Artist Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Witam, Chciałbym się zapytać czy cena 820 zł za pierwszy przegląd przy ok. 14500km to nie jest ciut za wysoka suma? Jak u Was wygląda przegląd w ASO? Płacicie podobne stawki czy jednak u mnie jest tak "drogo"? Wymienili mi filtr kabiny, filtr oleju, uszczelke korka spust., filtr powietrza i olej. Nie powiem, że nie byłem w delikatnym szoku gdy zobaczyłem kwotę na terminalu płatniczym, bo bym skłamał ale sądziłem, że cena przeglądu będzie się zamykała +/- w 500zł. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 chyba norma, na częściach z aso to pewnie z 500 zł za same części policzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yod Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Sama wymiana oleju 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielta82 Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 witam. mam pytanie jutro odbieram nowa renault megane, chcialbym sie spytac pierwszy przeglad po jakim czasie jest? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Wymiana oleju po 3 000. Przegląd raz w roku lub Max 15 000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo7777 Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) U mnie przegląd był w sierpniu w ramach pakietu. Dodatkowo zrobiłem wymianę oleju (z opakowania 4 L) i filtra. Za wymianę i materiały (olej+filtr) 338,00 zł Edytowane 1 Lutego 2019 przez Pablo7777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 16 godzin temu, LTar napisał: Wymiana oleju po 3 000. Przegląd raz w roku lub Max 15 000 km. Jak nie wiesz, to nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd. 17 godzin temu, kielta82 napisał: witam. mam pytanie jutro odbieram nowa renault megane, chcialbym sie spytac pierwszy przeglad po jakim czasie jest? Razem z autem dostaniesz harmonogram przeglądów i wymiany płynów i filtrów. Pierwszy przegląd jest po roku, niezależnie od przebiegu. Pierwsza wymiana oleju po 30k km lub po 2 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Polecam w takim razie stosować się do harmonogramu z ASO, pfff... Po to jest forum, żeby nie robić głupot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Gość zapytał kiedy jest pierwszy przegląd, Ty się wymądrzasz, że po przejechaniu 15k km. Potem dostanie harmonogram, gdzie będzie miał napisane, że po roku niezależnie od kilometrów i zgłupieje, bo mu wcześniej mądrala na forum co innego napisał. Myśl zanim napiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 @rafa85 Albo wymieniasz po 3kkm i potem co 15kkm, albo co 2 lata/30kkm bierze Ci 0,5l oleju na 1000km. @kielta82Chcesz mieć zdrowy silnik na kilka lat, zrób tak jak @LTar napisał, jeśli 4 lata i wypad, bo auto w leasingu, to możesz sobie wymieniać co 30kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) @rafa85 podejrzewam, że Koledze chodziło o uzmysłowienie autorowi tematu, że trzymanie się harmonogramów to godzenie się z polityką koncernu samochodowego, który tworzy je z myślą o własnych zyskach, a niekoniecznie z myślą o kieszeni swoich klientów. Jak można robić pierwszy przegląd po roku, a wymianę oleju po 30k/2 latach? A docieranie silnika? Edytowane 2 Lutego 2019 przez droopy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Nie zróbmy z tego afery. Co to pisze Ltar to podejście praktyczne i bardzo przydatna rada. Ja właśnie tak postąpiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Przeglądy opracowywane są przez producentów, tak żeby kupujący widział, że niby serwis jest tani - no bo jak robisz co 30tyś., a inna marka ma co 10tyś. - no to znaczy, że tu jest taniej. A że taki system ma zły wpływ na silnik - on ma wytrzymać gwarancje, a potem to guzik producenta interesuje - ma tylko i wyłącznie zarobek na ewentualnych naprawach. Po drugie jak robiłem w Citroenie to kiedyś wyszło mimochodem na szkoleniu - że te plany serwisowe (co 30tyś) to są robione z myślą o flotach - bo ich taniej wychodzi. Dla swojego bezpieczeństwa (jeśli ma być samochód na dłużej) robić przegląd co rok, olej wymieniać co max 15tyś. Ja w swoim robię wymianę co rok - wychodzi co 10tyś (tyle żona robi co roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Ok, a więc uściślijmy. @kielta82 pytał kiedy jest pierwszy PRZEGLĄD. Przegląd nie oznacza WYMIANY OLEJU, tylko sprawdzenie zawieszenia i innych pierdół. Pierwszy przegląd jest po roku, niezależnie czy ktoś w tym czasie zrobi 15000 km, czy 150000 km. @LTar pisze, że przegląd co rok, lub 15000 km, więc ewidentnie myli pojęcia i wprowadza w błąd. Co do harmonogramu wymian mam takie samo zdanie, jak wy, sam wymieniłem olej i filtr po 15k km, a dziś po roku/24500 km wymieniłem filtr powietrza (ciekaw jestem kto z was też tak wymienia). Mam nadzieję, że to wyjaśnia temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario111 Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Pierwszy przegląd przy przebiegu 7000 km moje materiały zapłaciłem 180 zł za wymianę oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi