bartasKRK Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Witam, Przymierzam się do kupna megane GT 205 grandtour. W sumei czytałem już sporo o tym samochodzie i jestem na niego zdecydowany ale zawsze się pojawiają jakieś pytania... Widział może ktoś z Was to ogłoszenie? Mało jest napisane o samochodzie. Cena jakaś dziwna (podejrzewam,ze netto?) Coś Wam rzuca się w oczy? https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-ID6DFgWx.html#520fd3bba7 z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Cena netto, opis standard z placów poleasingowych - tam nikt się nie zagłębia w te auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Ja mam 60kkm jeżdżone ekspresówkami i nie mam w 0.01 tak wypiaskowana jak w tym egzemplarzu, a na masce jest kilka odprysków. U mojego taty podobnie tablica wyglądała przy 190kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasKRK Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Już po ptokach chyba sprzedana. Pytanie z innej beczki. Czy w megane 4 GT jest R-link 1 czy 2? Czy to zależy od rocznika. Generalnie chodzi mi o AppleCarPlay. Znalazłem dwa kolejne egzemplarze : https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-polski-salon-205-km-tce-gt-edc-aso-led-4control-automat-bose-ID6DwhQC.html? https://www.olx.pl/oferta/renault-megane-gt-1-6-tce-205km-CID5-IDGK7lk.html#aed6a5aeaf Ta za 69 000 to chyba trochę poszaleli z ceną? z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Pierwsze auto jest po dzwonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irishrover74 Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 @LTar A czemu tak uważasz? Pytam z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 brak informacji o bezwypadkowości, ostatnie 2 przeglądy, rok temu 28 000, w tym roku 29 000 km, auto przez rok zrobiło 1000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasKRK Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 22 godziny temu, LTar napisał: Papuga Słuszna uwaga. Zapytam gościa o datę pierwszej rejestracji. Może dowiem się czegoś więcej o historii pojazdu Niestety na historiapojazdu.gov nie ma nic nt. kolizji, wypadków. Jest ktoś z forumowiczów sprawdzić ten samochód? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.12, 5.13 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Zamów sobie autotesto i będziesz wiedzieć co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 12 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 12 godzin temu, dzixonPP napisał: Już po ptokach chyba sprzedana. Pytanie z innej beczki. Czy w megane 4 GT jest R-link 1 czy 2? Czy to zależy od rocznika. Generalnie chodzi mi o AppleCarPlay. Znalazłem dwa kolejne egzemplarze : https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-polski-salon-205-km-tce-gt-edc-aso-led-4control-automat-bose-ID6DwhQC.html? https://www.olx.pl/oferta/renault-megane-gt-1-6-tce-205km-CID5-IDGK7lk.html#aed6a5aeaf Ta za 69 000 to chyba trochę poszaleli z ceną? z góry dziękuję za odpowiedzi. MIV mają Rlink2. Android Auto zależy od wersji sprzętowej i oprogramowania. Ja mam z tego samego roku i wersję 7 którą upgradowałem do 9 i mam AA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartasKRK Opublikowano 13 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 (edytowane) 14 godzin temu, szwagier24a napisał: Papuga Bardziej chodzi mi o AppleCarPlay ale rozumiem, że jak jest Android to Apple też będzie? Czy to nie idzie w parze? Czyli trzeba R-Link 2 zaktualizować do wersji co najmniej 9 aby było AppleCarPlay? A powiedzcie mi proszę jak jest z tempomatem? Prawda to, że można ustawić do 140 km/h max? REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - Prezes Ściągnąłem raport VIN. 2018 szkoda na 5000 - 7000 zł 2020 szkoda na 50 000 - 70 000 zł GRUBO ... Ja [cenzura].. czy w tym kraju idzie kupić normalny samochód ?! REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.12 Na tym Forum, wysławiamy się cenzuralnie - Prezes Edytowane 13 Marca 2021 przez dzixonPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Tak, zmień kategorie wyszukiwania na otomoto. Zaznacz, że auto krajowe i bezwypadkowe. Dobrze też jeśli od 1 właściciela. Tylko wówczas ceny nie będą porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 No niestety nawet takie zaznaczenie nie gwarantuje pełnego zadowolenia - nawet wtedy można na minę trafić. A niestety auta z zachodu - w 95% przyjeżdżają po przygodach (inaczej nie opłaca się ich ściągać). Nie wiem jaka powinna być cena GT z tych roczników (bo się nie interesowałem) - ale przyjmując że nowy w 17/18 kosztował 130 - to po 3/4 latach spadek wartości jest 50%. A co wysokości szkód - wystarczy że w ASO było robione i te kwoty są normalne - w żony Megance był tylny zderzak zmieniany i faktura na prawie 6 koła. A po szkodzie, którą tu opisywałem (orzeczona całka po wojnie z TU) - naprawa w ASO wyszła drożej niż dałem za nowy samochód. A naprawa jak policzyłem na gratach z demontażu i w prywatnym warsztacie (ale porządnym, a nie u "Mirka w stodole") - powinna się zamknąć w jakichś 25-27tyś. Inna sprawa, że ja bym już nim jeździć nie chciał wiedząc co się stało (dlatego walczyłem o całkę). Wszystko zależy co było uszkodzone w szkodzie - ale już w kwotach 50-70yś to musiało być grubo (nigdy bym takiego nie kupił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Raczej 50% nie straci na wartości. Ciutke mniej jeśli auto będzie bezwypadkowe od 1 właściciela a takiego autor szuka. O takiego się klienci biją. Moim zdaniem rocznik 18 powinien być w okolicach 75 000 szczególnie biorąc pod uwagę moc silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 13 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Tak samo jak mocno drożeją teraz nowe samochody, drożeją i używane. Trzymanie się zasady że po iluś latach cena spada o 50% bywa zwodnicze. Trzy miesiące temu ojciec sprzedawał 5 letniego Captura w dość podstawowej wersji. Przy cenie zakupu nowego ok 65k, finalnie poszedł za 40k i było spore zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi