karolaa Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) konkretnie masz schemat i czarno na białym widać, ze nie ma ledów tylko są zwykłe żarówki. To co się wydaje nie zawsze jest LEDem Edytowane 10 Lipca 2019 przez karolaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Nic nie widać. Stop, kierunek i wsteczny są klasycznymi zarnikowymi żarówkami. I to wynika wprost z instrukcji. Te można wymienić samemu. Na wymianę pozycyjnych instrukcja odsyła do ASO i nie precyzuje jakiego są typu. Ale ogólnie żarówki typu LED to nie jakaś kosmiczna technologia i nie oznacza ze na schematach ich nie widać. Zreszta nawet ten rysunek pokazuje ze nie są to żarówki z klasyczna „bańka”. Można sobie pójść do sklepu i kupić LEDy, tyle ze rodzajów jest wiele jak i sposobow montażu. W przypadku Megane można polegać na tym co mówi ASO, foldery (Edge 3D LED) lub można rozebrać. Jak ktoś ma czas i chęci można zarejestrować jak świecą światła kamera i wtedy będzie można poznać jaki typ oświetlenia maja. LEDy będą „mrugaly” na nagraniu co wynika z zasady działania. Prawdopodobnie efekt będzie lepszy przy rejestrowaniu większej liczby klatek na sekundę. Ktoś tu chyba na sile szuka sensacji. Przy ciągłym trybie świecenia montaż klasycznej żarówki która wymienia się tylko w ASO bylby strzałem w stopę dla producenta i nie podejrzewałbym o to nawet Renault. Edytowane 10 Lipca 2019 przez chucky80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Dnia 9.07.2019 o 12:30, marcef napisał: Ja chętnie bym załączył tylne w kadjarku razem z dziennymi bo nie dość ze lepiej byłoby mnie widac to i ładnie wyglądajo ledy. Da sie to przez dv mode zrobic czy tylko ddt4all? ddt4all Pozycja DRL with Tail - zmienić na z 0 na 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykxp Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 W grandtour instrukcja wysyła do ASO nawet w przypadku problemu ze światłem stopu. Myślę że dlatego że siedzi tam dioda led ale oczywiscie mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janmie Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 (edytowane) @DonBubu czy udało się z CarPlay-em? bo też mam Gen 1.x i nie wiem czy jest sens zabawy z USB 280238352R. Czy wersję z czytnikiem trzeba aktywować w DDT? Edytowane 11 Lipca 2019 przez janmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Nie ma przycisku Eco w Megane IV GT, tylko jest Comfort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Dziś po raz pierwszy pobawiłem się ddt4all: - wyłączyłem system start-stop na stałe. - odblokowałem media w trakcie jazdy. - przerzuciłem panel klimatyzacji na ekran R-Link-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidus Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 5 godzin temu, sylwekdm napisał: Dziś po raz pierwszy pobawiłem się ddt4all: - wyłączyłem system start-stop na stałe. - odblokowałem media w trakcie jazdy. - przerzuciłem panel klimatyzacji na ekran R-Link-a Możesz podpowiedzieć jak włączyć media w trakcie jazdy? Druga rzecz nie mam navi czy przez dev Mode jestem w stanie jakoś Tom Toma zainstalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 15 godzin temu, sylwekdm napisał: - przerzuciłem panel klimatyzacji na ekran R-Link-a jaki masz ekran i co to daje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Mam 7" Odblokowanie mediów w czasie i panel klimatyzacji na ekranie. Klimatyzacja wygląda tak: https://www.dailymotion.com/video/x6jp5jb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 O co chodzi z tym panelem klimatyzacji, bo komunikaty (np. zmiana siły nawiewu, wł/wył klimy) wyświetlają się u mnie w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj72 Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Mam pytanie odnośnie aplikacji Coyote. Wczoraj dostałem jakiś komunikat na wyświetlaczu o możliwości uruchomienia tej aplikacji. Wcześniej gdy próbowałem zawsze był jakiś błąd. Teraz Coyote się uruchamia ale mam cały czas no network connection" Czy wymagane jest jakieś dodatkowe ustawienie czegoś w aucie bo nawigacja online chodzi ? Chyba mam wpisane do października okres ważności , nie wiem czy to jakaś promocja czy akcja marketingowa. Czy ktoś zauważył u siebie tą możliwość. Ponadto jest komunikat o zbieraniu danych statystycznych. Ciekawe że jest tylko opcja aby się zgodzić i informacja jak telefonicznie to odwołać a nie ma możliwości TAK/NIE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 14 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Dnia 12.07.2019 o 08:17, sylwekdm napisał: Klimatyzacja wygląda tak: https://www.dailymotion.com/video/x6jp5jb Wygląda tak jak u mnie w standardzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Kadjar ma tą funkcję wyłączoną bo ma oddzielny panel z wyświetlaczem do klimatyzacji i teraz jest zdublowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolaboss Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Dnia 11.05.2019 o 00:04, Qbak napisał: I gdzie tu zmienić ten limit ? W jakiej linijce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi