sylwekdm Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 3 minuty temu, CzechuXX napisał: Po odpaleniu 6.6. Może być za dużo czynnika w układzie i stąd te problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Serwis był robiony w poniedziałek. Nie pierwszy raz w tym miejscu i zawsze wcześniej było ok. Przed serwisem już nie działała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 10 godzin temu, CzechuXX napisał: A jeszcze jedno... Jakiś przekaźnik, bezpiecznik może za to odpowiadać? Zawór regulacyjny sprężarki zabezpiecza bezpiecznik świateł cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 1 godzinę temu, aniewa napisał: zabezpiecza bezpiecznik świateł cofania. Światła cofania świecą. 21 godzin temu, aniewa napisał: Masz sztywne sprzęgło więc za całą regulację wydajności odpowiada tylko zawór sterujący w sprężarce Jeszcze jedno mnie zastanawia... Na catcar do wersji 2.0T wychodzi taki kompresor: 8200956574 Jest też podany numer: 7711497391 Jak to interpretować? Którego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 (edytowane) A kompresor się kręci wogole czy ma zerwane sprzęgło? Jak stoi to zatarty i do wymiany i układ do plukania jak się kręci szukać gdzie zjadło sterowanie zaworem. Ostatnio widziałem przypadek Tiguana z niedziałająca klima i wtyczka sterowania sprężarka była poprostu zaolejona. Edytowane 20 Maja 2022 przez halas2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Ogarnięte. Kompresor śmietnik. Po pierwsze nieszczelny na obudowie. Po drugie koło nie przenosiło napędu na kompresor. Nissens za około 1000zł. Robota 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Koło nie przenosiło napędu bo zerwało się sprzęgło. Tak jak pisałem wyżej:) sprzęgło się zerwało nie przez jego nieszczelność ale przez to że się zatarł. Gdyby nie sprzęgło zerwało by jeszcze pasek. Ale do brzegu. Czy miałeś płukany układ po wymianie sprężarki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 1 godzinę temu, halas2 napisał: Czy miałeś płukany układ po wymianie sprężarki? Nie wiem ale wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 To trzymaj faktury na reklamacje. Oczywiście możesz mieć szczęście i jeździć długo i szczęśliwie. Ale zatarty kompresor bez płukania układu pachnie kolejnym zatartym kompresorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Wymieniłem jakiś czas temu na używkę, nic nie płukałem, chłodzi bezproblemowo do dziś. Fakt, że pewnie zależy to od szczęścia, bo jak się od razu zatrze, to nie będzie opiłkował, ale jak trwa to jakiś czas to syf będzie. To widać po zdemontowaniu kompresora czy puścił opiłki czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCINO97 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Panowie, jakie jest prawdopodobieństwo że pod czujnikiem cieśnienia jest jakiś zawór i nie puści gazu przy wymianie? Chcę go wymienić w domowych warunkach i obawiam się że gaz może spierdzielić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Obstawiam 30 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCINO97 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Ehh czyli w domu raczej sam sobie tego nie ogarnę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 W mii jest zaworek pod czujnikiem ciśnienia. Myślę, że tu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 M II wszystkie miały zaworek, w M III rzadko spotykany chociaż serwisówka pisze, że jest. 21 godzin temu, MARCINO97 napisał: Ehh czyli w domu raczej sam sobie tego nie ogarnę Pojedź do firmy zajmującej się klimatyzacją na odessanie czynnika, wymień czujnik ciśnienia a przy okazji sprawdzisz obecność zaworka. Potem tylko napełnienie i powinno wyjść taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi