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Spodziewałbym się diagnozy z gatunku tych, których nikt nie chce usłyszeć, czyli TTTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek337 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ja zauważyłem że tryb przerywany wycieraczek podczas jazdy i gdy np zatrzymam się na światłach zmienia się. Jak jadę wycieraczki częściej wycierają niż na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 To akurat miałem już w Lagunie III. Także takie samo zachowanie w Megane IV mnie nie dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 @Pietrek337 To celowe działanie. W czasie postoju mniej wody leci na szybę. Dodatkowo u mnie jest tak, że jak jadę na trybie ciągłym wolnym to po zatrzymaniu zatrzymują się wycieraczki, a z szybkiego ciągłego na postoju przechodzą na wolny ciągły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Pytałem wczoraj w ASO o rozwiązanie problemu i tak jak się spodziewałem, TTTM Wymieniają jedynie mgłowe na 3 punktowe i tyle. Ja mam fabrycznie 3 punktowe, więc nic mi już nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Jutro jadę na wymianę spryskiwaczy w swoim aucie.Zobaczymy na jakie mi wymienią i co to da.Podobno zakładają jakieś poprawione i zmodyfikowane 3 punktowe.Pożyjemy,zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Mi kiedyś wymieniali 3 punktowe na 3 punktowe. Wydaje mi się, że oryginalne które miałem po pewnym czasie się poprzypychały (?). W każdym razie strumień w kierunku kierowcy był dziwnie nieregularny. Nowe 3 punktowe spryskują jakby lepiej. Ale du.y nie urywają. Także nie spodziewaj się niewiadomo czego. Problem z "zasięgiem" pozostał. Serwis zrobili mi przy okazji zmiany opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 19 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Dopóki wymiana nie będzie obejmowała pompki (musi być mocniejsza) - to żadne wymiany dysz nic nie dadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi