Renia08 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Zrobiłem już z 70km i czasem deptam aż dęba staje i zero problemów i wibracji. Klocki są proste, nie jak TRW. Najgorzej że TRW załatwiły mi tarcze, są całe porychowane, mają na całej długości rowki. Z resztą możecie porównać ze stycznia jak wyglądały a jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Przyjdą a będzie w miarę ciepło to wymienimy. Nie zauważyłem u siebie, aby były rysy, choć dawno nie zaglądałem. Zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 23 minuty temu, Renia08 napisał: Najgorzej że TRW załatwiły mi tarcze, są całe porychowane, mają na całej długości rowki. Z resztą możecie porównać ze stycznia jak wyglądały a jak teraz. Jestem zwolennikiem miękkich klocków, bo oszczędzają tarcze. Wadą ich jest pylenie. Twoich nowych nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) Tak Wyglądają teraz, totalnie zmasakrowane(1 zdjęcie) długo nie trzeba było czekać. Drugie zdjęcie ze stycznia jak były gładkie. Edytowane 6 Marca 2022 przez Renia08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Sprawdziłem u siebie, tarcze gładziutkie jak nowe. Czym malowałeś tarcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Malowałem zwykłym czarnym sprajem matowym. Nie pamietam czy był do plastiku czy do metalu. Ale efekt zadowalający i zrobione w pare min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Klocki wymienione i trzeba przyznać, że w znacznym stopniu skończyły się odgłosy tarcia ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Cieszę się, ze mogłem dobrze doradzić. U mnie tarcia nie ma żadnego. Szumi za to wiele innych rzeczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 U mnie gorzej wygląda przód - chyba coś w klocki weszło i żłobiło. Dziś rozebrałem - przez powierzchnię klocka przeszły jakieś "kamyczki" i już ich nie ma. Klocki stały dęba - jarzma skorodowały i przestały przesuwać się swobodnie. Dwa lata temu robiłem ich konserwację - usunięcie rdzy, lakierowanie i lekkie smarowanie w miejscu styku klocka z jarzmem specjalnym smarem. Także @Renia08: nie ma źle. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 14 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 W dniu 6.03.2022 o 21:55, Renia08 napisał(a): Zrobiłem już z 70km i czasem deptam aż dęba staje i zero problemów i wibracji. Klocki są proste, nie jak TRW. Najgorzej że TRW załatwiły mi tarcze, są całe porychowane, mają na całej długości rowki. Z resztą możecie porównać ze stycznia jak wyglądały a jak teraz. i jak ze zuzyciem klocków i tarcz ?, ile przejechałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 18 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2024 Licząc od ostatniego posta, jakieś 25-28 tyś i klocki nadal są. Już pewnie końcówka i na wiosnę sprawdzę ale bajka. Piszczenia 0. Dla ciekawostki dodam, że prawdopodobnie od BMW1 klocki pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 By nie odbiegać od głównego wątku tematu przeniosłem posty o mocowaniu tarczy z łożyskiem do nowego tematu: Mocowanie tarczy hamulcowej w piaście koła. - Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy - Megane III, Scenic III, Fluence - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indzynier Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2025 W temacie tarcz gdyby ktoś sie zastanawiał nad ROTINGER BRAKE DISC GRAPHITE LINE COATED To tak wyglądają po jednej zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Ja bym dał z 4-5 lat, jakby mi ktoś taką tarczę pokazał. Posypujesz solą i polewasz wodą po dynamicznej jeździe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2025 Jak dla mnie to idealka dzydzynierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi