cemaksiu Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Przednie. Tył też chciałem wymienić (150zł za kpl.) ale okazało się, że mam grubsze ośki z tyłu :( Na marginesie nie spotkałem informacji, że były dwa rodzaje łożysk tylnych ze względu na dwie różne średnice osiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Są różne. Ja kupowałem tarcze na tył do kombi i są inne niż do hatchback'a. Właśnie różnią się średnicą sworznia - w kombi jest większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ja też się podepnę pod temat wymiarów tarcz tylnych, bo już chyba czas je wymienić po 260 tys przebiegu. ;) Chcę je wymienić razem z łożyskami, nie jest to wielka różnica cenowa. Choć same tarcze do HB i do Grandtour ( ja mam takie auto) wyglądają po wymiarach na identyczne, to sprzedawcy oferują je dedykowane do poszczególnych wersji auta. Oczywiście mają też różne ceny. Komplet tarcza i łożysko , tak jak napisał mój poprzednik , różni się właściwie tylko średnicą wewnętrzną łożyska. Zastanawia mnie też fakt, że i tarcze są w 2 wersjach : 260 mm i 265 mm. Czy te tarcze 265 mm wejdą w miejsce 260 mm ? I czy pierścień magnetyczny ABSu ze starej tarczy można łatwo przełożyć do nowej tarczy bez tego pierścienia? Bo są też na rynku właśnie takie tarcze w bardzo atrakcyjnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Witam. Muszę zmienić tarcze i klocki z przodu. W sieci można kupić tarcze i klocki Renault oryginał w cenie: tarcze 260zł, klocki 160zł. Co do zakupów w samym sklepie to nie ma problemu, już kilka razy kupowałem u nich, natomiast pytanie o jakość tych tarcz i klocków. Może w przypadku ukł. hamulcowego lepiej wybrać Textar, TRW? Cena oryginałów na tle innych firm jest korzystna, można by powiedzieć, że nawet bardzo. Miłego dnia! rzadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Osobiście używam trw i moge śmiało polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Dla mnie oryginał to oryginał! Tym bardziej, że możesz kupić w niższej cenie od zamiennika. Zakładając oczywiście, że mówimy o części oryginalnej. Jeżeli mamy na myśli ten sam sklep, o jakość nie masz się co obawiać. Masz jeszcze w ofercie sklepu Brembo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 https://hamulcesklep.pl/ tu brałem klocki Bosch, dla mnie ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekacz19 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Ja założyłem textar na przód tarcze i klocki,jestem zadowolony,brzytwa :) 460 zł komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 No wielką tajemnicą nie będzie - chodzi o sklep renault-czesci.pl (wielokrotnie wymieniany na forum). Robiłem u nich wiele zakupów, zawsze wszystko na najwyższym poziomie, ale właśnie, czy tarcze i klocki z logiem Renault są mniej więcej porównywalne jakościowo i skutecznością działania z TRW i Textar, bo jeśli tak to wezmę te oryginalne. Ale jest tak dużo dobrych opinii o pozostałych producentach, że człowiek ma mętlik w głowie. Bywa czasem, że części zamienne są lepsze jakościowo jak oryginał. A hamulce to jednak ważny element w pojeździe. Mam także pytanie, czy wiecie jak spuścić płyn hamulcowy ze sprzęgła, bo przy wymianie tarcz i klocków chcę wymienić płyn hamulcowy, ale zdaje się, że płyn hamulcowy także jest w sprzęgle. za wszelkie wskazówki dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teg Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Co byś nie wybrał: oryginał, TRW czy Textar, to będziesz zadowolony - sam wybierał z tych 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supp Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Witam, bez zakładania nowego wątku spytam tutaj. Czy takie tarcze i klocki to dobry wybór? https://hamulcesklep.pl/o/0%20986%20479%20575 https://hamulcesklep.pl/o/13.0470-2740.2 Megane 2009r 2.0tce 180KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Tarcze mam jeszcze oryginały, ale kocki ATE Ceramic mogę polecić.Dynamiczna jazda po Grossglockner specjalnie ich nie wzruszyła. Natomiast w codziennym użytkowaniu wielki plus za czystość felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Hamulce Boscha to nie jest dobry wybór... Ate jak najbardziej Edytowane 23 Października 2016 przez tetryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Potwierdzam bosch ma dobre ceny ale jakość coraz gorszą... Klocki śmiało polecam TRW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supp Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Moglibyście mi polecić jakieś konkretne tarcze takie żebym nie musiał się bawić z przekładaniem Starego łożyska, pierscienia absu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi