Nel Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Podejrzewam że będzie tak jak megi II blokadę musisz kupić "wyczyszczoną" czyli z usuniętym kodem i taką wyczyszczoną jak podłączysz do samochodu to sama się zakoduje do twojego samochodu (tak piszą w serwisów-ce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieniu26 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam W serwisówce od Laguny III? Dzwoniłem do serwisu ale tam koleś był zdziwiony , że czy oby na pewno już w 2008 roku wychodziły L III, więc myślę, że o rzetelnej odpowiedzi mogę zapomnieć. Dodam tylko, że osoba zajmująca się sprzedażą części. Resztę zostawię bez komentarza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 W serwisów-ce Megane II ale z tego co widziałem na aukcjach to jest taka sama .Zainteresuj się tym http://moto.allegro.pl/kodowanie-programowanie-blokada-kierownicy-renault-i2153690732.html wymontuj wyślij i po problemie za niezłą kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieniu26 Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 (edytowane) Dziękuję bardzo Zadzwonię i się zapytam bo mam inne oznaczenie tej blokady. Pozdrawiam Dodano: 09 mar 2012 - 14:19 Zakupiłem blokadę używkę. Została wyczyszczona i wgrane to co było na wcześniejszej. Niestety auto dalej nie odpala natomiast zniknął na czerwonym tle i czerwony stop. Teraz tylko "przekręć kierownicą + START" Chyba bez ASO się nie obejdzie. Bo podobno clip łączy się serwerami renault i dopiero pozwala cokolwiek zrobić. Dodano: 18 mar 2012 - 13:54 Witam ponownie Niestety u mnie potrzebna była interwencja jakby to powiedzieć serwera Renault. Auto jest na rok 2009 i tak jak wcześniej pisałem niezbędne jest połączenie z online renault aby coś pozmieniać. Blokada pomimo wyczyszczenia , zaprogramowania itp wymagała jednak dodatkowej interwencji. Najważniejsze, że auto działa i ma się dobrze Pozdrawiam Edytowane 29 Lutego 2012 przez wieniu26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Ja dla odmiany mam taką sytuacje. 1 na dajmy 30/50 odpaleń, zdarza się częściej: Wsiadam ciskam start, komunikat "Steering not locked" i rozrusznik hałasuje (nie kręci, tylko jakby się ślizgał). no to wyłączam silnik. Kolejna próba odpalenia i jak nówka? Co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 A u mnie jest tak - zdarzyło się to dwukrotnie. Czekałem na małżonkę pod pracą. Podjechałem, zgasiłem silnik i stoję. Radio gra, szyby w dół i siedzę .... Po około 15 minutach pojawił się komunikat "Stering not locked + service" na ok. 2-3 sekundy. Zgasło - zamknąłem odtworzyłem samochód - odpaliłem bez problemów. Na następny dzień był spocik - więc kolega podpiął go pod kompa - był jakiś spadek napięcia, nie było błędu blokady komny kierowniczej. Więc przestałem się przejmować ale wczoraj własnie wystąpił ten 2-gi raz ... Aha, żadnych innych błędów brak i dodam że zawsze ładnie słychać blokadę jak wychodzę z samochodu i jak odpalam. Żadnego innego komunikatu nie wyświetla. Bedę jutro oglądał tą "brązową wtyczkę" w BSI i sprawdzę akum. pod obciązeniem czy przypadkiem nie pada. Pojeżdżę fotelem do tyłu i do przodu. Bateria w karcie 3,04 V - więc to raczej nie jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 dokładnie ten sam objaw co u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Tyle, że u mnie odpala bez problemów - choć zawsze po tym błedzie zamykałem i otwierałem samochód Wczoraj wyciągnąłem brązową wtyczkę z BSI - i okazało się że pojawił się zielony nalocik - co może świadczyć o tym że nie było styku. Potraktowałem to "kontaktem" - nalot znikł i póki co nie widziałem błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) Jaką wtyczke? Gdzie to, bo tak nie ogarniam Edytowane 3 Maja 2012 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) Skrzynka BSI - ta obok akumulatora. Jest tam wiele wtyczek - w brązowej 2 piny są odpowiedzialne za blokadę kiery - było to w tym wątku. Kupujesz kontakt - i psikasz - czekasz 10-15 min. osuszasz i wpinasz. U mnie był lekki zielonkawy nalot. edit: całe BSI wyczyszczone - jest to samo Edytowane 4 Maja 2012 przez pawelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Mi znowu przyblokowalo auto jak mialem zjezdzac z promu w Calaise... Oczywiscie juz wszyscy ruszaja a ja nie moge odpalic auta... Ale udalo sie w koncu. Ale to mnie dosc juz zdenerwowalo! Sytuacja ta sama, Steering wheel locked! Ale cos mnie tknelo i teraz uzywam drugiej karty i od tego momentu nie mam problemu. Zaczynam sie sklaniac do tego, ze poziom baterii w karcie, czyli czeste wlaczanie i wylaczanie auta (generalnie problem z tym zablokowanym kolem kierownicy mam gdy jade na krotkich odcinkach) jest przyczyna tej blokady. Wszak to jest zabezpieczenie przed odjazdem auta. Jak bateria slaba, nie za bardzo dobrze dziala alarm/immobiliser wiec nie pozwala auto odpalic. Wiec proponuje sprawdzic baterie albo zmienic karte i prosze pisac czy cos to zmienilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxgrzes Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Opłaca się montować zupełnie nową blokade w serwisie? Czy to też będzie taka padaka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy1980 Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam serdecznie i mnie nawiedził temat blokad :/ Kiedyś raz mi się przytrafiło i po poruszaniu kontrolka serwis zgasła i blokada się odblokowała. Wczoraj miałem problem w ciągu 2 godzin ten sam: Podjechałem na zlecenie i wysiadając zobaczyłem że nie może zablokować się kierownica pomimo wyprostowanych kół. Nie miałem czasu zamknąłem samochód i poszedłem na godzinę , ale po powrocie otworzyłem włożyłem kartę blokada wskoczyła i wyskoczyła i auto normalnie odpaliło. Pojeździłem po mieście i pod domem znów słyszę że próbuje się zablokować i znów wolno idzie ,ale poruszałem kierownicą i wskoczyła. Czy ktoś miał podobny problem ? czy zakupić nową blokadę czy tą jakoś reanimować? mam drugą taką blokadę z rozbitka za 20pln i zastanawiam się czy nie rozebrać i nie przełożyć gratów z jednej do drugiej to pierwsza opcja. druga opcja zakup czystej blokady z allegro. trzecia czy już komuś udało się wymontować i jakoś wyłączyć blokadę tak żeby nie wywalało błąd? i czy ktoś ma lepsze zdjęcia tego miejsca co trzeba wykałaczką zablokować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 i czy ktoś ma lepsze zdjęcia tego miejsca co trzeba wykałaczką zablokować? Znajdziesz je w moim temacie, a link w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onsajt Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 (edytowane) Witam się Dzięki temu wątkowi zaoszczedziłem 300 zł, a więc wypada napisac jak było u mnie... 1. Wyskoczył błąd opisywany tu - samochód nie chciał odpalić, kierownicy na szczęście nie zablokowało 2. Po oddaniu do mechanika typ nie poradził sobie z usterką - chciał oczywiście pieniądze za diagnostykę:) - ręce opadają 3. Zacząlem studiować to forum (pierwszy raz czytam forum samochodowe - widać tak musi być jak się ma reno), obdzwaniać mechaników - każdy chciał za naprawę 500 zł, ceny za ASO nawet nie podaję.... 4. Postanowiłem zaryzykować i wymienić blokadę sam - po pierwsze blokada kosztuje 200 zł (o tym potem) więc za wymianę ktoś kroi 300 zł, po drugie nie miałem czasu i ochoty znów tego trupa gdzieś holować 5. Poszukałem blokady na popularnym serwisie aukcyjnym - wyczyszczona (szczerze nie do końca w to wierzyłem)za 200 zł 6. blokadę miałem na drugi dzień 7. Był piątek, przyjechał kuzyn, poszło 5 bro i nastała noc....usiadłem i przypomniałem sobie o nowej blokadzie, no i wkręciłem sobie misję by ją wymienić - samochód stał na podjeździe więc wziąłem latarkę, torxy 8. Odkręciłem osłony pod kierownicą - 2 sztuki, każda mocowana na 2-3 torxy, namierzyłem śrubę blokady (tak jak na zdjęciach w tym wątku), bez problemu odkręciłem ją torxem, tak że sama wypadła, wyjąłem puszkę blokady, odłączyłem kabel, podpiąłem nową, wkręciłem śrubę blkady... 9. ODPALIŁ - znów usłyszałem brzmienie rasowego silnika 1.5 dci..... To tyle - może się komuś przyda..zwłaszcza info, że wyczyszczona blokada za 200 zł faktycznie zadziałała - bałem się grzebać w tej starej, a poza tym potrzebowałem szybko samochodu. Ps. dodam tylko, że nie jestem osobą lubiącą dłubać w samochodzie, a cała operacja po ciemku i po 5 bro zajęła mi 20-25 minut...żałuję, że nie "poszedłem na mechanika" - 300 zł za 20 minut roboty narzędziami za 10 zł z marketu.. Edytowane 30 Lipca 2012 przez Onsajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi