Nel Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Z moich doświadczeń wynika że korektę można zrobić Clipem ale tylko zmniejszającą przebieg - zwiększyć przebiegu miedzy wymianami nie przyjął komputer jeżeli ten przebieg już trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 A to ciekawe co piszesz Nel. Ja czegoś takiego nie zauważyłem, nie zwróciłem nawet na to zbytnio uwagi, ponieważ większość klientów chce zmniejszyć ilość km między wymianami, ale miałem też kilku, którzy podnosili z 10tys km na 30 tys "żeby było jak w książce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ostatnio przy wymianie oleju, w serwisie francuzów w Częstochowie, koleś bez informowania mnie zmienił mi czas przeglądów na 15k. Nie widziałem, żeby podpinał kompa, więc pewnie zrobił to z manetki To może się upewnij w tym serwisie i napisz wszystkim jak to zrobić "z manetki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Chodzi mi o sytuację kiedy od ostatniej inspekcji przejechano już jakąś ilość kilometrów i chcemy zwiększyć np.z 10 na 15 tyś to komputer nie wykonał takiej operacji ,musiałem najpierw wyzerować inspekcję a dopiero ją zwiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Nie zauwazyłem czegoś takiego, ale nie twierdzę, że tak nie jest. U mnie nigdy ten problem nie wystąpił, jednak nawet jak się pojawi, to z postu wyżej można się dowiedzieć, jak temu zaradzić :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. sebastiankoczy Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 POZBIERAŁEM WSZYSTKIE WASZE RADY W JEDEN TEMAT MOZE TO POMOŻE W KWESTI SZUKANIE PO 22 STRONACH POZDRAWIAM Ustawianie kąta 0 dla elektrycznego wspomagania kierownicy. - To dzięki DR NO Objawy. Niektórzy odczuwają lekkie ściągania w jedną ze stron przy prędkości ok 50 km/h, ja czułem przy drobnych skrętach kierownicy do ok 30stopni w praw i w lewo iż w jedną stronę kierownica kręciła się nieco łatwiej niż w drugą. W polskich wersjach zauważono ściąganie w lewo, angielskie w prawo. 1. Wrzucić bieg, np jedynkę 2. Wcisnąć hamulec 3. kliknąć start/stop - zapalają się zegary, i jest włączone wspomaganie przy wyłączonym silniku 4. Należy skręcić kierownicę w prawo do samego końca, a potem w drugą stronę i ustawić na wprost. Pojawi się komunikat mówiący aby wyrównać koła. Ustawiamy na wprost. Komunikat po chwili znika. 5. Na koniec należy nacisnąć przycisk start/stop. Synchronizowanie drzwi. Okno od danych drzwi musi być zamknięte. Naciskamy przycisk od zamykania tych drzwi i trzymamy go do oporu przez kilka sekund. Teraz możemy sprawdzić czy same się opuszczają na dół i do góry. Czynność wykonać z każdymi drzwiami z osobna. Włączanie i wyłączanie automatycznych świateł. Przy wyłączonym silniku należy przytrzymać w lewej manetce przycisk przez kilka sekund aż do czasu usłyszenia dźwięku. Pojedynczy oznacza wyłączenie funkcji, podwójny włączenie. (albo na odwrót) Po włączeniu silnika po komunikacie Oil ok, gdy funkcja jest wyłączona pojawia się napis Automatic Light De Activated. Włączenie i wyłączenie automatycznego blokowania drzwi System polega na automatycznym zamykaniu drzwi po przekroczeniu prędkości 10 Km/h. Otwarcie drzwi następuje podczas pociągnięcia za klamkę, bądź naciśnięcie przycisku z kłódką. W ASO wmawiają że to zasługa alarmu. Aby włączyć 1. Należy wcisnąć start i włączyć silnik 2. Przytrzymać przycisk do zamykania drzwi przez 5 sekund aż do usłyszenia dwóch sygnałów dźwiękowych Wyłączenie polega na tym samym jedynie zamiast dwóch sygnałów słyszalny jest jeden. Przebieg pozostały do kolejnej wymiany oleju. Objaw: Zapala się service lub napis “change oil soon”. Jak wyzerować? 1. Wsadzić kartę do czytnika. 2. Włączyć zapłon i ustawić ekran na przebiegu km liczonym do wymiany oleju. 3. Przytrzymać przez 10 sek przycisk zerowania (ten mały wystający przy zegarach) aż do momentu kiedy informacja do kolejnego przebiegu zacznie się świecić w sposób ciągły. Tryb testowy włącza się tak. 1. Karta do czytnika 2. auto na luzie 3. naciskamy przycisk prawej manetki 4. wciskamy start trzymając przycisk manetki 5. pojawia się tryb testowy, puszczamy przycisk manetki. 6. przeskakujemy przyciskiem prawej manetki 7. wychodzimy pikulcem zerowania liczników. Jeszcze raz TRYB TESTOWY Wszystko tak jak napisano poprzednio z małą różnicą. Przycisk START trzyma się do momentu wyłączenia silnika. Wtedy pojawia się 1. TEST MODE 2. Przyciśnięcie manetki i pojawia się TEST KOKPITU i tu poruszają się wszystkie wskazówki 3. Przyciśnięcie kolejny raz i VERSJA SOFTU 4. Kolejny raz ILOSĆ PALIWA W BAKU 5. Nastepny raz i SPALANIE W LITRACH NA GODZINE (poprawione z informacji kolegów) 6. TEST OK ( koniec testu, chyba że nie jest ok to nie wiem co moze być napisane Wyłącza się tak jak napisano wcześniej. Co ciekawe. W trakcie testu mozna zapalić normalnie silnik i jechać. Wszystko działa tak jak powinno, tylko nie wskazuje to co działa przy jeździe. Np. właczasz kierunkowskaz i on działa ale nie mruga zielona wskazówka itd. testowanie zegarów + 4 ukryte funkcje komputera pokładowego 1. otwieramy samochodzik 2. trzymamy przycisk na manetce zmiany funkcji komputera + naciskamy i trzmamy (przez ok. 5 sek.) guzik START. temat z oświetleniem drogi do domu 1. Zgaś silnik 2. Dźwidnia przełączająca światła w położeniu 0 3. Pociągnąć przełącznik do siebie i puscić 4. Światła włącza się na 30 sek Uwaga: czynność można wykonać do 2 min po wyłaczeniu silnika i max 4 razy. I chyba zanim otworzysz drzwi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruder1 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witajcie. A ja mam soft 9.03 w megane 1.5 dci 2004r. i pomimo, że na włączonym zapłonie (silnik nie pracuje) działa wspomaganie, to nie pojawia się żadne komunikat odnośnie kąta 0. Kręciłem wiele razy... I szybko i wolno...Akumulator przez te zabawy prawie rozładowałem, opony pozdzierałem i nic ;p. Albo nie umiem kręcić kierownicą albo soft nie ten co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciecz_para Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 ja pikanie niezapiętych pasów wyłączyłem przy podpięciu do kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Odgrzeję trochę temat. Na wstępie zaznaczam, że nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie, dlatego pytam. Otóż od krótkiego czasu mam Megane II CC 2.0 16V 140KM, wyprodukowanego w grudniu 2007. Mój problem tkwi w działaniu elektrycznych szyb. Tzn. wszystko działa w "klasyczny" sposób, jednak nie mogę za nic zmusić szyb do działania jako "One Touch" (sterowanie impulsem). Udaje się otwierać w ten sposób szyby (nawet tym głównym przyciskiem do wszystkich szyb na raz), jednak za nic nie mogę ich w ten sposób zamknąć (muszę trzymać guzik(i) przez cały czas aż do zamknięcia). Próbowałem programowania szyb z pierwszego postu i to nic nie daje. Jakieś pomysły? Drugie pytanie myślę, że też może nadać się do tego tematu - czy jest opcja uaktywnienia w jakiś sposób impulsowego otwierania/zamykania dachu? Czy tylko inwencja własna typu przekaźnik czasowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 to skoro już napisałeś, że szukałeś, to teraz poszukaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Już później doszukałem się, że każdy miicc tak ma - google lepiej wyszukuje na tym forum niż forumowa wyszukiwarka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 google lepiej wyszukuje na tym forum niż forumowa wyszukiwarka Ta forumowa ma opcje wyszukiwania przez Google, należy za paskiem gdzie wpisujesz frazę do wyszukania rozwinąć listę z zakresem wyszukiwania i zaznaczyć " Google Site Search" zazwyczaj właśnie w ten sposób szukam potrzebnych informacji na tym forum. Znalezione rekordy warto jednak otwierać w oddzielnych, nowych kartach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mek Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam. Dziś wypróbowałem trik z domykaniem szyb (auto 5D). Trzy szyby poszły do góry elegancko ale ta od strony kierowcy zatrzymała się jakieś 15 cm od góry i nic... Włączałem, wyłączałem samochód, pykałem przyciskiem góra - dół, góra - dół. Po godzinie udało mi się zamknąć szybę i teraz boję się ją otworzyć bo znowu nie będę mógł jej zamknąć :) Podczas tej zabawy szyba zawsze szła do tego momentu na którym się zatrzymała po zastosowaniu triku, czasami nie chciała się ruszyć ani w górę ani w dół niezależnie w jakim położeniu była. Dodam, że przed tym nie miałem z nią żadnego problemu... Pomocy!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Przebieg kilometrowy miedzy wymianami oleju jest zmienny. Na poczatku mamy 30k km, pozniej po przekroczeniu realnego przebiegu auta (tj. chyba 200k km) wskazania wymiany oleju wskazuja 15k km. Tak zaprogramowal to Renault. Oczywiscie jest mozliwosc zmiany tego, ale w standardowym ustawieniu tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 (edytowane) mek spróbuj przytrzymać przez 5 sekund przycisk od tej szyby na zamykaniu. Raczej to nic nie da, ale zobaczyć można. Ewentualnie odłącz akumulator. Edytowane 24 Maja 2013 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi