emperempe Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Dnia 22.06.2020 o 13:54, seimi napisał: Papuga. Woziłeś więcej niż 2 rowery? Proponuje zapoznać się z regulaminem forum. Aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Tylko 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caarl Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Ja uzywam Cruz Airo (rowek T) - maja ksztalt skrzydła samolotu i nie zauwazylem specjalnie wiekszego halasu. Koszt z tego co pamietam ~500 PLN. Z bagaznikow rowerowych polecam Taurus BikePro - aluminiowe i da rade przewiezc rowerek 16". Proponuje zapoznać się z regulaminem forum. Aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emperempe Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Ja w końcu kupiłem: - bagażnik bazowy Thule WingBar Evo 118 cm - na chwilę obecną 3 uchwyty Thule 591 Po przejechaniu 1500 km. jestem bardzo zadowolony z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bratpit Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Ile kosztował Cię cały zestaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emperempe Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 3 minuty temu, bratpit napisał: Ile kosztował Cię cały zestaw ? Cały zestaw wyszedł: 2096,94 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtiix Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Witam. Chciałbym kupić belki do Megane IV Grandtour. W związku z tym, że maja pomieścić 4 rowery chciałbym kupić długie belki. Konfigurator Thule w zależności od wersji bagażnika proponuje nawet 127 cm długości. Orientuje się ktoś jaka powinna być minimalna długość belek oraz jakiej długości nie przekraczać. Uchwytów do rowerów jeszcze nie mam. Natomiast widziałem ze thule freeride ma 21 cm szerokości, a proride 35cm. z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emperempe Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) Cześć, Ja w chwili obecnej mam Thule WingBar Evo 118 cm oraz 4 uchwyty Thule 591. Z czterema rowerami jeszcze w tym roku nie jeździłem. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9, 5.13 - Prezes Edytowane 13 Maja 2021 przez emperempe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PT2019 Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Może komuś się przyda porównanie. Miałem oryginalny bagażnik Renault i jestem z niego niezadowolony. Kupiłem Thule Wingbar Evo i tak prezentuje się porównanie. W skrócie: - Thule zdecydowanie szybciej się montuje na dachu i mniejsze ryzyko porysowania dachu. Samodzielne zamontowanie obu poprzeczek to parę minut, a dokręcenie jest kluczem dynamometrycznym który daje sygnał o prawidłowym zamocowaniu. W przypadku oryginalnego bagażnika, nigdy nie wiem czy za mało dokręciłem, czy za dużo. - W bagażniku Renault uszczelkę rowka T trzeba ciąć i potem uzupełniać między akcesoriami i jest to bardzo niewygodne. W Thule uszczelki się nie zdejmuje i po prostu montuje się akcesoria (uszczelka składa się z dwóch części więc uchwyt wchodzi pomiędzy). - bagażnik jest dłuższy bo belki mam 127cm, a oryginalny około 97 i dzięki temu wejdzie np. dodatkowy uchwyt rowerowy. - bardziej opływowy kształt, więc powinny być cichsze. chociaż ciężko mi porównać głośność na pusto. Na zdjęciu Thule jest zamontowany, a Renault tylko położony obok aby było porównanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Ja to mam takie dziwne wrażenie, że wszyscy producenci schodzą z jakością "na psy". Jak popatrzyłem na te plastiki w Thule - to jak je porównam do Thule, które miałem z 10 lat temu do Lancii to jest kolosalna różnica w dokładności wykonania i obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 18 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Tworzywa z recyklingu są używane coraz częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 23 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 To ja wiem, tylko chodzi o dokładność odlewów i jakość montażu. Teraz to wygląda często jakby pijany formy wtryskowe robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Panowie,widzę że spora część z Was ma bagażnik dachowy thule w grand turze. A czy ten bagażnik a konkretniej zestaw mocujący nachodzi na dziury w relingach? Tutaj kolega wrzucał zdjęcie innej firmy bagażnika i tam widać,że ładnie nachodzi na wspomniane dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emperempe Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Nie za bardzo rozumiem pytanie ale u mnie to wygląda tak. Może będziesz w stanie zobaczyc to co Cię interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi222 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 @emperempe Dzięki wielkie,mam chyba taki sam bagażnik. Miałem na myśli ten otwór,który zaznaczyłem-ogólnie jest ich 2 na stronę i tak jak pisałem wczesniej u kolegi,który wrzucił zdjęcia (z innym bagażnikiem dachowym) widać,że mocowania nachodzą na otwory-być może nawet w jego mocowaniach są wypustki,które wchodzą w otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi