pbet Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 @robertn5012 fajny wpis. Świetnie się nadaje do założenia tematu o Twoim aucie w dziale Nasi użytkownicy i ich auta. Przemyśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwierzyk Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Moja megane dostała dziś nowe opony zimowe Dębica Frigo HP2 + wyczyszczenie alufelg. Alufelgi które jeździły latem siedzą teraz na zimówkach a na lato planuje kupić nowe (używane) alufelgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertn5012 Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Wypowiem się na temat tych opon (Dębica Frigo HP2+). Posiadam je w samochodzie Citroen Berlingo i szczerze jakoś nie jeździ mi się na nich dobrze, dokładnie chodzi mi tu o wrażenie, że samochód troszkę tańczy. Z kolei kolega posiada je w BMW i poleca. Co do tych opon są podzielone zdania. Muszę się pochwalić ostatnio zawitały u mnie nowe dywaniki welurowe. Niestety są uniwersalne dywaniki. ALe jak za 85zł podobają mi się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 To ja z kolei ostatnio zleciłem umycie i odkurzenie samochodu, z kolei moja żona zleciła umycie, ale - uwaga - odkurzyła sobie sama, samochodowym odkurzaczem z Lidla Co ciekawe, podczas podróży 02.11.2018 autostradą A4, w okolicach godziny 16:00, po 200 km na przedniej części miałem tyle muszek/komarów jak nigdy latem. W zw. z tym pewnie pasowałoby to zmyć... Ale że w przyszłym tygodniu jadę do ASO (serwis), to liczę na umycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertn5012 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Co do owadów polecam specjalny środek do zmywania odchodów ptaków oraz owadów środek ADBL Beetle Juice Squeezer. Drugi środek Sonaxa do zmywania owadów. Czy ktoś może mi doradzić gdzie dokładnie znaleźć schematy elektryczne do samochodu Renault Megane I Cabrio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) Dziś odebrałem od Pietrzaka komplet czujników. Cena 360zl. W piwnicy czekają nowe stalówki, micheliny i kołpaki. W piątek zakładam i mam nadzieje, że wykryje czujniki bez programowania. Edytowane 7 Listopada 2018 przez kede86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek1 Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Ja też założyłem Frigo HP2 - wszystko może zależeć od rozmiaru danej opony. To że opona dobrze zachowuje się w konkretnym rozmiarze nie oznacza, że w innym rozmiarze również będzie tak dobrze. Dzisiaj założyłem kamerę cofania - jutro reszta osprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Dzisiaj Renia zalała się pod korek. Jakież to miłe uczucie widzieć, że diesel jest droższy od benzyny Dodatkowo na stacji umyłem szyby z zewnątrz, później dokładnie wszystkie od środka. Wczoraj zmieniliśmy oponki na zimowe Nokiany WR D4. Fabryczne Energy Savery wystarczą jeszcze na jeden sezon. DOT 2614 więc jak książka pisze po 5 latach pójdą na śmietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Co prawda nie dzisiaj, ale: - wymiana oleju (Valvoline MaxLife 5W-40) + filtra oleju - wymiana filtra kabinowego - wymiana filtra powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek1 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 przez kilka wolnych dni: - założone opony, - naprawione ograniczniki drzwi, - założona kamera, - wymienione czujniki cofania - i nowa stacja multimedialna do kamery - zdjęcie z montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 (edytowane) Ładna ta stacja - jakieś namiary na nią i kamerkę? Mógłbyś też pokazać jak zamontowałeś kamerkę BTW czemu wymieniłeś czujniki? I czy mi się wydaje ale jakoś odstaje? Edytowane 12 Listopada 2018 przez Papf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek1 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 odstaje bo zdjęcie było robione w trakcie montażu przed dociśnięciem stacji na zatrzaski. Jak będę miał wenę, to zrobię manuala do kamerki - w sumie nie ma dużo roboty. Później jest trochę zabawy, żeby plastiki pościągać żeby doprowadzić do przodu. A stacja standardowa z aliexpress na androidzie 7.1 z kamerą - wpisujesz że chcesz do megane 3 i wyskakuje kilka propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Dzisiaj zmienione koła na stalówki z oponami zimowymi. Na weekend szykuje się mycie i odkurzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 O 7:45 zostawiłem samochód (Megane III) w ASO na wymianę filtrów powietrza, oleju, kabinowego i paliwa oraz oczywiście samego oleju. Całość wymian, bez części wyceniono mi na 475 PLN, w tym sprawdzenie ogólne samochodu, przegląd antykorozyjny i umycie (musi być, bo antykorozja). Niestety chyba bez odkurzania. To wszystko z okazji wybicia na liczniku 59 973 km, czyli przejechania kolejnych ca. 15 kkm, bo rok minąłby w styczniu. PS: ja jeszcze na letnich i w sumie to dobrze, bo zrobiłem 2 trasy po ca. 400 km w dwa ostatnie weekendy (u mnie wciąż >10 st. C). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 1 minutę temu, konwil napisał: Niestety chyba bez odkurzania. A Bozia rączek nie dała, żeby sobie samemu odkurzyć? Sprzątanie i mycie samochodu to przecież sama przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi