insaimz Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Dnia 11.10.2019 o 23:36, arcean napisał: Wersję 7.x powinno ASO posadzić. Proces instalacji składa się z dwóch etapów. W jednym z nich MICOM jest aktualizowany, stąd konieczność wizyty w serwisie. Mając 7.x można, przy pomocy pendrive'a, przeskoczyć na 8.x i cieszyć się AA na pełnym ekranie :). Jak przejść z.x na 8.x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan3011 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Witam czy ktoś z was posiada aktualizacje z 3.3.16.986 do 7.x pobraną na pendrive i mógłby udostępnić ten plik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Tukan3011 napisał: posiada aktualizacje z 3.3.16.986 do 7.x Tylko ASO. Chyba, że na 3.3 przechodziłeś z 2.2 to szukaj na https://www.msieurlolo.fr/forum/index.php?board=677.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasbakindan Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 W dniu 29.02.2020 o 08:19, insaimz napisał: Jak przejść z.x na 8.x? no właśnie, wczoraj byłem w ASO i dostałem ver 7.x, były jakieś komplikacje (mój samochód oryginalnie miał branch 2.2), no ale udało się i teraz chciałbym jakoś przeskoczyć na v 8.x - czy ktoś wie jak to zrobić albo gdzie znaleźć informacje na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubim Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Jest taka możliwość i też poznałem ją stosunkowo niedawno. Też miałem gałąź 2.2, w ASO zaktualizowali mi do 7.x, a następnie tym sposobem w 10 minut podbiłem najpierw do 8.x, a następnie do 9.x. Działa bez zarzutu i zdecydowanie polecam Nie wiem, czy mogę wrzucać linki do grupy facebookowej Megane 4... Jeśli tak, to kliknij tutaj :) Jeśli nie, to poszukaj grupy "Megane 4 Polska" na fb i potem posta z 5 marca ? Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez hubim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasbakindan Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 7 godzin temu, hubim napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - aniewa no i to jest konkretne info! bardzo ci dziękuję, próbowałem dojść do tego miejsca od 2018 roku właśnie zrobiłem upgrade do 8.x i poszedł bez problemu, zaraz jeszcze sprawdzę czy AndroidAuto działa na fullscreen bo w sumie o to głównie mi chodziło, teraz zastanawiam się czy dalej kusić los i robić upgrade do 9.x - czy ktoś gdzieś widział jakiś changelog i wie jakie są konkretnie różnice między tymi dwiema wersjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubim Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 3 godziny temu, rasbakindan napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.12 5.13 - aniewa Miałem dokładnie te same motywacje do upgreadu (AA na pełnym ekranie) i te same obawy przed przejściem na wersję 9.x. Zaryzykowałem pół godziny po wgraniu v8 i nie żałuję. Wyrobiłem sobie zdanie: - W mojej opinii przejście z v8 na v9 przynosi więcej zmian wizualnych niż przejście z v7 na v8. Między innymi zmienił się przycisk do rozsuwania panelu klimatyzacji oraz rozmieszczenie ikon w tym panelu. - Ogólnie całość chodzi chyba lekko płynniej (a może to efekt placebo?) - doszło kilka dodatkowych opcji pod przyciskiem menu (np. skrót do ustawień audio podczas korzystania z AA) - doszła opcja "szybkiego powrotu" do ekranu głównego poprzez przytrzymanie przycisku wstecz (nie, żebym z tego korzystał, ale jest nowa mała ikonka strzałeczki ? ) - W końcu zniknęła liczba "1" w ikonie powiadomień z telefonu (obok zegara). Teraz jeśli nie mam żadnego powiadomienia, to pokazuje okrągłe "0" - Doszedł widget panelu klimatyzacji, który możemy wrzucić na ekran główny. Część z tych rzeczy pojawiła się w v8 (na pewno widget klimy), a część doszła dopiero w v9. Moim zdaniem warto (bo u mnie nic się nie spieprzyło przy aktualizacji ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Ale wg instrukcji nie można samodzielnie przejsć z wersji 3.3 na wyższą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasbakindan Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 No ok, zrobiłem upgrade z 8.x do 9.x ale sukces jest połowiczny, upgrade poszedł ok ale teraz AA nie chce wystartować:/ uruchomiłem opcje AA przez tryb serwisowy/developerski ale po restarcie systemu jakby sama się wyłącza, jakieś pomysły? No to sam sobie odpowiem, już sobie poradziłem, znalazłem jeszcze jeden parametr który nazywał się AAP i miał wartość "absent" (DiagRW->GEN2_0), po zmianie na "present" wszystko działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxor1289 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Przy 9.x można też aktywować AA przez DDT4ALL - wówczas też działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) Ja ma wersję 7 czy mogą koledzy zamieścić dokładną instrukcje modyfikacji do wersji 9... Naprawdę nikt nie pomoże? Edytowane 14 Maja 2021 przez satisati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeryf85 Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Czy za aktualizację z 3.3 do 7.0 w serwisie trzeba zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasbakindan Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) W dniu 12.05.2021 o 15:48, satisati napisał: Ja ma wersję 7 czy mogą koledzy zamieścić dokładną instrukcje modyfikacji do wersji 9... Naprawdę nikt nie pomoże? Przecież jest napisane kilka postów wyżej, instrukcja razem z linkami do poszczególnych wersji jest do znalezienia na facebookowym forum Megane Godzinę temu, szeryf85 napisał: Czy za aktualizację z 3.3 do 7.0 w serwisie trzeba zapłacić? Nic nie płaciłem, kilka razy system mi się zawiesił i dostałem aktualizacje w ramach zgłoszenia tego problemu. Samochód jest dalej objęty przedłużoną gwarancją + easy service ale nie wiem jaki to miało wpływ, obstawiam że było to dalej w ramach naprawy gwarancyjnej. Edytowane 15 Maja 2021 przez rasbakindan Literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeryf85 Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 No to u mnie nie będzie tak łatwo, bo auto po gwarancji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satisati Opublikowano 17 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 W dniu 15.05.2021 o 15:31, rasbakindan napisał: Nie mam FB ... Po prostu chciałem żeby ktoś tu zamieścił szczegółową instrukcje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi