Silverek Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 @konwil też tak sądziłem, ale @juggler pisze, że do baku wchodzą 42 litry. Więc jakby to były dwa tankowania po 42 litry to nie ma bata by wyszło 61 litrów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 A może nie tankował całego baku. Megane IV ma przecież zbiornik ca. 50 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebar Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Dzięki wielkie za info. Niestety nie udało mi się znaleźć takiej Meganki jaką chciałem w odpowiednim zakresie cenowym. Kupiłem nowego Fokusa 1,5 Ecoboost 150 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 To jest ten nowy 3 cylindrowy motor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Tak wygląda z specyfikacji że jest 3 cylindrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin33892 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 3 cylindrowy i z filtrem GPF Sam jestem ciekawe jak te GPFy się będą sprawować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Również jestem ciekawy gdyż planuję zakup nowego samochodu z GPFem. Myślę że nie powinno być problemów w warunkach miejskich, benzyna nie ma tyle sadzy co diesel..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 GPF martwi ale 3 cylindry to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 jeździłem poprzednim modelem z 1.0 125KM i latał ładnie, dźwięk tylko na wysokich obrotach lekko wkurzał. Gorsze jest to że Ford zdecydował się na montaż wielowachaczu z tyłu tylko w mocniejszych wersjach - Focus straci to co miał najlepsze - mega właściwości jezdne - przynajmniej w tych słabszych wersjach. 3 cylindry ecoboost ładują do nowej Fiesty ST i prasa oraz testerzy twierdzą że to doskonały silnik i świetny mały hothatch. Jeżeli tylko poprawili jakość wnętrza w nowym focusie IV względem III przed jak i po liftowej to będzie hit - bo mnie właśnie jakość spasowania wnętrza odstraszała - no i znikoma ilość miejsca na nogi z przodu i tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebar Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 (edytowane) To jeszcze ten poprzedni silnik, 4 cylindrowy. A co do wnętrza, no coz, ten nowy to strasznie dziadkowy. W megance ładniej ale ni ma. Edytowane 15 Sierpnia 2018 przez Sebar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Sebar powiedz, ile trzeba teraz dać za takiego Focusa?. Zawsze na mnie robił wrażenie bagażnik i jego wysokość w Fordzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insaimz Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Ten focus to juz nowa generacja? Na yt Pertyn testowal to auto z 3cilindrowym silnikiem 150 kunka i zachwalał. Tutaj te trzy gary brzmia podobno inaczej. Ponad to sam silnik pracuje podobno super. PS. Mi tam w TCE 130 brakuje NM niżej dostępnych w większej ilości. Żeby nie trzeba było redukować aż tak przy szybkim wyprzedzaniu. Nowy silnik ma chyba 240nm do 1750rpm, to już fajnie. Ciekawe, czy tce 130 zostanie zastąpiony tylko przez tce 140, czy 160kunia też będzie? w Megane oczywiscie, Kadjar nie interesnaja. Ludzie Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach Poprawcie, nikt was nie goni Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas Trochę szacunku dla czytających. Regulamin pkt. 5.6 literki PL. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebar Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Focus, jedna z ostatnich sztuk w starej budzie z takim silnikiem. Zrobili mi super konkurencyjną cenę w stosunku do nowego modelu i w stosunku do modeli marek konkurencyjnych. Są tam jeszcze 4 cylindry, wersja TITANIUM, wiec nic jej nie brakuje w wyposażeniu. Z tego co wiem to przynajmniej na południu Polski zostały 2 szt z tym silnikiem. Dlaczego nie nowy model Focusa? - 3 cylindry, 150 koni, filtr GPF - duże obawy co do żywotności i kosztów eksploatacyjnych nowego silnika. - model,silnik to nowość, narażony to na choroby wieku dziecięcego. - Cena co najmniej +13k więcej w stosunku do nowego modelu. - Wygląd wew, to rzecz gustu, ale nie lubię wystających ekranów, a teraz pakują to wszędzie (kokpit środkowy wygląda jak uśmiechnięta żaba z w tureckim kapeluszu:)) Co do poprzedniego modelu to jedyny mankamentem jest ilość miejsca z tyłu, ale jakoś to przeżyję. Cena poniżej 70k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Świetna cena. Auto tez super. Dobra decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Cena stosunkowo niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi