Gość Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Wczoraj pojezdziłem 100 km ze skanerem obd icar 3 i rozgrzany silnik utrzymuje temperaturę 81-85 stopni w zależności od obciążenia czy hamowania silnikiem temp.zewnętrzna była w ok. 5-8 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) Co do nagrzewania się 1.4 TCe - to jak była temp 0 stopni to 1 pasek po 5km spokojnej jazdy (czyli jak eco niańka pokazywał żeby zmienić bieg to zmieniałem - nie przekraczałem 2,5k obrotów na pewno - 2,3 pewnie nawet nie ) (ok 6min) a 2 przy ok 12 km (13 min) - dane na podstawie aplikacji fuelio z włączonym śledzeniem (nagrywaniem) trasy , który włącza się po odpaleniu auta (sparowanie BT z radiem ). Co to temp 5 stopni np to podobne czasy nagrzewania - sprawdzane wczoraj Edytowane 14 Lutego 2019 przez Papf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 (edytowane) Kolejna sobota i kolejne testy. Screeny kolejno: przed odpaleniem, odpalenie, pierwszy kwadracik, drugi kwadracik, koniec przejazdu. Trasa ta sama jak ostatnio ale między pierwszym, a drugim kwadracikiem stałem chwilkę pod bankomatem czekając na żonę. p.s. na spalanie chwilowe nie patrzcie, jakieś cyrki pokazuje. Edytowane 16 Lutego 2019 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @pbet da rade w torque pro zobaczyc chwilowe, i średnie spalanie ? ktore to opcje ? muszę znajomemu w aucie to ogarnąć, bo w komputerze pokładowym nie ma opcji spalania właśnie :/ albo może znasz jakąś apkę która to pokaże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @czik3n jest tam opcja spalania chwilowego (LPK na screenach) ale u mnie coś nie działa, tzn. działa ale bzdury pokazuje. No chyba, że nie tą opcję wybrałem bo tych opcji ze spalaniem jest trochę. Za tydzień w sobotę będę mógł przeprowadzić kolejne testy. Raczej nie wcześniej. Chcę też spróbować opcji z zapisywaniem logów. Dopiero poznaję ten program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 @pbet, spróbuj zmienić formę wyświetlania tych danych. U mnie informacje z jakiegoś czujnika nie pokazywały się na jednej z dostępnych grafik do prezentacji danych. Jeśli konkretne dane są widoczne, to w tym menu wyboru konkretnego czujnika powinieneś mieć już aktualnie odczytywaną wartość dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 @droopy tak się właśnie bawię Ten sposób prezentacji mi najbardziej odpowiada ponieważ jest pokazane min i max zarejestrowanych wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi